MODEF EXPO 36. KEZ KAPILARINI DÜNYAYA AÇTI

MODEF EXPO Kasım Fuarı, geçtiğimiz gün düzenlenen görkemli açılış töreni ile 36. kez kapılarını dünyaya açtı.

Yayınlama: 08.11.2016
948
A+
A-

Düzenlenen açılış törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa ve İnegöl protokolü, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

MOBİLYA ÜLKESİ TÜRKİYE İMAJINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ






Programın açılış konuşmasını yapan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “36’ncısını düzenlemiş olduğumuz MODEF EXPO fuarına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yine bir heyecan, yine dünya ve Türkiye mobilya sektörünün İnegöl’de buluşmasını izliyoruz. Mobilya ile yaşayan bir şehiriz. İnegöl’de 1 asra yakındır mobilya üretiliyor. İnegöl’de son 30 yıldır mobilya ihraç ediliyor. Gerçek anlamda mobilya kültürüne sahip olmuş bir şehir. İnegöl’ümüzde mobilya sektörümüze son yıllarda ciddi yatırımlar yapıldı. Özellikle son yıllarda üretim metrekarelerini ve üretim teknolojilerini en üst seviyeye çıkardılar. Bunun yanında İnegöl, mobilya sektöründe ilkleri yaşayan bir şehirdir.Türkiye’de ilk defa kurulan kapalı mobilya alışveriş merkezimiz var. İlkleri söylemekten gurur duyuyorum çünkü hepimiz birlikte bu ilkleri başardık ve bunları dillendirerek İnegöl mobilya sektörünü tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Atölye İnegöl, Türkiye’de ilk mobilya tasarlayan bir merkezdir. Çehresi değişen yüzüyle Türkiye’de amatör anlamda başlayıp büyüyerek ilerleyen bir MODEF Fuarımız var. Bunlarla birlikte İnegöl mobilya sektörünü daha iyi yerlere getirmenin düşüncesindeyiz. Mobilya sektörü içerisinde gidermemiz gereken bazı sorunlar var ama İnegöllü mobilyacılar şunu son yıllarda çok iyi yaptılar, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını yapıyor, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15’ini yapıyor. Bu rakamları önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek hedefimizi artırmaya çalışıyoruz.Komşu ülkelerimizde ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Çalıştığımız bölgeler karışık vaziyette. Hem dernekler hem sanayiciler vasıtasıyla yeni pazarlar araştırıyoruz. Bugün Amerika kıtasını ağırlıyoruz, geçen yıl Afrika kıtasını ağırlayıp İnegöl mobilyasını tanıtmıştık. Bugün Amerika kıtası büyükelçi ticari ateşe ve konsoloslarını ağırlıyoruz. Yeni pazarlara ulaşmamız ve ihracat yapmamız lazım. İnegöl mobilya sektörünü ve fuarımızı tanıtıp bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bundan sonra geldikleri ülkeleri ziyaret edip İnegöl’ü ve İnegölmobilyasını tanıtıp o ülkelere ihracat yapacağız.Mobilya sektörü emek yoğun bir sektör ve devamlı büyüyor. Federasyonumuz öncülüğünde Türkiye açısından baktığımızda ‘Mobilya Ülkesi Türkiye’ imajını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda birçoğu yatırımı öz sermayemizle yapıyoruz. İstihdam sağlayan bir sektörüz. Bugün itibariyle İnegöl mobilyası 30 bin istihdama ulaşmıştır. KDV konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Bu KDV rakamlarını üreticimiz kazanmıyor. Bu noktada özellikle muhatap bakanlığımızdan bu konunun ele alınmasını ve iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Bunun yanında devletimiz yurtdışı organizasyonlarımızda hep yanımızda. KOSGEB başta olmak üzere destekler alıyoruz. Bu desteklerde devletimizin bize yüzde 75 destekleri var. Bir ricamız da geri dönüşümü olan bu desteğin ivedi şekilde dönüşümünü sağlayabilmemizdir. İnegöl’ün mobilya merkezinden özellikle bu sorunlarımızla ilgilenilmesini istirham ediyorum.”

 

CİDDİ ALICILAR İNEGÖLLÜ FİRMALARLA BULUŞTURULACAK

“Fuara ciddi şekilde hazırlandık. Fuar alanının modernizesiyle yola çıktık. Birçok değişiklikler yaptık ve inşallah bu değişikliklerle daha modernize bir fuar alanına kavuşmuş olacağız. Bizler birebir çalışarak, firmaları ziyaret ederek, telefonla görüşerek misafirlerimizi fuara davet ettik. Bugün itibariyle 500’e yakın firma bizzat MODEF’in hem uçak bileti hem de konaklamasını karşılamasıyla buraya geldiler. Bunlar çok ciddi firmalar. Daha önceki müşterilerimize de ulaşıp davetler yaptık. 2 bin 500’e yakın yurtdışı alım heyetinin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Yıllardır fuarımızı ziyaret eden yurtiçi firmalarımız da var. Bu profesyonel ziyaretçilerimizin de üst düzey katılım göstermelerini bekliyoruz. Medya planlaması yaparken ciddi araştırmalar yaptık. Türkiye’nin en çok izlenen ilk 5 TV’sinde reklamımız çıktı. Türkiye’nin en çok okunan ilk 5 gazetesinde reklamlarımız çıktı, Türkiye’nin en çok dinlenen radyolarında reklamlarımız çıktı. Bu sadece MODEF’i tanıtmak değil tüm İnegöl’ü tanıtmaktır. Bu doğrultuda durmadan yolumuza devam edeceğiz. Yeni hedefler koymamız lazım. Projesini bitirmiş olduğumuz yeni fuar alanı merkezimiz ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırarak bir an önce binanın hayata geçmesini arzuluyoruz. Şuan fuarımıza 180 firmamız katılım sağladı. 150 firma daha katılım için müracaat etmişti.Metrekaremiz yeterli olsa onları da alacaktık. Yeni projemiz 93 bin metrekare inşaat sahasına 50 bin metrekare kullanılabilir alana sahip. Bu alanda ciddi alıcıları ve katılımcıları İnegölle buluşturacağız. Son 3 aydır yoğun bir tempoya girdik. Cephelerimizde ve hollerimizde yeniliğe gittik. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

SANAYİCİLERİN SORUNLARININ HAFİFLETİLMESİNİ BEKLİYORUZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Kaymakçı, “İnegöl’ümüz 300 bine yaklaşan nüfusuyla bir sanayi şehridir. 1’i ıslah olmak üzere 3 OSB’miz, Cerrah ve mobilya sanayimiz bulunmaktadır. İnegöl sürekli üretiyor, kazanıyor, istihdam oluşturuyor ve ihracat yapıyor. Mobilya sektörü İnegöl, en çok üretim yapan sektör haline geldi. Mobilya sektörü 2015 yılında tekstil sektörünü geride bırakarak 1. Sıraya yerleşti. Mobilya sektörü, İnegöl’ün modern bir şehir olmasına her geçen yıl daha fazla katkı sağlıyor. Bu yıl MODEF EXPO’nun 36’ncısını yapıyoruz. İnegöl, Türkiye’nin mobilya başkenti konumundadır. Bu, yatırım yapan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen mobilyacılarımızın bir başarısıdır. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz ve fuarımıza olan ilgi her geçen yıl daha çok artıyor. Geçen yıl 20 bini aşkın ziyaretçi almıştık. Bu fuarda bunun daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye’nin mobilya trendini İnegöl ve MODEF Fuarları belirliyor. Ülkemizin son dönemde geçtiği zorlu süreçten ekonomimiz de etkilenmiştir. Bu süreçte mobilyacımız üretmeye ve istihdam sağlamaya hiç ara vermemiştir. Sanayicilerimiz bu süreçte yaşadıkları zorlukların hafifletilmesi konusunda yardım bekliyorlar. Onların bu beklentilerinin en kısa zamanda karşılık bulacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

 

AT ARABASI TEKERLEĞİ ÜRETİMİNDEN DÜNYAYA AÇILAN BİR ŞEHİR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mobilya sektöründe 1 asırlık tecrübeyi geride bırakan ve düzenlediği fuarlarla yurtiçi ve yurtdışı mobilya trendlerini belirleyen İnegöl’de yeni bir fuarda hep beraberiz. Bu güzelliklerin oluşmasında geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Misafirlerimize İnegölle alakalı ciddi bilgiler verdik. İnegöl başlıca mobilya olmak üzere tarımı ve her geçen gün gelişen turizmiyle beraber tüm dünya ile buluşmaya hazırlanıyor. MODEF yaklaşık 30 yıldır bizimle, ara ara yapılmaktaydı. Rahmetli Hikmet Başkanımız döneminde düzen kazanmış ve 2005 senesinde Belediye, İTSO ve Mobilyacılar Odası tarafından şirketleştirilerek bu fuar alanında 24 bin 500 metrekare alan içerisinde tamamlanmıştır. O sıkıntılı günleri hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Yeni bir proje yükselecek ve İnegöl mobilyada hızlı bir şekilde yoluna devam edecek. Mobilya sektörünün farklı kulvarlarda koşabilmesi adına dün de bugün de yarın da hep destekçi olacağız. Fuarın ilçemiz, ülkemiz ve mobilya sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dün at arabası tekerliği yapan, çeyiz sandığı yapan İnegöl bugün dünyanın 150 ülkesine mobilya ihraç eden, mobilyada örnek olan bir şehir pozisyonuna geldi. Bunları çok daha ileriye götürmek bizim atacağımız adımlarla oluşacaktır” diye konuştu.

 

GELECEĞE TEMİZ BİR İNEGÖL BIRAKALIM”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “36’ncı buluşma… İlk günden beri hızla gelişen ve bu konuda üretim ve kalite kenti Bursa’nın en önemli şehri İnegöl… Burası artık mobilyayla bütünleşmiş. İlk günden itibaren büyük bir gelişim içerisinde. 20 yıl önce Pazar yerlerinde bu fuarlar yapılıyordu ama her geçen gün gelişerek bugün burada 180 firmanın katılımı ile 24 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Büyük gelişim içerisinde. Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını gerçekleştiriyor. Gelişen, büyüyen bir Türkiye ve ürettiğinin çoğunu satan bir Türkiye. Bu konuda gelişme ve büyüme sağlıyoruz. Her yönümüzde gelişiyoruz. Dünya pazarlarında yer bulma adına önemli adımlar atılıyor. Dünya fuarları buralardan firmalar gelmesin diye bakıyor çünkü kaliteli ürünü ucuza yapan firmalara sahibiz. Kıskanılıyoruz. Bu konuda engeller konuluyor. Bayileri aracılığı ile orada stant kuran firmalarımız var. Türkiye gelişiyor, büyüyor ve kalkınıyor. Durdurulmak istenmesine rağmen Türkiye’deki işsizlik azalıyor. Ekonomide büyük bir artış var. Düşmanlarımız boş durmuyorlar. 15 Temmuz’da da bunu gösterdiler ama kahraman Türk milleti en güzel cevabı verdi. Çok daha çalışmamız lazım. Dünyada daha fazla söz sahibi olmamız gerekiyor. İnegöl bunu yapıyor. Yeni fuar adımları atılacak, adımları atılmış bizlere düşen ise destek vermek. Hedeflere ulaşmak için şehirlere büyük görev düşüyor. Yerelde oluşturulacak sinerji, hedeflerin aşılmasıyla Türkiye hedeflerine ulaşacaktır. Onun için hep beraber çalışacağız. Daha fazla üretip mal satacağız. 51 sene önce mobilyayı İnegöl’den almıştık şimdi de İnegöl’den aldık. Bir yandan üretim, sanayi, termal, kaplıca, doğa güzellikler, turizm gelişirken bir yandan da her konuda yaşam kalitesinde de Bursa ve İnegöl’ümüz öncü olacak. İnegöl’ün çevre temizliği de önemli. Güçlü bir mobilya sektörünü geleceğe bırakırken temiz bir İnegöl’ü de geleceğe bırakalım. Mobilya atıklarını yakarak ısınmayalım. Projelere en güzel şekilde uyalım ve İnegöl’ü hava kalitesinde en iyi şehir yapalım. Gelecek kuşaklara güzel bir İnegöl, temiz bir İnegöl bırakalım. Bunları başaracağımıza inanıyoruz. Fuarlarımızın yeni fırsatlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DÜNYADA KARDEŞLİK VE BARIŞ”

Kolombiya Büyükelçisi Mr. Ambassador Juan Alfredo Pinto Savedra; “Bizi burada ağırlayan herkese misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Biz İnegöl’de mobilya sektöründe gördüğümüz gelişmelerden çok etkilendik. İnegöl’de girişimcilik gözle görülen bir girişimcilik, yaratıcılık, sosyal entegrasyon, kalkınma büyüleyici.İnegöl çok önemli bir şehir ve biz bu şehrin mobilya sektöründe faaliyet gösterenlerin dernek ve örgütleriyle bir araya gelme şansı bulduk. Mobiliyum’u görme fırsatı bulduk. Küçükten büyüğe uluslararası yatırımlarda bulunabilen üretici malzemelerinin bulunduğu bir AVM. Bu açıdan zaten önemli ama özel sektörün toplumsal kalkınmaya yaptığı yatırım açısından da büyük bir proje.Bugün yaptığımız ziyaretlerde işadamlarının kaşrılıklı ziyaretlerde bulunması kararını verdik. İnegöl’e resmi bir delegasyonumuzun ziyaretini planlamış ve gerçekleştirecek durumdayız. İhracat ve ithalat konusunda karşılıklı faydaya dayalı bir ilişkiyi ulusal düzeyde bahsediyoruz. İnegöl nasıl bize kollarını açtıysa biz de Latin Amerika olarak İnegöl’e kollarımızı sonuna kadar açıyoruz.İçinde bulunduğumuz organizasyon kapsamında fuarlara da değinmemiz gerekiyor çünkü fuarlar ekonominin en önemli yapı taşları arasında yer alır. Uluslararası ticareti, entegrasyonu, kardeşliği ve bir arada oluşu sağlaması açısından önemli anlam ifade eder. Tüm katılımcı firmalara başarılar diliyorum ve onlara iyi, bol kazançlı bir gelecek temenni ediyor. Halklarımız arasında kardeşlik temennisinde bulunuyor, tüm dünyada kardeşlik ve barış diyorum” şeklinde konuştu.

 

“İNEGÖL’ÜN GELİŞİMİNİN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, “İnegöl bir ilçe… Mobilya ihracatımızın neredeyse yüzde 40’ına yakın üretim yapıyor ve Türkiye’deki mobilya ihtiyacının yüzde 35’ini karşılıyor. Fevkalade büyük bir başarı. Bu İnegöl’ü daha iyi yapma konusundaki gayreti gösteriyor. İnegöllü yöneticileri tebrik ediyorum. Bu uzun seneler sonucu elde edilmiş bir başarıdır. Bu fuarlar da bu başarının önemli kilometre taşlarıdır. Bu fuarlarda üreticiler üreticilerle ve tüketicilerle buluşuyor. Üreticiler her şeyi burada izliyorlar ve kendilerine gelecek seneye göre biçim ve şekil veriyorlar. Tüm evlerin kapısı ardına kadar size açık. Beşikten mezara kadar sizinle birlikteyiz sözünü en çok hak eden sektör mobilyacılıktır. Buraya gelen misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Çok uzak yollardan gelip burada buluştular. Ülkelerinize çok büyük hatırlarla döneceğinize inanıyorum. Muhteşem doğası olan bir şehir. Sizleri Bursa’mızı gezmeye de davet ediyoruz. Ülkenize en iyi dileklerimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Fuarı gerçekleştiren MODEF’e, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile İTSO’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi. Akabinde ise fuar stantları gezilerek incelendi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş