“Olumsuz haberlerle yıpratılmamalı”

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, sağlık çalışanlarının özverili şekilde çalışmalarına devam ettiğini ve olumsuz haberlerle sağlık çalışanlarının yıpratılmaması gerektiği belirtti.

Yayınlama: 10.07.2015
1.925
A+
A-

Hüseyin Aydın, sağlık çalışanlarının haksız ve incitici ithamları hak etmediğini belirterek, olumsuz haberlerle yıpratılmaması gerektiğini ifade etti.

 

HAKSIZ İTHAMLARI VE İNCİTİCİ DİLİ HAK ETMİYOR








Bazı basın yayın organlarında, 112 acil sağlık hizmeti çalışanlarının vakit bulamamaktan kaynaklı olarak ambulansta zor şartlarda ve kısıtlı zaman diliminde yemeye çalıştıkları yemeğin ziyafet olarak sunulmasını eleştiren Hüseyin Aydın, “Son derece yanlış ve sağlık çalışanlarını rencide edici bu haber dilinden basınımızın uzak durması gerekiyor. Bir hastanın hayatını kaybettiği, yaralı bir hastanın taşındığı sedye üzerinde yemek yemeyi kim ister? Mecburiyetten, zaman yokluğundan ve imkânsızlıktan ortaya çıkan bu tabloyu ziyafet diye sunmak, sağlık çalışanlarını toplum nezdinde hedef göstermektir. Canını dişine takarak çalışan, görevi başında kaza yapan, yaralanan hatta hayatını kaybeden sağlık çalışanları bu tür haksız ithamları ve incitici dili hak etmiyor” şeklinde konuştu.

 

UYGULAMADA EKSİKLİK VAR

Sağlıkta yaşanan şiddetin sona ermesi gerektiğini de belirten Aydın, şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasına yönelik yasal düzenleme yapılmasına karşın, uygulamada aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Aydın, bunun yanı sıra şiddet uygulayanları 6 ay boyunca SGK hizmetlerinden ücretli faydalanması, bir sonraki sağlık hizmeti alımında kolluk kuvvetleri nezaretinde bu hizmetin verilmesi gibi önlemlerin de hayata geçirilmesini istedi. Şiddetin sebeplerinden birisinin de yetersiz istihdam olduğunu belirten Hüseyin Aydın, sağlık çalışanı istihdamında artış yapılması gerektiğini ifade etti.

 

500 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ADINA MASADA OLACAĞIZ

Toplu sözleşmenin yaklaştığını belirten Aydın, 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına masaya oturacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen yıpranma payı sözünün hayata geçirilmesinin öncelikli talepleri arasında bulunduğunu belirten Aydın, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, döner sermaye/sabit ek ödemenin gelir vergisinden muaf tutulması, döner sermaye tavan oranları ile hizmet alanı-kadro ünvanı katsayılarının artırılması, 375 sayılı KHK’daki sabit ek ödeme oranlarının sağlık çalışanları için 20 puan artırılması, 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personelinin kadroya geçirilmesinin yanı sıra teşkilatlarıyla birlikte belirledikleri talepleri kazanıma dönüştürmek için çalışacaklarını kaydetti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.