“Bizi biz yapan İslam kardeşliğimizdir”

Seçim çalışmalarının 2. turuna devam eden Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Ertuğrulgazi derneğini ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Salih Berber, “Bizi biz yapan İslam kardeşliğimizdir, Müslümanlığımızdır” dedi.

Yayınlama: 17.03.2014
838
A+
A-

Seçim çalışmalarına 2. turla devam eden Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber ve Belediye Meclis üyesi adayları Ertuğrul Gazi derneğini ziyaret ettiler. Ertuğrulgazi Derneğinde gerçekleştirilen ziyarette, Dernek üyeleri SP Heyetini Mehter marşı ile karşıladılar.

 

İZLERKEN BİZLER YORULDUK






Salih Berber’in çalışmalarını izlerken kendilerinin de yorulduğunu ifade eden Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, “Bu akşam Belediye Başkan adayımız ve Belediye Meclis üyesi adaylarımız bizleri tekrar ziyaret ediyorlar. Başkanımızın maşallahı var İnegöl’de çalınmadık kapı bırakmadı, gidilmedik yer bırakmadı. Çok güzel istişareler yaptığını düşünüyorum. Gerçekten onu izlerken bizler yorulduk. Çalışmalarından dolayı tebrik ve takdir ediyoruz. Kendisini, örnek çalışmalar yaptılar bu süre zarfı içerisinde. Bu günde derneğimizi tekrar ziyaret ediyorlar ve seçimle alakalı projelerini anlatacaklar” dedi.

 

BİZİ BİZ YAPAN İSLAM KARDEŞLİĞİMİZDİR

Ertuğrul gazi derneğinin tüm İnegöl’ü temsil ettiğini belirten Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber “Derneğimize bu ikinci gelişimiz. Bu şekliyle birçok derneğimizi ikinci ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ben özellikle Ertuğrulgazi Derneğini, Ertuğrulgazi Derneğinde vurgulamak istiyorum. Neden önemli ve neden Ertuğrulgazi Derneği? Ertuğrulgazi Derneği şu anda tüm İnegöl’ümüzü, tüm milletimizi temsil eden bir dernek’tir. Bu bağlamda bu konunun açıklanmasının vurgulanmasının doğru olduğunu düşünüyorum. İnegöl’ün temsilini sağlayan bir derneğimizde, İnegöl’ün bütünlüğüyle ilgili önemli şeyler ifade etmek istiyorum. Değerli başkanım, değerli arkadaşlar ülkemizde bir takım sıkıntılar var. İlçemizde de bu sıkıntılara benzer bölgesel etnik kökene dayanan bazı sorun ve sıkıntılar var. Tüm bu sorun ve sıkıntıların İnegöl’ümüze bir problem bir kaos ve sıkıntı olarak yansımaması için yapmamız gereken en önemli şey herhangi bir ayırımcılık noktasında ve doğrultusunda bir çalışmaya girmemektir. Biz İnegöl’ümüzü bir bütün olarak düşünüyoruz. İnegöl’ümüzdeki tüm insanlarımızı aynı ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak görüyoruz.Ve açık net ifade ediyoruz, bizi biz yapan İslam kardeşliğimizdir, Müslümanlığımızdır.Osmanlıyı Osmanlı yapan Ertuğrulgazi Derneğimizde olduğumuz için söylüyorum İslam’dır, Müslümanlıktır” dedi.

 

TÜM MİLLETİ BÜTÜNLEŞTİRMEMİZ LAZIM

Etnik Köken hakkında açıklamalarda bulunan Salih Berber, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:  Osmanlının içerisinde de ırkı farklı olan, milleti farklı olan birçok insan vardı. Ama İslam kardeşliği çerçevesinde ve vatandaşlık çerçevesinde bunlar bir araya gelmişti. Bundan dolayı herhangi bir gerilime meydan vermemek için, ülkemizdeki bazı sıkıntılı olayların ilçemizde herhangi bir soruna sebebiyet vermemesi için, yapmamız gereken tek şey var, o da insanlarımızı ayrıştırmamaktır. Yine yapmamız gereken bir şey var. Tutup ta etnik köken noktasında bir ayağa kalkış, bir harekete girişmemiz lazım. Tüm milleti bütünleştirmemiz lazım, kardeş olmamız lazım. İnegöl’de Osmanlı’nın çınarı yükselecek inşallah. Allah’ın izniyle Ertuğrulgazi Derneği’nde buna ocaklık yapacak, mekânlık yapacak, kucak açacak, o zaman bize düşen ayrıştırmamak. Bize düşen etnik kökenlere göre milleti ayırmamak. Bize ve akıllı insanlara düşen etnik kökenlere göre insanları tahrik etmemek. Bu bağlamda toplumu sınıflara ayırmamak… İnegöl’ümüz bu bağlamda bir sıkıntı yaşadı. Bu bize ders olması lazım… Ne olduğunu ne bittiğini bilmediğimiz bir sıkıntıyı bir tecrübe olarak yaşadık. Bu bize ders olması lazım ki, kardeşliğimizi daha da perçinlememiz lazım. Ertuğrulgazi Derneğimiz Osmanlı’nın doğuşunu temsil eden, Ertuğrulgazi’mizin ismini almış olan bu dernek Allah’ın izniyle Dünya’da hükümran olacak, Dünya’da söz sahibi olacak. Hakka ve adalete dayalı yeni bir Türkiye’nin kuruluşunun temelini oluşturacak ve İnegöl’de bunu aynen Osmanlı’da olduğu gibi başkenti olacak, bu işin doğuşunun merkezi olacak. Allah’ın izniyle Ertuğrulgazi Derneğimiz bu güzel şerefin, madalyanın sahibi olacak diyor hepinizi tebrik ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş