BURFAŞ’tan Oylat’a tesis

İnegöl Belediyesi’nin 10 yıllığına Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladığı Oylat mesire alanı, dün yapılan olağan üstü belediye meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. BURFAŞ’ın Oylat mesire alanında sosyal tesis yapacağı öğrenildi.

Yayınlama: 25.04.2014
1.863
A+
A-

İnegöl Belediyesi, seçim sonrası ilk meclis toplantısını Nisan ayı başında yapmış ve bu mecliste komisyonlar belirlenmişti.

 

Belediye meclisi, normal gündem maddelerini görüşmek üzere dün olağan üstü toplandı. 31 meclis üyesinin eksiksiz görüşüldüğü toplantıda 11 gündem maddesi masaya yatırıldı.






 

BURFAŞ ÇOK GÜZEL BİR TESİS AÇACAK

Olağan üstü meclis toplantısının 9’uncu maddesinde gündeme gelen konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş şöyle konuştu: Oylat’ın hemen girişinde sol tarafta bulunan mesire alanındaki iş ve işlemler İnegöl Belediyesi tarafından yapılıyordu. O alanı biz Milli Park’lardan kiraladık. Bununla alakalı iş ve işlemleri gerçekleştirdik. Çok güzel bir yer oldu. Sıkıntılı bir yerdi. Fakat şuan ne işlem yaparsanız yapın, bir işin sahibi yoksa o iş kesinlikle yarım yamalak oluyor. Dolayısıyla burada bizim İnegöl Belediyesi olarak bir şey yapmamıza gerek yok. Bu maddi külfette getiriyor. Ben Burfaş’ın dönem dönem tesislerini de kullanan birisiyim. Burfaş bu manada farklı yerlerde tesisler açıyor. Eğer bu devir gerçekleştirilirse, Burfaş burada çok güzel bir tesis açacak. Bu işleri biz ihale etmeye kalksak bu konuda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Dolayısıyla bu yeri kira ücreti ile birlikte Büyükşehir Belediyesine devrinin kararını alacağız. İnşallah Oylat’taki tesislerle alakalı buranın örnek olacağını ifade etmek istiyorum.

 

Oylat Mesire alanının Büyükşehir’e devri oy birliği ile kabul edildi.

 

5’NCİ BAŞKAN YARDIMCISI ADİL KANSU OLDU

Meclis gündeminin 4’ncü maddesinde Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Bu görüşme sırasında Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit salon dışına çıkarıldı. Söz alan MHP grup sözcüsü İsmail Karaman, başkan yardımcılarına verilecek maaş miktarını kamuoyunun merak ettiği ifade ederek, açıklanmasını istedi.

 

MAAŞLARI NE OLACAK?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, maaşlarla ilgili yaptığı bilgilendirmede şöyle konuştu: “İnegöl Belediye Başkanı 6 bin 500 lira maaş alıyor. Yıl sonuna kadar vergi gelirleri nedeniyle bu maaş miktarı düşüyor. Ortalama 6 bin lira maaş var. Yardımcılar ise 4 bin ila 4 bin 200 lira arasında maaş alacaklar. Bundan fazlasını kanuna göre veremiyorsunuz. Eşref Yiğit Tahtaköprü belediye başkanıyken daha yüksek maaş alıyordu. Şimdi daha düşük maaş alacak” dedi. Başkan yardımcılarının maaşının belediye başkanına verilen miktarın üçte ikisi olarak belirlenmesi konusu oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ BAŞKAN YARDIMCISI ADİL KANSU

Alinur Aktaş, bu görüşme sırasında 5’inci Belediye Başkan Yardımcısını da açıkladı. Aktaş, meclis üyesi Adil Kansu’nun da Başkan Yardımcısı olarak atamasının yapıldığını, 2 Mayıs’ta onun maaşı ile alakalı tekrar görüşme yapılacağını söyledi.

 

4 KÖYÜN İSMİ DEĞİŞTİ

Olağan üstü toplanan mecliste, İnegöl’e mahalle olarak bağlanan bazı köylerle mevcut mahallelerin isim benzerlikleri de gündeme geldi. Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan mahalle isim değişikliği ile alakalı konuda bilgilendirme yapan İmar İşler Müdürü Fatma Cavcı, “Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçemizdeki tüm köyler ve beldeler İnegöl belediyesi sınırlarına katılarak mahallemiz olmuştur. Aynı adın başka sokak, cadde, mahallelere verilemez ibaresine istinaden ilçemizde 4 mahalle ismi değiştirilecek. İnayet Mahallesi isminin Tuzla Mahallesi, Osmaniye’nin Osmaniyeköy Mahallesi, Hamidiye köyünün Gazelli Mahallesi ve Turgutalp köyünün Turgutalpköy Mahallesi olarak değiştirilmesi onayınıza sunulmaktadır” dedi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Seri bir şekilde buna karar vermemiz gerekiyor. Komisyona havale etmeden karar almak istiyoruz” diye konuştu.

 

HAMZABEY’İN DE İSMİ DEĞİŞEBİLİR

Mahalle isimlerinin değişmesi konusunda söz alan MHP’li üye Emin Özdemir, “Bursa’da Hamzabey mahallesi var. İnegöl’de de var. Hamzabeyköy Mahallesi olarak değiştirebilir miyiz? Çünkü köyümüze yanlış postalar geliyor” dedi. Bunun üzerine Başkan Aktaş, “Buna köy halkının bakış açışı önemli. 2 Mayıs’ta meclis var. Dilekçe gelirse değiştirebiliriz” yanıtını verdi. 4 mahallenin yeni isimleri oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

 

MAL SAHİBİNE YAKIŞIR

Gündemin 10’uncu maddesinde ise araç ve iş makinesi tahsisinin kaldırılarak envantere işlenmesi konusu görüşüldü. 30 Mart seçimleri öncesi belde belediyelerinin farklı kooperatif ve kurumlara tahsis ettiği iş makinesi ve ekipmanların İnegöl Belediyesi’nce geri alınmasını içeren konu hakkında bilgi veren Alinur Aktaş, “Belediye meclislerimizde seçim öncesi bazı makine ekipmanlarla ilgili bazı kooperatif ve kurumlarla tahsisatlar yapılmış. Bu hiç sağlıklı bir uygulama değil. Bu kurumlar bunu ayda belki ayda 30-35 saat kullanacak. İnegöl Belediyesine bu makineler lazım. 115 tane yerleşim alanı var. Dolayısıyla bu tahsisatların kaldırılması ve bu makine ekipmanın envantere geçirilmesi için meclis kararı alınacak. Özellikle iş makineleri olması nedeniyle çok işimize yarayacak. Şuanda bütün köylerden araç istiyorlar. Eğer tahsis edilen kooperatiflere de lazımsa, bizden istesinler onlara da yardımcı olalım. Ama mal sahibine yakışır. Bunların sahipleri de İnegöl Belediyesidir” dedi. Alinur Aktaş, meclis üyelerine belde belediyelerinin tahsis ettiği makine ekipmanlar hakkında da bilgi verdi.

 

YANLIŞ BİR KARARIN ARİFESİNDEYİZ

Aktaş’ın konuşmasının ardından söz alan MHP grup sözcüsü İsmail Karaman, “Mal sahibine yakışır dediğiniz için, o insanların da o yörelerin sahipleri oldukları için böyle bir hakları vardır diye düşünüyorum. Bir başka konu; Cerrah, Yenice, Tahtaköprü ve Kurşunlu’nun meclis kararını ancak o belediyeler kaldırabilir. Dolayısıyla İnegöl Belediye Meclisinin bu uygulamayı kaldırma gibi bir hakkı yok. Bu yasal bir durum. Ancak yasayla kaldırılması gerekir. İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdikleri takdirde ancak bu mümkün olabilir. Burada yanlış bir karar arifesindeyiz. Arkadaşları uyarıyorum” dedi.

 

İMZANIZA TERS DÜŞÜYORSUNUZ

Karaman’ın açıklamalarına Alinur Aktaş “Sizin söylediğiniz bize göre yorum. Biz dersimize çalıştık. Bir sıkıntı yok. Ve takdir edersiniz ki nasıl biz İnegöl Belediyesi olarak devretmemiz gerekenleri Büyükşehir’e devrettiysek… Yapılan işlemle alakalı bir hata varsa, zaten ilgili kurumlar yürütmeyi durdurma kararı alabilir” şeklinde yanıt verirken, İsmail Karaman da “Size göre yorum, bize göre yasal olduğunu düşündüğümüz konuyla ilgili Devir, Tahsis ve Paylaşım Komisyonlarının da bir kararı var. Vali beyin onayında. Sizin de imzanız olduğu bir karar. Şuanda imzanızla ters düşüyorsunuz” açıklamalarında bulundu.

 

YASANIN VERDİĞİ YETKİYİ KULLANIYORUZ

Alinur Aktaş, yasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Alakası yok. Benim nerede imzam var. Ben görmedim ki bunu. Siz zaten 12. ayda okutmuşsunuz bunları. Yanlış hesapta Bağdat’tan döner. Ben de o esnada bir iş ve işlem yaptırmak durumunda olsam işi mahkemeye dökmem lazım. Bu kurumla alakalı bir şey. Yasanın bize verdiği yetkiyi kullanarak biz hareket ediyoruz.”

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Karşılıklı konuşmaların ardından, MHP grubunun 8 ret oyuna karşılık makine ve ekipmanların tahsisinin kaldırılması oy çokluğu ile kabul edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş