Öğrencilerin Ustalık Kursu başladı

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Müteahhitler Derneği işbirliğinde düzenlenen Ustalık Kursu, Çıraklık Eğitim Merkezinde başladı.

Yayınlama: 20.05.2015
1.935
A+
A-

Önceki gün başlayan kursu Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, yönetim kurulu üyeleri ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz ziyaret etti.

 

40 SAATLİK BİR EĞİTİM VERİLECEK








Düzenlenen kursla ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz, “Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, mesleki yeterliliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere, tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hale getirmektedir. Bu kursların hayata geçirilmesiyle, işgücünün bireysel gelişimine, istihdam edilebilirliğin artırılmasına, işletmenin verimlilik ve kalitesine, sektörün daha kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanmasına ve bunların sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu bağlamda Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Müteahhitler Derneği işbirliğinde inşaat teknolojisi alanında tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde betonarme demir, kalıpçılık ve çatıcılık modülünde 40 saatlik bir eğitim verilecek. Bu eğitim sonucunda kursa katılan inşaat çalışanlarına kurs bitirme belgesi verilecektir. Bu kurslar müracaat oldukça devam edecektir. Kursların tamamlanması ile işgücünün bireysel gelişimine istihdam edilebilirliğinin artırılmasına, işletmenin verimlilik ve kalitesine, sektörün daha kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanmasına ve bunların sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Mesleki eğitim zorunluluğu 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun Madde 17 – (3)’e göre; mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz” dedi.

 

KURS 7 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ise, “Bildiğiniz gibi daha önce 2011 yılında Geçici Ustalık Belgesinin alınması konusunda 6331 sayılı kanun çıkmıştı. Ustalarımıza biz Müteahhitler Derneği olarak aracı olduk. Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden bin 100 arkadaşımıza belge almıştık. Ama bu belgeler geçici ustalık belgeleriydi. Şimdi yeni bir düzenlemeyle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 17’nci maddesiyle ömür boyu geçerli olacak bir belge için burada bulunuyorsunuz. Bu belgenin alınmasında emeği geçen Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz’a, müdür yardımcılarına ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel ve önemli bir çalışma. 23’er kişilik kurslarla bu eğitimler verilmeye devam edecektir. Kurs 7 gün boyunca devam edecek. Toplam 40 saatlik bir eğitim. Bunun 25 saati iş güvenliği konusunda olacak. Alacağınız belgelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.