Son yağışların katkısı oldu mu?

Bursa`da, hava sıcaklıklarının kış aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından son birkaç günde görülen yağışlar, içme suyu rezervine olumlu yansıdı.

Yayınlama: 13.03.2014
1.891
A+
A-
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı yaptığı açıklamada, içme suyu rezervini, barajlardaki su seviyesine göre ölçtüklerini söyledi.
 
168 GÜNLÜK SU REZERVİ
 
Kentte son birkaç günde düşen yağışların, içme suyu rezervine etkisine değinen Çetinavcı, “Bugünden sonra hiç yağmur yağmasa dahi Bursa`nın sadece barajlarda 168 gün yetecek içme suyu rezervi var. Yer altı su kaynakları da eklendiğinde `yıl sonuna kadar su sıkıntısı yaşamayız` diyebiliriz” ifadesini kullandı.
 
Çetinavcı, Bursa`nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90`lık bölümünün Doğancı ve Nilüfer barajlarından karşılandığı bilgisini verdi.
 
Ayrıca BUSKİ`nin, kullanıma hazır 145 su kuyusu bulunduğunu vurgulayan Çetinavcı, “Nilüfer Barajı`nda 23 milyon, Doğancı Barajı`nda da 7,5 milyon metreküp su var. Son günlerde barajlarımızda su seviyesi yaklaşık 1 metre yükseldi. Olağanüstü bir olumsuzluk yaşamadığımız takdirde yaz mevsimini hiçbir su sıkıntısı yaşamadan geçirebileceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.
 
BURSA ŞANSLI BİR KENT
 
Uludağ`da 70 santimetrenin üzerinde kar bulunduğunu, bunun da kısa ve orta vadede baraj ve yer altı suları için ciddi bir kaynak olduğunu dile getiren Çetinavcı, yaklaşık 200 metreküplük potansiyele sahip yer altı suları da düşünüldüğünde Bursa`nın su bakımından şanslı bir kent olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş