6 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İÇİN BAŞBAKAN’A TALEPTE BULUNDULAR

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım’a İnegöl’e 6 Eylül isminde üniversite kurulması talebinde bulundu.

Yayınlama: 02.01.2017
1.121
A+
A-

Geçtiğimiz Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

 

Heyet içerisinde İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri de yer aldı. Yapılan toplantı sonrası Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yıldırım ile birebir görüşme fırsatı buldu.






 

Görüşme esnasında Başkan Özdemir, Başbakan Yıldırım’a İnegöl için hazırladıkları dosyayı sundu. Başbakan Yıldırım’da Başkan Özdemir’e dosya ile özel ilgileneceğini belirtti.

 

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle Ankara’ya giderek Başbakan Binali Yıldırım’la birebir görüşme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

 

“BAŞBAKANIMIZA DOSYAYI BİREBİR SUNMA FIRSATI BULDUK”

Başbakan Yıldırım’ın kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ifade eden Özdemir, “Biz İGİAD olarak 21 Aralık gecesi Türkiye Genç İş Adamları Derneği Konfederasyon Başkanımızla dergi lansman gecemizde misafir olarak kendisi katıldı. O geceyi güzelce bitirdik. Ondan bir kaç gün öncesinde Başbakanımızla alakalı bir toplantı olacağını, oraya katılım gerçekleştireceğimizi kendisi söylemişti. O arada bizde İnegöl’ümüzle alakalı nasıl bir dosya götürebiliriz? Neler sunabiliriz? Böyle bir imkan dahilinde bir şeyler olabilir mi diye. Daha önceden hazırladığımız bir dosyamız mevcuttu. Onu güncelleyerek yönetimdeki ve haricindeki üye arkadaşlarımızla beraber Ankara Çankaya köşkünde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın huzurunda yaklaşık basına açık 1,5 saat gerçekleşen, ondan sonra basına kapalı yaklaşık 2,5-3 saati bulan uzun soluklu bir toplantı neticesinde Sayın Başbakanımıza dosyayı birebir sunma fırsatı bulduk” dedi.

 

“İNEGÖL’DEN BAHSETTİK”

Dosyada İnegöl’de kurulmasını istedikleri üniversite için hazırladıkları raporların bulunduğuna değinen Özdemir, “Dosyada yaklaşık 9 ay önce çalıştığımız rektör hocalarımızla, arkadaşlarımızla ve İnegöl’ün şuandaki meslek yüksek okulu öğrencilerimizle mütalaa yaparak, şehir üniversitesinin getirilerini, götürülerini, nerelerde konuşlanacağını, bunları biz dosya haline getirip bir rapor hazırladık. Alternatifleriyle nerelerde kurulacaklarını, taşlık herhangi bir tarım vasfı olmayan yerlerle hem uydu görüntüleriyle hem plan projeleriyle kendilerine İnegöl’ün ekonomisinden, şuandaki nüfus yapısından, İnegöl’deki ilçe statüsünün üzerinde bir il yapısına sahip olduğunu, istihdama ihtiyaç olduğunu ve -20’lerde olduğunu belirttik. Tarım yapısıyla ilgili hazırladığımız bir dosya vardı” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Yıldırım’ın dosya ile birebir ilgileneceğini kendilerine ilettiğini ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Kendisi birebir bizimle ilgilendi. Başbakanımız bize üniversiteleri genelde illerde tercih ettiklerini söyledi. Biz İnegöl’ün il statüsünü hak eden bir noktada olduğunu belirttik. Daha sonra “İnegöl’de fakülte var değil mi?” diye sordu. Bizde Uludağ Üniversitesine bağlı bir üniversitenin olduğunu ancak, İnegöl’ün büyük bir ilçe olduğu için İnegöl’e has, İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 6 Eylül ismiyle üniversite kurulmasını istediğimizi belirttik. Kendisi konuyla özel olarak ilgileneceğini bizlere belirtti. Bu aşamada yanımızda olan Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanımız Erkan Gürel beyde, Başbakanımıza geçen hafta İnegöl’de olduğunu belirterek İnegöl’den övgüyle bahsetti. Buna vesile olduğu için Sayın Erkan Güral Başkanımıza da teşekkür ediyorum”

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş