“Kansız kalırım diye korkmayın“

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli Doktoru Tanzu Çavuş, 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatının kurtarılabileceğini belirterek vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti. Doktor Tanzu Çavuş, “kansız kalırım diye korkmayın” dedi.

Yayınlama: 20.05.2014
1.958
A+
A-

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından Cumartesi günü Heykel Meydanı’nda başlatılan ve Salı gününe kadar sürecek olan kan bağış kampanyası kapsamında bilgilendirmelerde bulundu. Çavuş, kampanyanın ilk 3 gününde yaklaşık 180 ünite kan bağışı aldıklarını belirterek bu sayının daha da artmasını istediklerini belirtti.

 

KANSIZ KALIRIM DİYE KORKMAYIN








Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak TIR kan bağış aracı ile birlikte Cumartesi gününden beri İnegöl’de Heykel Meydanı’nda kampanya yürüttüklerini belirterek konuşmasına başlayan Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli Doktoru Tanzu Çavuş, “3 gün içerisinde hedefimiz yaklaşık 180 ünite kan toplanmasıdır. Bu hedefe ilk 2 gün içerisinde büyük bir ölçüde yaklaştık. İlk gün 52, ikinci günde de 87 ünite kan topladık. Üçüncü gününde 180 üniteyi tamamlamayı hedefliyoruz. Kan bağışı halk arasında bilinenin aksine aslında çok basit bir işlem değildir. Birçok risk taşıdığı gibi kan yolu ile de bulaşacak birçok hastalığı önlemek gibi bir gayretimiz olduğu için kan bağışına başvuran vatandaşların öncelikle form doldurmalarını istiyoruz. Bu formda kimlik bilgilerinin yanı sıra kanla birlikte bir risk taşıyıp taşımadıklarına dair belirlemek üzere sorularımız var. Bunların bağışçı tarafından okunarak dikkatli bir şekilde cevaplanması gerekiyor. Ardından da bağışçıların genel vücut değerleri ve yaşam bulgularını kontrol ederek kan bağışı kabul ediyoruz. Bunların arasında tansiyon var nabız var ateş var hemoglobin değeri var. Bunlar belirli aralıklar arasında ise ancak o zaman kan bağışını kabul ediyoruz. Bu anlamda da ‘Kanım düşük, kan bağışlayıp da daha da düşmesin, kansız kalmayayım’ gibi bir endişe yapmalarına gerek yok. Zaten kanı düşük olan bağışçılardan kan bağışı kabul etmiyoruz. Bağışlanan her bir ünite kan ile 3 hayat kurtarma imkânımız vardır. İnegöllü vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.