CHP’DEN BİRLİK ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, teröre karşı “Dur” demek için tüm siyasi parti temsilcilerine birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Yayınlama: 18.02.2016
770
A+
A-

CHP İnegöl İlçe Başkanlığı, Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından dün parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ilçedeki siyasi partileri ve üyelerini teröre karşı birlik olmaya davet etti.

 

“SAVAŞ, MUHALEFETİ SUSTURMANIN YOLUDUR”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Bu hain saldırı ülkemizin ve Ankara’nın en güvenlikli olması gereken yerinde ve ordu mensuplarımıza karşı gerçekleştirilmiş olmasından dolayı endişeliyiz. Hükümetin özellikle Suriye, Rusya ve diğer dış ülkelerle olan uluslararası siyasi politikalarını gözden geçirmesi için bir uyarı olduğunu düşünmekteyiz. Halen; ‘Sabrımızı zorlamayın’ ve ‘Misliyle karşılık verilmekte’ şeklinde açıklamalar yapılmaktadır. Milletimizin bulunduğu açılı ortamın siyasi çıkar ortamına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. İktidarlar ne zaman savaş isterler? İktidarlar sorunlarını çözemedikçe otoriterleşirler. Bunu kabul ettirebilmek için de çatışma ve savaş politikalarına başvururlar. Tarih bunun nice örneğiyle doludur. Savaş, her türlü muhalefeti susturmanın bir yoludur. Savaş, ülkenin vatandaşlarının gerçek sorunlarını tartışmalarının önüne bir engeldir. Savaş, egemenlerin çıkarlarını sanki vatandaşların çıkarıymış gibi göstermek için bir zemindir” dedi.

 

BÜYÜKIŞIKLAR’DAN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

Büyükışıklar, “Biz diyoruz ki; ülkemiz ve vatanımız haince saldırılar içerisindeyken ve basında çıkandan çok daha fazla can kaybımız varken siyasi çıkarları bir kenara bırakarak tüm siyasi partilerimize sesleniyoruz. Hep birlikte el ele kol kola terörü lanetlemek için, teröre karşı birlik olduğumuzu göstermek için eylem yapmaya ve birlikte kol kola yürümeye davet ediyoruz. Tüm ilçe başkanlarımızı bununla ilgili görüşmeye davet ediyoruz. Tepkimizi koymalıyız. Siyasi parti başkanlarımız şapkalarını önlerine koymalılar. Hep beraber kol kola terörle mücadele edersek ancak bunun altından kalkabiliriz. Ülkemizi bölmek isteyen hain güçler var. Bunlara karşı siyasi çıkarlarımızı bir kenara bırakmalıyız. Başta AK Parti ve MHP başkanları olmak üzere tüm siyasi partilerimize sesleniyoruz. Birlik olmalıyız. Ülkemiz iyiye gitmiyor. Ekonomik kriz ortada, savaş durumu ortada, tüm ülkelerle kavga eder hale geldik. Ekvator ile bile kavga ediyoruz. Bunun bir son bulması lazım. İnsanların tekrar düşünmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir gemiyse hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsa hep birlikte batacağız. Herkesin açıklamalarında dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Hep beraber hareket edersek bu sorunun altından kalkarız. Türkiye çok güçlü bir devlet. Halkımız çok inançlı ve vatanına, milletine, bayrağına, Misak-ı Milli sınırlarına, ilkelerine bağlı bir halktır. Hep beraber hareket etmeye davet ediyoruz. Onların da bize katılmalarıyla birlikte organize edeceğimiz bir yürüyüşle bunları protesto etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş