“Hükümetin ciddi desteği var”

UBM (Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele) Başkanı Ahmet Akay, geçtiğimiz günlerde Kanal A’da, Faruk Aksoy ve Ufuk Coşkun’un sunduğu ‘Hangi Taraf?’ programının konuğu oldu. Programda açıklamalarda bulunan UBM Başkanı Ahmet Akay, “Uyuşturucu ile mücadelede Hükümetin ciddi desteği var. Sadece bizi değil, uyuşturucu konusunda kurulan bütün STK’ları destekliyor” dedi.

Yayınlama: 05.02.2015
3.012
A+
A-

UBM (Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele) Başkanı Ahmet Akay, geçtiğimiz günlerde Kanal A’nın konuğu oldu. Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili mücadelenin sürdüğünü belirten Akay, hükümetin bu konuda ciddi desteği olduğunu belirtti.

 

BÜTÜN STK’LARI DESTEKLİYOR








Hükümetin desteğini aldıklarını belirten Akay, “Özellikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize ve Hakan Fidan’a çok teşekkür ediyorum. Uyuşturucu konusunda mümkün mertebe ellerinden gelen ne varsa yapıyorlar. Hükümetin bu konuda ciddi desteği var. Sadece bizi değil, uyuşturucu konusunda kurulan bütün STK’ları destekliyor” ifadelerini kullandı.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİK

Daha önce UBM’nin açılımının “Uyuşturucu ve Bonzai İle Mücadele” olduğunu ama Bursa KOM ve TÜBİK Yöneticilerinin tavsiyeleri doğrultusunda isim değişikliğine gittiklerini belirten Akay, “Kendileri bizden çok daha uzman. Bize kesinlikle bu kelimeyi kullanmamızı istemediler. Reklam, reklamı doğuruyor. İsmi duyanda bir merak uyanıyor.  Bu nedenle de biz isim değişikliğine giderek Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele ismini kullanmaya başladık” dedi.

 

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KURMA HEDEFİMİZ VAR

Ufuk Coşkun’un, “tedaviye dönük ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?” sorusuna cevap veren Akay, “Bizim rehabilitasyon merkezleri kurma hedefimiz var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Ama şuan için TUBİM ile beraber, sağ olsunlar bizi yönlendiriyorlar. Bunun en güzel tedavi yönteminin, 18 yaşının üstü olanlar AMATEM, 18 yaş altı olanlarda ÇEMETEM olmak kaydı ile 4 tane kardeşimizi tedavi ettiriyoruz. Bunun haricinden 100’ü aşkın insanlarla bu konu hakkında iç içe görüşüyoruz. İkna etmenin yollarını arıyoruz. Buraya gelmeden önce bağımlı bir babayı ikna ettik.  Bu bizim için çok büyük bir gurur meselesi” dedi.

 

TEMSİLCİLİKLER KURULDU

Bağımlıların tedavi olmaları ve kendilerine yardımcı olmak adına temsilcilikler kurduklarını belirten Akay, “Bu konu ile ilgili bazı illerimize, ilçelerimize temsilcilikler verdik. Buradaki çalışmalarımız ile birlikte bağımlı kardeşlerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.