Aktaş uygulama hakkında bilgi verdi

İnegöl Belediyesi şehrin yaşana bilirliğine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçirilirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni uygulama ile ilgili bilgiler verdi.

Yayınlama: 19.05.2016
795
A+
A-

Şehrin merkezi konumunda olan ve gün içerisinde yoğunluğun hat safhaya çıktığı yer olarak dikkatleri çeken Çarşıda yeni bir uygulamaya geçildi. Çarşı içerisinde alışveriş ortamını tehlikeye sokan bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosikletlerin çarşıya girmemesi adına hayata geçirilen yeni uygulama ile toplu yaşama sorumluluğunun ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

 

Uygulamanın yapılacağı Çarşıda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve Trafik Zabıta Amiri Fehmi Doğan’da eşlik etti.






 

Yeni uygulamanın bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Aktaş, tüm vatandaşlarımızın yeni uygulamaya riayet etmelerini aksi takdirde gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını belirtti.

 

ŞEHİRLER İNSANLARIN İNSANLAR DA ŞEHİRLERİN AYNASIDIR

Şehirler insanların, insanlar da şehirlerin aynasıdır düsturuyla hareket ederek belediyeciliğin artık sadece altyapı, yol, su, köprü ve temizlik olmadığını bilerek hareket ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;  Bu kapsamda Sosyal belediyecilik anlayışımız insan hayatının her alanına dokunan hizmetler vermeyi esas kılmaktadır. Şehir bir toplu yaşama alanıdır, mekanıdır, aynı evlerimiz gibi. Evlerimizin içerisinde birbirimize olan sorumluluğumuz, saygımız, muhabbetimiz neyse bir şehir içerisindeki yaşayışımız da odur” dedi.

 

İNSANIMIZI ŞEHRİMİZİN ODAĞINA KOYUYORUZ

Bunun yerine getirilebilmesi içinde toplu yaşama iradesi gerekir diyen Aktaş; “Toplu yaşama iradesi fedakarlıkla, hakla, hukukla, sevgi ve dayanışmayla mümkündür. Şehirler taşa, toprağa, suya, kuşa, ağaca, komşumuza ve yoldan geçene, şehrin insanına karşı sorumlu olduğumuz mekanlardır. Bugünden yarını inşa etmeninin, imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşımanın bilinci ile insanımızı şehrimizin odağına koyuyoruz” dedi.

 

YENİ UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Aktaş; “Bugün de şehrin yaşana bilirliğine katkı sağlayacağını düşündüğümüz yeni bir uygulamayı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizin merkezi konumunda ve gün içerisinde yoğunluğun hat safhaya çıktığı yer olan Çarşıya girerek, bu alan içerisinde alışveriş ortamını tehlikeye sokan bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosikletlerin çarşıya girmemesi adına hayata geçireceğimiz yeni uygulama hakkında halkımızı bilgilendirmek için bir araya geldik. Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile çarşının içerisine bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosikletlerin girmemesi kararını hem şehrimizin daha güzelleşmesi ve modern bir kent haline gelmesi açısından hem de ilçe halkımız ve esnaf kardeşlerimizden gelen yoğun talep ve istek dolayısıyla yürürlüğe koyuyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Aktaş; “Özellikle bu ferah ve güzel ortamda bayan vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat bir şekilde yapmaları için, bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosikletlerden bu alanı arındırarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Ayrıca sarraflar çarşısının kapalı bir ortam olması hasebiyle özellikle motosikletlerin egzozlarından çıkan gürültü ve hava kirliliğinin önüne hayata geçireceğimiz bu yeni uygulama ile geçmiş olacağız.

 

GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLER YAPILACAK

Aktaş; “Şunu da söylemek istiyorum ki Belediye Meclisinin aldığı bu uygulamaya gerekli hassasiyeti göstermeyenlere 2918 sayılı Trafik Kanunun 66.maddesi gereğince yapılacak cezai yaptırım 200 TL’dir. Ayrıca buna ek olarak belediye zabıta ekiplerimizin yapacağı uygulamalı denetimlerde yasağa uymayanlar hakkında da kabahatler kanunun 32.maddesine istinaden 218 TL cezai işlem yapılabilecektir. Vatandaşlarımızın bu cezai işlemler ile karşı karşıya kalmaması için öngörülen kurallara uymalarını istirham ediyorum” dedi.

 

UYGULAMANIN UZUN SOLUKLU OLMASINI İSTİYORUZ

Aktaş; “Uygulamanın uzun soluklu olması ve sağlıklı bir şekilde işlevsellik kazanması için belediye olarak her türlü hazırlığımızı yaptığımızı belirtmek isterim. Bunun için ilk önce koordinasyonu sağlamak adına İlçe Emniyet Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık. Ayrıca çarşının girişlerine uyarıcı levhalar yerleştirdik. Bu uygulamanın halkımıza duyurulması için de gerekli iletişim yolları kullanılacaktır” dedi.

 

BİSİKLET PARKI UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİK

Aktaş; “Şu da akıllara gelebilir. Çarşıya kadar bisiklet ile geleceğim. Sonra bisikletimi nereye koyacağım. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına da çarşının giriş yerlerine bisiklet parkı koyacağız. Vatandaşlarımız alışverişlerini rahat bir şekilde yaptıktan sonra bisikletlerini buradan alabilecekler. Şimdilik bir adet bisiklet parkı uygulamasını hayata geçirdik. Bir hafta içerisinde de 4 adet bisiklet parkını çarşı girişlerine yerleştireceğiz” dedi.

 

ZABITA EKİPLERİMİZ GEREKLİ BİLGİLENDİRMELERİ YAPACAKLAR

Bu uygulamamızın bugün itibariyle başladığını buradan tüm ilçe halkımıza duyurmak istiyorum diyen Aktaş; ”Bu alana gün içerisinde kesinlikle bisiklet, şarjlı bisiklet ve motosiklet ile giriş yapılamayacağını bir kez daha kamuoyuna belirtmek istiyorum. Ayrıca hayata geçirdiğimiz bu yeni uygulamanın sağlıklı bir şekilde devam etmesi adına ilk hafta zabıta ekiplerimiz çarşı içerisinde gerekli bilgilendirmeleri yapacaklardır” dedi.

 

Aktaş son olarak, “Hem belediye hem de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uygulamalı denetimlerde kuralara riayet etmeyenlere cezai işlem yapılmaması için ilçe halkımızın kurallara riayet etmelerini önemle rica eder, daha temiz, daha güzel, daha modern ve birbirimize saygı gösterdiğimiz bir şehirde yaşamamız dileğiyle, saygılarımı sunarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş