İHTİYAÇ OLDUĞU HER AN Biz selaya hazırız

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden sala eleştirilerine bir basın açıklaması yaparak ceza verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güzel, “Meşruu ve gücünü devletin verdiği yetkiden alan otoriteye karşı ortaya konacak her türlü tavır davranışa karşı tavır koymanın artık işareti; salalardır, minarelerdir, camilerdir. Buda böyle biline. Sala sadece cenazelerde verilmez. ihtiyaç olduğu her an biz sala’ya hazırız” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 19.07.2016
786
A+
A-

Son günlerde sala ile ilgili sosyal medyada eleştiriler meydana gelirken, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım güzel, salanın anlamını bileyen bir kaç kişi olduğunu belirtti.

 

NÖBETÇİLER TEPESİNDE NÖBET TUTMAKTAYIZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kazım Güzel, şu ifadeleri kullandı: “Ezanları ve salaları susturan tank sesleriyle ihtilal eden, ihtilalları ortadan kaldıran sala ve ezan sesleri… Askeriyemizin içine gizlenmiş, o şerefli üniformanın altına saklanmış bir takım mahlukların adamlığını yapan veya köleliğini yapan ihanet şebekelerine, toplumun onurunu ve değerlerini koruma adına tepki koymaya bir davetiye idi bu amacına da ulaşmıştır. Bu noktada öncelikle ifade etmemiz gereken şey şudur; toplumumuzun bu sala verilme, camileri cemaate açma, camilerde buluşup, dualar etme, diyanetimizde din görevlilerimizde idarecilerimizde aynı kanattadırlar. Cumhurbaşkanımızdan en küçük memurumuza kadar, vatanını, milletini, dinini, devletini seven bütün görevliler aynı duyguyu ve düşünceyi taşımaktadır. Bunun içerisinde olayı henüz anlayamamış bazı azınlık diyebileceğimiz, bir kaç kişi buna tepki koyabilir. Bunların çoğunun olayı anlamadığından dolayı yaptığını zannediyorum. Ben sala aslında bir huzura çağırma ve aslında hengame korku ve umutsuzluk aşılanmak isteyen gürültü ve patırtıya huzur ve güven içersinde birlik beraberlik cesaret ve sorumluluğa davetiyedir. Bu amacını da gerçekleştirmiştir ki birçok yer Diyanet İşleri Bakanımızı arayarak, bizde vermiş olduğunuz talimata uyduk sala’lar verdik ve bizde tabiri caizse bu Uhud kalbindeki o  nöbet beklenen nöbetçiler tepesinde nöbet tutmaktayız demişlerdir. Aslında tamda bu sala insanları Uhud’daki nöbet bekleme mahalline davet edip, nöbetlerini tutmalarını istemenin adıdır. Amacına ulaşmıştır. görevini icra etmiştir ve bundan sonra artık Müslümanların haksızlık karşısında meşru hükümete devletin güçlerine, meşruu ve gücünü devletin verdiği yetkiden alan otoriteye karşı ortaya konacak her türlü tavır davranışa karşı tavır koymanın artık işareti; salalardır, minarelerdir, camilerdir. Buda böyle biline. Sala sadece cenazelerde verilmez. Eğer bu manada anlıyorsalar onlara deriz ki; milletin salasını vermek isteyenlerin salasını vermeye davetlidir” dedi.

 

BUNLARIN CEZASI DA EN AĞIR CEZADIR

İdam seslerinin yükselmesi ile ilgili soru üzerin Güzel, “İslam hükmünde bahi kelimesi diye ifade edilir. Bahi yol kesen eşkıya, anarşist manasındadır. Bunların cezası İslam’da ölüm fakat buradaki olay memleketimiz de bir hukuk devletidir. O hukukun gereği ne olacak? Ama Müslümanlar olarak biz anarşistin, teröristin, devlete baş kaldıranın ve milletin birlik ve beraberlik emanetine ihanet edip, onları hak ve hukukunu gasp etmeye çalışanların İslam’da adı anarşisttir, teröristtir ve bunların cezası da en ağır cezadır. Cenab-ı Hak inşallah milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Dini İslam’ı o rahmet ruhunu Müminler arasında hayra kılsın. Kardeşlik ruhunu inşallah sağlasın ama ağır başlı vakır olsunlar. Yani şöyle söyleyeyim; ihtiyaç olduğu her an biz sala’ya hazırız” ifadelerini kullanarak cevap verdi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş