Ak Partinin Bursada Başkan Adayı Aktaş

Recep Altepe’nin istifasının ardından AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş oldu.

Yayınlama: 02.11.2017
1.607
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, bugün belediye başkanlık seçiminin yapılacağı Büyükşehir Meclisi öncesinde, adaylarını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olarak açıkladı. Parti binasındaki toplantıda konuşan İl Başkanı Ayhan Salman, “İstişare kültürüne açık, demokratik yöntemlerle çalışan bir grubuz. Bayrak değişiminin de teşkilat mensuplarını düşüncelerini alarak, bugün grubumuzla istişare ederek ilan etmek için buluştuk. Temayül sonuçlarına göre üç belediye başkanı arkadaşımızı genel merkeze Cumhurbaşkanımızla mülakat için götürdük. Genel başkanımızın kararıyla bugün grup toplantımızı yapıyoruz” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise, “Bugün Hakkari Şemdinli’de şehit olan 8 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Rabbim bütün şehitlerimizi rahmetle muamele eylesin. Tarih, kültür şehri, ekonominin motor şehri. Bugün hem üzüldük hem çok sevinçliyiz. AK Parti’nin öncü şehirlerinden birisi Bursa. Bu şehre bugüne kadar kim bir çivi çaktıysa Allah razı olsun. Başta Recep Altepe olmak üzere bütün hizmet arkadaşlarımızı hayır ve minnetle anmak istiyorum. Basında bu süreç tartışıldı. AK Parti reformcu bir parti, ilkleri gerçekleştiren ezber bozan bir parti. Temel hak ve hürriyetlerle ilgili hiçbirimizin hayal edemeyeceği şeyleri gerçekleştirdik. Düne kadar üniversitelere kızlarımız başörtüsüyle gidebilir mi düşüncesinden bugün parlamentodan kamu kurumlarına kadar başörtüsü meselesini çözen bir partiyiz. Çalışma hayatıyla ilgili hayal edilmeyenleri gerçekleştirdik. Gençlerin seçme seçilme yaşını 18’e indirdik. Türkiye’nin icraatlarına baktığınızda AK Parti ile hayal edilmeyenler gerçekleştirildi. AK Parti iktidara geldiğinde ’ineklerin otladığı, sineklerin uçuştuğu’ diye söylenen Sabiha Gökçen’den bir yılda 41 bin kişi uçuyordu. Geçen yıl 30 milyonu buldu. Böyle bir partiyiz, 6 bin kilometre duble yoldan 24 bin kilometre duble yola ulaştık. Hava yolları, hızlı trenleri, Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul’u bir araya getiren hükümetimiz var. Muhteşem şeyler. Türkiye 3 kat büyürken, eğitim, sağlıkta inanılmazları gerçekleştirdik. Şimdi daha büyük hayallerimiz var. Kanal İstanbul gibi hayal edilmeyenleri gerçekleştiriyoruz. Bu süreç bizim hakim partilerin gerçekleştirdiği anlayışı ortaya koymaktadır. AK Parti değişim ve gelişimi önceleyen, büyümeyi sağlayan motor bir güç olduğu için iktidarda. Biz halkın değişim ve reform taleplerine sürekli ses veren, dikkate alan partiyiz. Belediyelerde yaptığımız değişim tamamen buna ait. Belediye başkanını sosyal medya ve bazı yayın organlarında çekiştiren arkadaşlar var. Bunu lütfen yapmayalım. Bu bir talepti. Belediye başkanları ile ilgili talebi gerçekleştirirken, belediye ile ilgili reformları 2004 yılından beri gerçekleştirdik” dedi.

Belediye sistemini kökten değiştirecek adımı atacaklarını anlatan Kaya, “Gelişim ve değişim en büyük gayretimiz ve hedefimiz. Belediyelerdeki gelişim ve değişimi dikkate aldığımızda, belediye başkanlarının yaşadıkları şehrin talebini dikkate alması önemli. AK Parti’nin her belediyesi, mali, yatırım, personel harcamaları açısından sürekli takip edilmektedir. Kamuoyundaki reytingleri, halkın beklentileri, belediye teşkilatları takip edilmektedir. Seçimle geldiler, seçimle gitsinler eleştirisi var. Anayasada var. İçişleri Bakanlığı’nın denetimi var. Mali açıdan Sayıştay denetimi var. Meclis açısından kendi meclislerince denetim yapılmaktadır. 4 parametreden yola çıktığımızda biz belediye başkanlarımızdan şehrin hukukunu korumalarını, kurumun hukukunu korumalarını, partinin hukukunu korumalarını istiyoruz. AK Parti dedikoduların partisi olmadığını gösterdi. İftiralara, sosyal medya köşelerinden kalem sallayanlara, ahkam kesenlere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Aslolan millete sevdamız, bunun için kim gayret gösteriyorsa onunla birlikteyiz” şeklinde konuştu.






“Adayımız Aktaş”

Recep Altepe’den boşalan Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili teşkilatla istişare ettiklerini açıklayan Kaya, şunları söyledi:

“3 arkadaşımız temayülde ortaya çıktı. Partimizin üst kurullarına sunduk. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı uygun görüldü. Kendisine Ak Parti grubu adına hayırlı olsun diyorum. Devralacağı görevi en iyi şekilde sürdüreceğine inanıyorum. AK Parti’de süreç bayrak yarışı gibidir. Tıpkı olimpiyatlarda olduğu gibi bayrağı alır, bir sonrakine devreder. AK Parti’de bayrağı alıp bir sonrakine devam eden onunla koşmaya devam ediyor. 11 milyon AK Parti ailesi koşmaya devam ediyoruz. Gücümüzü bundan alıyoruz.”

“Her saniyemizi dolu dolu geçireceğiz”

Alinur Aktaş ise, yeni bir süreci ülke olarak hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Bu süreci halka hizmet yarışında bayrak değişimi olarak görüyoruz. Bursalı hemşehrilerimizin gönüllerine talibiz. Bu kadim şehre hizmet etmiş ilk Bursa Belediye Başkanımız Sadrettin Efendi’den başlayarak, büyüğüm, hocam, rahmetli Hikmet Şahin, son belediye başkanı ağabeyim, büyüğüm Recep Altepe’yi, taş üstüne taş koydukları için şükranla, minnetle anıyorum. Bursa bir sevdadır, Bursa bir aşktır. Bursa evliyalar, padişahlar şehridir. Bursa büyük kuruluşa şahitlik etmiş, cihan imparatorluğunun ilk başkentidir. Halka hizmetkar olmak dışında başka bir düşüncemiz yok. Gücümüzü halktan aldık. Bu işin neferleri olarak bizlerin düsturudur. 17 ilçemiz var. Her karışına önem ve değer vereceğimizi, başkan arkadaşlarımızla planlayacağımızı ifade etmek istiyorum. 25 yıllık eşime, çocuklarıma teşekkür ediyorum. Annem ne olursun oku, bu memlekete hayırlı evlat ol derdi. 47 yıl kulaklarımı çınlattı. Rabbim hem annemi, hem de tüm rahmet-i Rahman’a kavuşmuş annelerimizin mekanını cennet eylesin. Yarın inşallah sabah namazında Emirsultan’dan başlayarak her saniyemizi, dakikamızı dolu dolu geçireceğimizi ifade ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş