Ramazan Ayı’nda hijyende sıkıntı yok

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, Ramazan ayında Rutin kontrollerin artarak devam ettiğini ve Ramazan başlangıcından bugüne kadar, gerekli koşulları yerine getirmelerinden dolayı herhangi bir gıda firmasının cezai işlem görmediğini ifade etti.

Yayınlama: 01.07.2015
1.926
A+
A-

Turan Aksakallı, vatandaşların fahri denetçi olduklarını da belirterek, olumsuz bir durumda alo gıda hattını arayarak, sistem üzerinden gerekli işlemlerin halledilebileceğini ifade etti.

 

HİJYEN KOŞULLARINDA SIKINTI YOK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksakallı, “Ramazan Ayı’nın milletimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnegöl bildiğiniz üzere gıda işletmesi olarak potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Rutin olarak gıda işletme denetimlerimiz devam ediyor. Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte işletmelerde denetimlerimiz daha sık bir şekilde devam ediyor. Ramazan Ayı başlangıcından bugüne kadar denetlediğimiz iş yerlerinde, özellikle hijyen konusunda herhangi bir sıkıntıya rastlanılmadı. Bundan sonra Ramazan boyunca, Ramazan sonrasında da halkımıza daha sağlıklı, daha güvenilir bir gıdalar tüketmeleri için denetimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ

Vatandaşların fahri denetimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksakallı, “Bununla ilgili alo gıda hattımız var. Alo 174 gıda hattımız var. İşletmelerde herhangi bir olumsuz bir şey tespit ettikleri zaman özellikle hijyen konusunda, alo gıda hattımızı arayınca, hemen bizim sistemimize düşüyor. Bizde oradan hareketle konunun geçtiği işletmeye gidip, gerekli denetlememizi yapıyoruz. Aksi ve olumsuz bir şey bulunduğu zaman da gerekli işlemleri yapıyoruz kanun çerçevesi içerisinde” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş