HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı, AK Kadroların 15’inci kuruluş yıl dönümü nedeni ile bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “Ağustos 2001’de kurulan, esasen sosyal muhafazakâr bir Türk siyasî partisi olup, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, partinin siyasi yelpazedeki yerinin muhafazakâr demokratlık olduğunu belirtmiştir. Kurulduğu gün “Artık Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” parolası ile başlayan bu kut

Yayınlama: 15.08.2016
1.363
A+
A-

AK Parti İlçe Binasında gerçekleştirilen basın toplantısına bütün kadrolar katıldı.

 

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK








Basın toplantısında ilk olarak açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001’de kurulan, esasen sosyal muhafazakâr bir Türk siyasî partisi olup, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, partinin siyasi yelpazedeki yerinin muhafazakâr demokratlık olduğunu belirtmiştir. Kurulduğu gün “Artık Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” parolası ile başlayan bu kutlu yürüyüş, Türkiye Cumhuriyetinde devrim niteliğinde birçok hizmeti halkla buluşturmuştur. “Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”, “Yeter, söz de karar da milletindir” sloganıyla AK Partinin kuruluşu Türk demokrasi tarihimizde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur”

 

SÜREKLİ OY ORANI ARTTI

“Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri katıldığı seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve katıldığı beş genel seçimin dördünde tek başına iktidar olmuştur. 15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde geçerli oyların %34,63’ünü almış ve Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti kurulmuştur. 2004 yılında yapılan Türkiye yerel seçimlerinde , İl Genel Meclisi seçim sonuçlarına göre %41.7’lik oyla birinci olan AK Parti, belediyeler bazındaki sonuçlara göre ise 1.750 belediyeyi kazandı.  16 Büyükşehir belediyesinden 12’ini de kazanarak tüm Türkiye’de başarılı oldu. 2007 Genel seçimlerinde %46.58’lik bir oy oranı elde etti ve bu oranla Türkiye tarihinde hükümette bulunan bir parti olarak girmiş olduğu seçimlerde oy oranını arttıran tek parti AK Parti olmuş ve Türkiye’nin 81 ilinin 80’inden milletvekili çıkarmayı başarmıştır. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Yüzde 38.8 ile Türkiye genelinde birinci parti konumunu korumuş, İstanbul ve Ankara gibi 10 büyükşehir belediyesi ile beraber toplamda da 1442 belediyeyi kazanmıştır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde %49,53 oranı ve yaklaşık 21 buçuk milyon oy alarak 326 milletvekili çıkaran AK Parti, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde yüzde 43,39 oy almış, seçimin sonunda 18 büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 818 belediyeyi kazanmıştır. AK Parti, tarihi boyunca girmiş olduğu beş genel seçimden de birinci parti olarak çıkmayı başardı. Ayrıca, Türkiye tarihinde girdiği üç seçimde de oyunu yükselterek iktidarda kalmayı başaran ilk ve tek Parti AK Parti’dir. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Ak Parti oylarında büyük bir artış göstererek 23.681.926 seçmenden oy almıştır ve %49,50lik oy oranıyla yeniden tek başına iktidara gelmiştir. 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde biz de AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı olarak İnegöl’de %70.4 oy alarak, İnegöl siyaset tarihinde hiç bir partiye nasip olmayan ve kırılması çok zor olan bir rekor ile partimizin başarısında rol aldık. AK Parti, Kasım 2015 Genel seçiminde tarihindeki en yüksek oy sayısı ve %49.5 ile 2011’den sonra en yüksek oy oranına sahip olarak, 317 milletvekili elde etmiş ve TBMM’de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaşmıştır. AK Parti ilkeli ve dürüst politika anlayışı ve toplumsal mutabakata verdiği önemle kısa sürede halkımızın büyük teveccühünü kazanmış, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühüyle 15 yıldır girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmıştır”

 

HEDEF 2023

“AK Parti’nin Türkiye’yi ekonomi, adalet, sağlık, ulaşım, turizm, sanat alanında ilerletmek ve 2023 yılında dünyada ekonomisi gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmesini sağlamak olarak koyduğu hedef, “Hedef 2023″ olarak slogan haline getirilmiştir. Kişi başına milli geliri artırmak, işsizliği düşük rakamlara indirmek, ekonomik sıkıntılardan tamamen uzaklaşmak, Türkiye’ye ait yerli savunma sanayi ve endüstri ürünlerinden, tank, uçak,araba ve ileri teknoloji ürünü silahlar yapmak gibi hedefler 2011 ve 2015 genel seçimlerinde AK Partinin temel söylemlerindendir. Ak Parti iktidarında ülkemiz, demokrasi, ekonomi, sağlık, ulaşım, yerel yönetim , eğitim, enerji, adalet, tarım, turizm, kişi hak ve hürriyetleri noktasında , kendi dilinde konuşma hakkı ve benzeri alanlarda birçok yenilikle tanıştı”

 

PARTİLER ARAÇTIR, ASIL AMAÇ MİLLETE HİZMETTİR

“AK Parti; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletinin gönlünde yer bulmaya devam edecek ve bu necip millete hizmete kesintisiz devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde de seçilmiş Cumhurbaşkanı’na, seçilmiş siyasi irade ve milli iradesine sahip çıkarak asil ve asıl olduğunu bir kez daha tüm cihana gösteren kahraman milletimize hizmet etmek , milletin içinden gelen, millet gibi yaşayan, millet gibi düşünen, halka hizmeti Hakka hizmet kabul eden AK Parti, her alanda milletimizi kucaklamaya devam edecektir. Partiler araçtır, asıl amaç millete hizmettir. AK Parti kurulduğu günden bu yana, halka yapılan hizmeti Hakk’a yapılmış bir hizmet olarak görmüş ve bunu en iyi şekilde yerine getirmiştir. 10 Ağustos 2014 tarihinde, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ilk defa milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak, tarihe adını yazdırmıştır. AK Parti; milletin taleplerini yerine getirmek isteyen, siyaset dengelerini iyi gözeten, siyasette realite ve idealizmi bir arada yürütmeyi başaran, bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında Türk siyasi hayatına yüksek değerler manzumesi katmıştır. Partimiz, kuruluşundan bugüne, Cumhuriyet tarihinde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmış ve milletin kendisi olmuştur. Kurulduğu günden bu güne kendisini milletine adamış, Ak Kadrolarıyla ülkemizde hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imza atmış ve AK Parti bizzat milletin kendisi olmuştur. Partimiz kuruluşundan bugüne millete rağmen siyaset yapmamış, milletin hakimi değil, hadimi olmuştur. AK Parti; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada milletinin gönlünde yer bulmaya devam edecek ve bu necip millete hizmeti tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet prensibi ile kesintisiz devam edecektir”

 

“Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesini hazmedemeyen FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKPC ve benzeri tüm terörist oluşumların ve bu taşeronları kullanan ulusal ve uluslar arası tüm terör unsurlarını nefretle kınıyorum. Milletimiz, hain terör yapılanmalarının farkındadır ve bu oyuna asla gelmeyecektir. Hain saldırılar sonucu şehit düşen bütün polislerimize, askerlerimize ve Milli iradesi için şehit olan Demokrasi şehidi vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içerisinde AK Kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan, başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyor, vefat eden teşkilat mensuplarını rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 15’inci kuruluş yıl dönümünün ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

İYİ Kİ AK PARTİ VAR, İYİ Kİ AK PARTİ’YE GÖNÜLLER VERENLER VAR

Adem Demirel’in ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ” İnegöl’de kurucu yönetiminde yer almaktan gurur duyduğum, 2,5 yıl yöneticilik yaptığım,  12 yıldır da Belediye Başkanlığı görevinde olmama vesile olan AK Parti’mizin 15.kuruluş yıldönümü. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Başta kurucu Genel Başkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticilerimiz, mahalle teşkilatımız ve üyelerimize kadar kim bu partiye en ufak bir destek olduysa Allah hepsinden razı olsun. İlçe Başkanlığı yapmış değerli ağabeylerimizle buradayız. Rahmetli Hikmet Şahin başta olmak üzere Osman Özütürk, Nihat Korkmaz ağabeyimiz, Ali Tecimer, ismini anmadığımız büyüklerimize, partimize gönül vermiş dostlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. 15 yılda çok büyük badireler atlattık ama halkımız hep yanımızda oldu. Bizleri hiç yalnız bırakmadı. Her seçimde bizlere destek verdi. Onlara da sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki AK Parti var. İyi ki AK Parti’ye gönüller verenler var” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.