Aktaş: “Ülkemizin İstiklâl Ve İstikbâli İçin Evet”

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, referandumda verilecek “evet” oylarıyla Türkiye’nin gelişeceğini, bütün dinamikleriyle önemli bir devlet haline geleceğini söyledi.

Yayınlama: 30.03.2017
1.355
A+
A-

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nill’s Mobilya firmasını ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, firma çalışanlarıyla bir araya geldi. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumundan evet çıkması halinde Türkiye’nin neler kazanacağını hakkında bilgi veren Aktaş, “Biliyorum hepinizin kendine göre dertleri var, sıkıntıları var. Ama görüyorum ki, bu ülke için, bu güzel şehrimiz için üretmeye, ekonomik kazanç getirmeye var gücünüzle çalışıyorsunuz. Bugün sizlerin huzuruna geldik. İnanıyorum ki, 16 Nisan günü bu ülkenin geleceği adına evet diyeceksiniz. Memleketimizin istiklâl ve istikbâli için evet diyeceksiniz” dedi.

Ülke olarak kritik bir virajın eşiğinde olduğumuzu ifade eden Alinur Aktaş, “İnşallah 16 Nisan gününden sonra yükselen bir Türkiye ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geleceğiz. Şunu ifade etmek isterim ki, referandum ile anayasa da 18 madde değişiyor. Bu değişiklik ile bundan sonra takip eden ilk seçim ile beraber cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında cumhurbaşkanının, milletvekilleri ve meclisin yetki ve görevleri ile alakalı konular revize ediliyor. Konunun kısa özeti bu. Eğer 16 Nisan günü bu değişikliklere evet dersek, 2019 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçimi birlikte yapılacak ve nihayetinde bu seçim artık 5 yılda bir yapılacak. Artık koalisyon ihtimali yüzde sıfır. Çünkü kanun gereği seçimde yüzde ellinin üzerinde oy alan cumhurbaşkanı seçilecek. Yani güçlü iktidar, güçlü muhalefet. Referandumda verilecek evet ile Türkiye’nin ufkunun gelişeceğine, bütün dinamikleriyle ve artan trendiyle önemli bir devlet haline geleceğine yürekten inanıyoruz. Dilimizin döndüğünce o koalisyon dönemlerini, Adnan Menderes’e yapılanları, sağ-sol yüzünden yitirdiğimiz gençleri, ekonomik darboğazları, 28 Şubat sürecini anlatmaya çalışıyoruz. İşte ülke olarak bir yol ayrımı içerisindeyiz. Hükümetimizin ve devletimizin son yıllarda ortaya koyduğu önemli projeler ile bölgesinde aranan bir ülke haline gelen Türkiye, geçmişten aldığı güçle bugüne ve geleceğe yön verecek. Artık bir karar verme zamanıdır. İnşallah 16 Nisan günü yüce Türk milletinin ortaya koyacağı irade ile büyük Türkiye’nin yeniden dirilişine şahitlik edeceğiz” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.