Altılı masanın aday belirlemesi beklenirken, çarpıcı açıklama yapıldı

Yayınlama: 27.01.2023
121
A+
A-

İlk kez cumhurbaşkanı adayını konuşmak için İYİ Parti’nin ev sahipliğinde bir araya gelen 6’lı masanın 11’nci toplantısı sona erdi. 9 saatlik görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.” denildi.

6’lı masa, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 11’nci kez bir araya geldi. 12.00’de başlayan toplantı yaklaşık 9 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, Millet İttifakı’nın seçeceği cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinin konuşulduğu belirtilirken, nihai değerlendirmenin ardından söz konusu ismin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:






Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene ‘Yeter’ cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş