OSB’LER ÜRETİYOR TÜRKİYE BÜYÜYOR

OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) Yöneticileri, her ay farklı illerde düzenledikleri toplantıların 5.’sini İnegöl’de gerçekleştirdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişinin istihdam edildiğini ve önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağının öngörüldüğünü belirterek, “OSB’ler üretiyor, Türkiye büyüyor” dedi.

Yayınlama: 26.05.2016
843
A+
A-

OSBÜK tarafından her ay bir ilde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın bu yılki 5’incisi İnegöl’de gerçekleştirdi. Bursa’da katıldıkları Çevre Zirvesi’nin ardından İnegöl’e gelen OSBÜK temsilcileri, Orhan 2 İnegöl Köftecisi’nde İlçe Kaymakamı Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katılımı ile İnegöl ve bölgedeki OSB’lerin sorun ve ihtiyaçlarını masaya yatırdılar.

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB’lerde bugün 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 binden fazla kişinin istihdam edildiğini ve önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağının öngörüldüğünü belirtti. Nabıkoğlu; “OSB’ler üretiyor, Türkiye büyüyor” sloganını benimsediklerini ifade etti.








 

Toplantı öncesinde Bursa’da 4. Çevre Zirvesi’ne katıldıklarını aktaran Nakıboğlu, bu zirvenin, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilme hedefine yönelik gerçekleştirildiğini söyledi. Nakıboğlu, zirvede çevre mevzuatı karşısında OSB’lerin görev ve sorumlulukları ile uygulamada görülen sorunlar değerlendirilip çözüm yollarının arandığını aktardı.

 

OSBÜK olarak yeni seçilen Başbakan Sayın Binali Yıldırım başkanlığındaki 65’inci hükümeti kutlayan ve başarı temennisinde bulunan Nabıkoğlu, “OSBÜK olarak her ay yönetim kurulu toplantımızı bir ilde yapıyoruz ve o bölgedeki OSB başkanlarını toplayarak sorunlarını dinliyoruz. Elimizden geldiği kadar sorunların çözülmesi için destek veriyoruz. Yapamadıklarımızı Ankara’ya götürüyoruz. OSBÜK olarak epey hizmet yaptık. Çok aktif bir bakana sahiptik. Biz ne desek bizi dinliyordu, tartışıyordu, kendi fikrini söylüyordu ve kafasına yatarsa çözümü getiriyordu. Daha önce OSB’lerde yapılanma alanı yüzde 55’ti. Biz buna hep itiraz ettik. 100 bin metrekare alanı olan bir sanayici 55 binini kullanabiliyor, 45 bin metrekaresi boş kalıyor. Biz bunu yüzde 70’e çıkarttırdık. Yine bir yapı denetim konusu var. OSB’lerin hepsi hemen hemen standarttır, prefabrik yapılardır. Birine 10 bin metrekare yer verdiğinde daha işine başlamadan şu parası, bu parası diye neredeyse cebinden 1 trilyon para çıkarıyordu. Bunu söylediğimizde bunun da yüzde 75’ini OSB’lerde muaf ettiler. Bakanımız gitmeseydi OSB’lerdeki emlak vergisini de bir yere kadar çekmeye çalışıyorduk. Gaziantep’te Belediyenin bize en ufak bir katkısı yok. Çöpümüzü biz topluyoruz, her şeyi biz yapıyoruz ama emlak vergisini götürüp belediyeye ödüyoruz. Bir de organizenin dışındaki bir alana 10 lira fiyat koyuyorlarsa OSB’nin içindeki ortama da ‘bunlar zengin’ diyerek 100 lira rayiç bedel koyuyorlar. Biz de zaten sanayiciden katılım payı alıyoruz. Bu sefer sanayici çifte vergilendirilmiş gibi oluyor. Mehmet Şimşek bizim Bakanımız. Kendisine bunu anlattık ve burada bir vergi kayıpları olmayacağını belirttik. Sanayici ödediği emlak vergisini giderine yazıyor, ödemezse giderine yazmaz size verir dedik. Kendisi de bunu kabul etti. Yeni bir hükümet kuruldu, hayırlısıyla yeni Bakanımız oldu. Maliye Bakanımızla da bu konuyu daha önce uzun uzun konuştum, o da tamamına değil de bir kısmına muafiyet veya oradaki rayiç bedeli kontrol altına almanın mantıklı olacağını söyledi” şeklinde konuştu.

 

Toplantının İnegöl’de gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Kaymakam Ali Akça ise; “OSBÜK Başkanımız tecrübesini konuşturdu. OSBÜK’ün yapmış olduğu faaliyetleri, sanayicilere yönelik kolaylaştırıcı hizmetleri hükümet nezdinde en iyi şekilde takip ettiğini bizlerle paylaştı. Sayın Sanayi Bakanımız Milli Savunma Bakanı oldu. Yeni gelen Sanayi Bakanı da sizlerin isteklerine en güzel şekilde eğilecektir. Bu konuda hiç şüphemiz yok. Devlette süreklilik esastır. Sanayiciler de üretimlerini kolaylaştırıcı arzularını en doğal şekilde sizler gibi kuruluşlar vasıtasıyla hükümete iletmek mecburiyetindedirler. Bursa OSB’nin Türkiye’nin ilk OSB’si olduğu ifade edildi, İnegöl 1. OSB’si de Türkiye’nin ilk ilçe OSB’sidir. Buranın da ilçe olarak bir ilkliği vardır. İlçemizde üretim, sanayi alanında ciddi bir hacim vardır. Bu aynı zamanda girişimcilik, müteşebbislik ruhu olduğunu da ifade eder. Fiilen 2 OSB’miz var ve 2 de ıslah OSB çalışmamız var. Islah OSB çalışmalarında da belli bir ivme kazanılmış vaziyette. Orada da muvaffak olunduğunda sanayicinin lehine olabilecek bir takım durumlar OSB’ler vasıtasıyla daha rahat sunulabilecek. Yenice’de de muvaffak olmak konusunda oradaki sanayicilerimiz kararlılıkla hareket ediyorlar. Çevre zirvesi yapıldığı belirtildi. Çevre duyarlılığı bundan sonra dünyanın da takip ettiği bir husus olacak. Sanayicilerimiz öğrenen ve öğreten insanlardır” ifadelerini kullandı.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İnegöl ve bölge OSB temsilcileri, OSBÜK yetkilileri ile basına kapalı olarak toplantılarını devam ettirdiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.