“Büyüyen İnegöl’de hal küçültüldü”

Genel seçim çalışmalarını sürdüren Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri dün İnegöl Hal’ini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinlediler. Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, ” Bir önce ki Hal binası 32 dükkândan oluşuyordu. Fakat buraya 24 dükkân yaptılar. Büyüyen İnegöl’de hal küçültüldü” dedi.

Yayınlama: 14.05.2015
804
A+
A-

7 Haziren Genel Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Saadet Partisi, bu kapmsamda İnegöl Hal’ini ziyaret etti.

 

BÜYÜYEN İNEGÖL’DE HAL KÜÇÜLTÜLDÜ






Ziyaretin sonunda bir açıklama yapan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, “Her yerde karşılaştığımız sorunlara burada da karşılaştık. Hal’imizin kısmi yerlerinde kar yağışı nedeniyle çatısı çökmüş durumda. Maalesef bu güne kadar hiç el atılmamış. Bunun yapılması noktasında sorunu dile getirirken, diğer taraftan bizler SP olarak, bu Hal yapılırken buranın yetersiz olduğunu dile getirmiştik. Gerek dükkanların büyüklükleri, gerekse dükkan sayısı yetersiz olarak yapıldı. Bir önce ki Hal binası 32 dükkandan oluşuyordu. Fakat buraya 24 dükkan yaptılar. Büyüyen İnegöl’de hal küçültüldü. Diğer taraftan dükkanlar da esnaf için müsait olarak yapılmadı. Küçük yapıldı. Hal esnafımız 1 dükkan yetmeyeceği için 2-3 dükkan almak zorunda kaldı.” dedi.

 

HALİ KAPATACAKLAR

Büyük bir sorunla karşı karşıya olunduğunun altını çizen Özdemir, “Şu anda Hal esnafından dükkan sayısının 32’ye çıkarılması isteniyor. Çünkü Büyükşehir yasasıyla birlikte İnegöl Hal’inin kapanması gündeme geldi. Bunun yapılırken aslında, hal kapansın diye yapıldığını ifade etmiştik. Burada yetkililer gelip dükkan sahiplerine dükkan sayısını 32’ye çıkarın, Hal kapanmasın derken, diğer taraftan esnafımız üzerinde sömürü hortumu kurmaya çalışıyorlar. Zaten bu dükkanlar yapıldığında Hal esnaflarına ciddi paralar ödettirildi. Dükkan sayısını artırabilmek için kendi içlerinde usulen dükkanları kendi çocuklarına devrederek sayıyı artırma yolunu seçecekler. Bu doğal bir yoldur. Ama maalesef büyükşehir bunlardan 25 bin lira devir parası istemekte. Bu normal bir satış değildir. Burası yolunacak bir kaz değildir. Eskiden eşkıya dağdaydı, şimdi şehre inmiş masa başına oturmuş her fırsatta, esnafımızı yolmak, onların sırtından paralar almak için çalışıyor. Osmanlı, yönettiği ülkeler de gavurdan aldığı vergileri yine gavura yol köprü hastane yapmış. Sen buradan alacağın parayı buraya harcamadığın orta da… Bir çatıyı bile tamir etmiyorsun. Gidip belediyeye büyükşehir belediye sarayı yapacaksın, bu insanların paralarıyla. Diğer taraftan her ay bir sanatçı getiriyorsun, bir tarafta esnaf para zar zor para kazanıyor, gülüş cümbüş Bursa’nın merkezinde eğlence düzenliyorsun. Dünya kadar kredi çekmişsin bunların faizlerini ödeyeceksin, bu böyle sürdürülemez. Saadet partisi olarak ilk işimiz İnegöl’ün tekrar il olması defterini açacağız. Olmazsa olmazdır. Büyükşehirden İnegöl yönetilemez. Yönetilmediğini de buradan görüyoruz. Acilen hal esnafımızın bu sorununun çözülmesi gerekiyor. İlk işimizi bunu meclise taşıyacağız. Eşkıyalık olmayacak. Bu kanunsuz bir şeydir. Hukuki açıdan gereken girişimleri yapacağız. Meclise taşıyacağız. AK partinin dışındaki bu sıvalar dökülmeye başlayacak.” Şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş