İnegöl tarihi karşılamaya hazırlanıyor

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak olan İnegöl’de bu tarihi gün öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yayınlama: 18.10.2016
1.231
A+
A-

İnegöl’de Cumartesi günü Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünün açılışını gerçekleştirmek üzere gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için hazırlıklara başlandı. 22 Ekim’de tarihi günlerinden birini yaşayacak olan İnegöl’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılacak karşılama öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün sabah ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve parti mensuplarının da katıldığı istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, herkesin heyecanlı olduğuna dikkat çekti.

 

HEPİMİZ HEYECANLIYIZ






Angelacoma Otel’de düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısı sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 22 Ekim Cumartesi günü 13.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnegöl’e geleceğini söyledi. Tüm İnegöl’de bir heyecan olduğunu belirten Aktaş, “Heyecanlıyız. Görevi ne olursa olsun her arkadaşımızın bu konuyla ilgili bir heyecanı var, ümidi var. Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah ilçemizin cesametini görür de bir fayda olur mu diye herkesin bir istek içerisinde olduğunu ben tahmin edebiliyorum” dedi.

 

Açılışı yapılacak olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü hakkında da bilgi veren Aktaş, “Biliyorsunuz Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsümüz işadamımız Mehmet Yıldız tarafından 2008 yılında inşaatına başlanarak yapılan, çok değerli o günkü Kaymakamımız şu anki Rize Valimiz Erdoğan Bektaş’ın büyük emek ve gayretleri ile yapılan protokollerle temelleri atılmıştı. Eminim ki İnegöl’de yaşayan bireyler olarak hiçbirimiz bu işin farkında değiliz daha. Oranın ne olduğunu, gelecekte ne olacağını… İnegöl gibi 2’si ıslah 4 OSB’si olan, yüzlerce fabrikanın yer aldığı firmalarda çalışacak personele ihtiyaç var. İnegöl bir sanayi şehri ve bu sanayide istihdam edilecek çalışanlara ihtiyaç var. Sırf bu eksiği gidermek, nitelikli ara eleman yetiştirmek adına yapılmış bir hamledir. Aynen bir üniversite eğitim kampüsü havasında. Çok şaşalı bir yer. 30 civarında bina var. Bu kampüsü hayata geçirmek çok kolay olmadı. Hala bazı eksikleri ve aksakları var. Arada da hayırseverin bir miktar ara vermesinden kaynaklanan bir durumdan dolayı maalesef gecikmeler oldu ama nihayetinde 3’üncü yılında orada eğitim öğretim hayatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çevre düzenlemesi noktasında çalışmalar yaptık. Hayırseverimizin de eğer açılış yapılacaksa ben Cumhurbaşkanımızı burada görmek istiyorum arzusundan hareketle bugünlere gelindi” diye konuştu.

 

EN SON 2005’TE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son 2005 yılında Başbakan olduğu dönemde İnegöl’e geldiğini hatırlatan Aktaş, “Bana da zaman zaman soruluyor Cumhurbaşkanımız kampüsü açmak için mi geliyor? Veya Recep Altepe Bey’in oğlu ile İbrahim Burkay Beyin kızının düğününe geliyor şeklinde söylentiler var. Arkadaşlar o organizasyonu Cumhurbaşkanlığımızın yetkilileri sevk ve idare ediyorlardır. Burada bir taşla birçok kuş vurmaya gayret gösteriliyor. Konuştuğumuz insan devletin başı. Burada işadamımız Mehmet Yıldız’ın da büyük bir yatırımı var. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da bir fedakarlık yaparak İnegöl’de bulunacak. Bunun yanında İlçe Başkanımızın, Milletvekilimizin ve bizim de Cumhurbaşkanımıza zaman zaman davetlerimiz olmuştur. İnegöl’de uzun yıllardır kendilerini ağırlamamıştık. En son 2005 yılında kendisi Başbakan iken Orhan-2’de ağırlamıştık. Şehre girmemişti o zaman. Şimdi de 11 yıl sonra Eğitim Kampüsünde ağırlayacağız” ifadelerinde bulundu.

 

ERDOĞAN’A DOSYA SUNULACAK

Başkan Aktaş, İnegöl’e Cumhurbaşkanının gelmesinin büyük bir onur olduğunu kaydederek “Çok kalabalık ve güçlü şekilde ağırlayalım istiyoruz. Bu güçlü karşılamanın İnegöl’e yansımaları muhakkak olacaktır. Cumhurbaşkanımız geleceği için herkesin gönlünden geçen farklı şeyler olabilir. Kimi hediye takdim etmek isteyebilir. Kimi yazdığı şiiri okumak istiyor olabilir. Bunlar bizlere de ulaşıyor ama biz bazen 2150 bin nüfuslu şehirde bile her yere yetişmekte zorlanabiliyoruz. Takdir edersiniz ki 79 milyonun Cumhurbaşkanı ve şuanda dünyanın stratejik ve önde gelen liderlerinden biri Cumhurbaşkanımız. Türkiye’nin çevresinde problemler var, Türkiye’nin risk aldığı konular var. Rusya mevzusu var, Amerika mevzusu var, Ortadoğu, Irak, Suriye… Bunları yönetmek ve baş etmek çok kolay değil. Bunları yöneten bir liderin de takdir edersiniz ki kafasının meşgul olduğunu, küçük konulardan ziyade daha büyük konularla ilgileneceğini unutmamak lazım. Ama buna rağmen biz çok değerli ilçe başkanımızla düşündük, İnegöl’deki STK’larla, muhtarlarımızla bir araya gelelim, onların öneri ve teklifleri varsa dinleyelim. Her halükarda biz bir dosya hazırlıyoruz. 4-5 stratejik konu” dedi.

 

O COŞKUYU YAŞATALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İnegöl’ü çok sevdiği ve değer verdiğini bildiklerini söyleyen Aktaş, “Benim özellikle vurgulamak istediğim konu, çok güçlü ve çok kalabalık bir şekilde o gün orada olmalıyız. Cumhurbaşkanımız sevdiğimiz değer verdiğimiz bir insan. İnegöl kendisine her daim destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her 4 kişiden 3’ü oy verdi. Başbakanlığı döneminde de hep en üst düzeyde destekler verildi. Cumhurbaşkanımızın da İnegöl’e bakış açısını biliyoruz. Ama onu o günkü sahiplenmemizle doğru bir şekilde sunabilirsek ben inanıyor ve ümit ediyorum ki şehrimizin geleceği adına da vereceğimiz dosya ile birlikte gerekli atılımlar yapılacaktır. Hamasi nutuklarla konuşmaya gerek yok. Aklımızdan çok şeyler geçiyor olabilir. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar gerçekçi bir adam olduğunu bu millet çok iyi anladı. İnegöl’ü çok sevdiğini ve değer verdiğini de ben bizzat bilenlerden biriyim. İnegöl ile ilgili hatıraları olduğunu biliyoruz. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gerek siyaset yapmadığı dönemde, gerekse de Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde İnegöl’ün gösterdiği şahsına mukabele ile bundan haberdar. O coşkuyu orada yaşatarak şehrimizin geleceği adına da kazanımlar sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

DEVLET BÜYÜĞÜNÜ İYİ BİR ŞEKİLDE KARŞILAMAK İNEGÖL ADINA SORUMLULUĞUMUZDUR

Bir devlet büyüğünü iyi bir şekilde karşılamanın İnegöl adına kendilerinin sorumluluğu olduğunu ifade eden Aktaş, “Farklı mahallelerimizden de gelmek isteyenler olabilir. Bununla ilgili de yardım ve desteği kendilerine veririz. Biz afişler ve billboardlarla bunu kartopu misali yayarak büyütmeye çalışıyoruz. AK Parti Teşkilat Başkanımız Orhan Okur da bu organizasyonları yapıyor. Burada olanlar için de İnegöl merkezden farklı mahallelerden taşımayla alakalı ücretsiz ulaşımı sağlayacağız. O gün bir parti lideri değil devletimizim büyüğü, Cumhurbaşkanımız geliyor. Devlet büyüğümüzü iyi bir şekilde karşılamak bizim ilçemiz adına bir sorumluluğumuzdur” dedi.

 

Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından bazı STK başkanlarının fikir ve önerilerini sunmasıyla istişare toplantısı sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş