Aktaş’tan 11 yılını özeti

İnegöl Belediyesi’nde Ustalık dönemini yaşayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 11 yıllık görevini değerlendirdi. Aktaş, yapılan çalışmalarda herkesin kendine düşen görevi yaptığını belirterek, gayret gösteren herkese teşekkür etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 02.04.2015
746
A+
A-

Önceki akşam Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi Çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ GÖREVE BAŞLAMIŞTIM








11 yıllık hizmetlerin içerisinde yer aldığı 8 dakikalık sinevizyon gösteriminin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye eski Başkanı Merhum Hikmet Şahin’i rahmet ve minnetle sözlerine başladı. Başkan Aktaş, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti eski ilçe Başkanı Bülent Temelli ve AK parti teşkilatına teşekkür ederek, “Her arkadaşımızın bu çorbada tuzu vardır. Allaha şükürler olsun ki, ilçe olarak Bursa nezdinde ya birinci ya ikinci olduk. Hep yükseklerde olduk. İnegöl Türkiye’nin bir mozaiği. Her ne kadar Osmanlıya başkentlik etmese de bereketli topraklardır. Nüfus olarak da ekonomik olarak da hızla büyümüş bir İnegöl var. İnegöl insanı çok geziyor. Nisan’ın üçüncü haftası mobilyacılarla İtalya’ya uçacağız. İnegöl artık kabına sığmayan yeni hedeflere koşan bir şehir. Bu baş döndürücü gelişme dünya konjektöründe  Türkiye’nin artık başrol oyuncu, referans ülke, örnek ülke olmasında partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ayrı ayrı katkıları var. 30 Mart seçimlerinde Bursa’nın en çok oyla seçilmiş belediye başkanı ve en çok oyu almış teşkilat olduğumuz anları hala unutmuş değilim. 1 Nisan şakası gibi göreve başlamıştım. Ömrümüzün dörtte biri bu süreçte geçti.” Dedi.

 

YILIN BELEDİYE BAŞKANI

11. yılını yani 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bu güne kadar yapılan çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ Büyükşehir işbirliği veya Büyükşehir tarafından yapılan ve bizim yaptığım projelerin tamamı İnegöl belediyesinin projeleridir. Yakın gelecekte her köyümüzde her köşede bir izimizi olacak. Biz bu işi çok önemsiyoruz. Yılın belediye başkanı ödülünü kazandıran iki projeden biri mobilya müzemizdir. 500 araç kapasiteli otoparkımız ve iş merkezimiz faaliyet gösteriyor. Özelleştirilmesi ile alakalı bir miktar canı istediği için farklı boyutlara çekmek isteyenler oldu. Kazandırdığımız otoparkı da rantable kılmaya çalışıyoruz. Bir şeyi yapmak saldım çayıra Mevlam kayıra demek olmayacağını kafasına göre bazı şeyleri söyleyenleri de muhakkak suretle biliyorlardır. Mahalle konaklarımız devam ediyor. 4 tane belediye binamızı anında dönüştürdük. Hizmetleri oralardan da organize ettik. Yenice ve Cerrah’a bilgi kültür evi yaptık. İnşallah yakın zamanda Kurşunlu’ya bilgi kültür evi geliyor. 11 tane bilgi kültür evine ulaştık. Baykoca mahallesi muhtarlık binası, Paşaören yeni köprü çalışması, Cerrah mahallesinde çöğür ve kurutma alanı, katı atık transfer merkezimiz. Artık kırsal mahallelerimize de temizlik hizmeti veriyoruz. 18 tane çocuk parkı yaptık. Asfalt kaplama çalışmalarımız devam ediyor. 8 KM’lik ham yol çalışması, trotuar, bordür taşı çalışmaları. Kaçak yapı metruk bina yıkımları bir taraftan devam ediyor. Günlük belediyecilik falan yaptığımız yok, ovayı kesinlikle korumamız gerektiğini ve beraberinde de eski binaları bir taraftan yıkarak şehrin daralan caddelerini nefes aldırmanın derdi içerisindeyiz. 23 mahallemizde trotuar çalışması yapıldı. Mahalle otoparkları yapmaya devam ediyoruz. Bir yıllık süre içerisinde 13 tane mahalle otoparkı yaptık. Mobilya tasarım merkezimizin açılışını yaptık. Kaldırım işgali uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımız bu konuda mutlu oldular. Tarım fuarımızı yapacağız. Modef çatısı altında uluslararası bir fuar olacak.” diye konuştu.

 

PROJELER

Devam eden projelerden bahseden Başkan Aktaş, “Projelendirilmiş veya ihale sürecinde olan hizmetler var. Kısa bir süre önce milletvekilimiz Hocaköy barajı ile alakalı bilgiler verdi. Bu sürece çok kolay gelinmedi. İnegöl belediyesi yaklaşık 1 Milyon TL civarında ÇED raporu, yer tespit çalışmaları ile alakalı para harcadı. Hamd olsun bu gün yatırım programı arasında. Bu projeyle birlikte İnegöl yılın 12 ayı kaynak suyu kullanacak. İnegölspor tesislerinin olduğu  alanda Cumartesi pazarı ve meydan projemiz var. Muhteşem bir proje. Modern mezbamız bitmek üzere. Huzur mahallesindeki eğitim tesisimiz bitti. Bunu ortaokul veya lise olarak hizmete sunabiliriz. Osmaniye mahalle konağı ile alakalı ihale sürecindeyiz. Engelsiz yaşam merkezi ve gündüz bakım evi olacak. Burhaniye mahalle konağının ihalesi bitti. Eski hastane yerimizle alakalı meydan düzenlemesi ve belediye sarayı projesini hayata geçireceğiz. Bu alanın içerisine huzurevinin olduğu alanı da katıyoruz. 30 dönümlük alanda muhteşem projeyi İnegöl’e kazandıracağız. Yeni huzurevi ve aş evi projemiz bir hayırsever marifetiyle inşallah hayat bulacak. DOSTUM projesi Yeniceköy mahallesinde alternatif sporların yapıldığı çok önemli bir mekan olacak. 11 mahallemizde futbol sahaları projesini hayata geçireceğiz. Eymir, Kayapınar, Dipsizgöl ve Cerrah’ta ürün toplama merkezlerimiz olacak. MOBESE sistemimiz hayat buldu. Kültürsarayı alanının yerine yeraltı otoparkı ve meydan projesi. Son sürece geldik. Projeden vazgeçilmiş diye duyumlar alıyorum. Asla böyle bir şey söz konusu değil. OSB köprülü kavşağı, Mesudiye altgeçidi genişletme çalışmaları, Kozluca altgeçiti çalışmaları olacak. Merkez pazaryerini büyükşehir ile işbirliği içerisinde yapacağız. Alanyurt’ta Kent mezarlığı çalışması.” Şeklinde konuştu.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM MUTFAKTA PİŞİYOR

Alanyurt-İnegöl arası tramvay hattı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Aktaş, “Bu bizim hit projelerimizden bir tanesi. Olmazsa olmaz projelerimizden birtanesi. Şu anda mutfak kısmında çalıştığımız için arazi boyutunda bir şeyler görmüyorsunuz ama inşallah büyükşehir belediyemizin önderliğinde bu nefis projeyi de İnegöllülerle buluşturacağız. Merkezden hariç hiçbir ilçe de tren hattı yok. Belediye Başkanımız Altepe, İnegöl’e bu ilki sizler yaşatacaksınız demiştir. Olimpik yüzme havuzu ihalesi yapıldı. Boğazköy mesire alanı ile alakalı çalışmalar başlayacak. İnegölspor tesislerini şehir dışına taşıyoruz. İki okul binası yapacağız. 13 tane su deposu yapılacak. BUSKİ şu an projelerini bitirdi. Yakın zamana ihalesini yapacak. Yağmur suyu kanalizasyon ve bazı hatların değişimi ile alakalı ihale yapılacak. Bu projelerin arkasında bir ordu var.” Dedi.

 

VİTESİ ARTIRARAK DEVAM EDİYORUZ

Şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anan Aktaş, “İmam Hatip mezunu 46 yaşında olan tam bir Anadolu çocuğuydu. Gezi parkı olayları ile alakalı ciddi deliller ele geçirmiş ki yer yerinden sarsılacak sonuçlara doğru gidiyordu. Keşke onlar çıkmasaydı, savcımız yaşasaydı. Allah nur içerisinde yatırsın. Olay o kadar ciddi ki; bu memlekette o kadar oyunlar oynanıyor ki, o kadar önemli süreçten geçildi ki, 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin kaderi açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hep beraber çalışacağız. 7 Nisan tarihinde seçilecek olan milletvekillerimizle yolumuza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Hizmetleri dört dörtlük yaptığımızı asla söylemeyi eksikler aksaklıklar olabilir. Güzellikler sizin eksiklikler benim olsun. İşimiz kolay değil önemli ve ciddi. Hiçbir zaman ciddiyetimi kaybetmedim. Sağda solda konuşanlar oluyor. 1 Nisan 2004’de nasıl heyecanla başladıysam aynı heyecanı sonuna kadar taşıyorum. Büyük İnegöl sözümüzü yerine getirmek için değil vitesi küçültmek vitesi her geçen daha da artırmaya devam ediyoruz. 30 Mart 2019 tarihine kadar elimizden geleni yaparak hizmet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

SEÇİMLERE 66 GÜN KALDI

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, “Dün yönetimimiz gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla TBMM ziyareti yaptık. Gerçekten verimli bir ziyaret oldu. Ziyaret esnasında grup toplantısına katıldık. Başbakan yardımcımız Bülent Arınç’la görüştük. Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’le de görüştük. Bakanımızın ve milletvekilimizin selamları var. Bu coğrafya da ülkemizin güçlü olmasını istemeyen dış güçler ve maalesef ülkemiz içinde bulunan işbirlikçileri türlü türlü senaryoları sahneye koymaya başladılar. Bu vesileyle şehit olan savcımızı başsağlığı diliyorum. Seçimlere 66 gün kaldı. Diğer seçimlerden çok farklı olacak. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için 2015 genel seçimleri bir kırılma noktası. Bizim hedefimiz en az 400 milletvekili çıkarmak. 400 milletvekili çıkardığımız zaman tek başımıza anayasayı değiştirebiliriz. Fakat şer güçler bizim milletvekili sayımızı 336’ya çıkarmaya bile tahammül edemiyorlar. Onların planları koalisyon oluşturmak. Bu dönemde çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Geçen seçimlerde İnegöl’de yüzde 66 oranında oy almıştık. Hedefimiz bu oranların daha üzerine çıkabilmek. İnegöl’de inşallah yüzde 70’leri Türkiye genelinde de yüzde 52’leri yakalamalıyız. Hepimiz bu gemideyiz. Hiç birimiz AK partiden daha büyük değiliz. Şu anda makamlarda bulunuyorsak inanın ki bu AK parti sayesinde olmuştur. Ortak paydamız AK parti olmalı. Önümüzdeki Salı günü milletvekili adayları listesi belli olacak. Milletvekilimiz kim olursa olsun elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.