PKK’dan Kılıçdaroğlu’na bir destek daha

Yayınlama: 13.04.2023
98
A+
A-

Terör örgütü PKK’dan Yedili Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir destek açıklaması daha geldi. PKK’nın sözde yöneticisi Helin Ümit, “AK Parti-MHP’nin bu seçimlerde yenilgiye uğratılması çok önemli” diyerek Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

Terör örgütü PKK, seçim öncesi Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde Mehmetçik’in operasyonlarıyla bozguna uğrama korkusu yaşayan terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri peş peşe açıklamalar yayınlıyor. Son olarak sözde PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, seçimlerde AK Parti-MHP’nin yenilgiye uğratılmasının çok önemli olduğunu ifade eden bir açıklamada bulundu.









Loaded: 59.60%
Remaining Time 1:20


Demokrasi umudu PKK sayesindeymiş!

Umudunu tamamen 7’li Masa’nın kazanmasına bağlayan terör örgütü PKK adına açıklama yapan Ümit şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Türkiye’de bir seçim süreci var ya, bir umut varsa, bir değişim arayışı varsa halen Türkiye’nin demokratikleşebileceğine dair beklentiler varsa bu Zap’taki, Avaşin’deki, Metina’daki savaşın sonucudur. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Eğer AK Parti-MHP ittifakı sonuca ulaşsaydı, amaçlarına ulaşsaydı, bugün Türkiye’de kimse ağzını açamazdı. Eğer PKK savaşır durumda olmasaydı kimse Erdoğan’a, AK Parti-MHP ittifakına sesini çıkaramazdı. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Türkiye’de gerçek muhalefet yapabilmek, muhalif güç olabilmek demek aslında Kürt halkının yanında durabilmekten geçiyor. Onu yapamayan hiçbir şeyi yapamaz. Türkiye toplumunun da Türkiye’deki demokratik kesimlerin de bu gerçekliği çok iyi anlaması lazım.”

İtiraf gibi sözler: ‘AK Parti-MHP bölge için ciddi tehlike’

Kırmızı bültenle aranan terörist sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye tarihinin en kritik, en önemli seçim süreçlerinden bir tanesi yaşanıyor. Bir iktidar değişimi değil, iktidarın el değiştirdiği bir seçim olarak görmemek lazım. Daha stratejik, aslında Türkiye’deki sistemin karakterinin belirleneceği bir seçim süreci oluyor. AK Parti-MHP ittifakı yolun sonundadır, sonuna gelmiştir. Bölge açısından çok ciddi tehlikedir, tehdittir. AK Parti-MHP faşizminin bu seçimlerde yenilgiye uğratılması çok önemli. Burada küçük hesap yapmamak lazım.”


  • Terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Murat Karayılan ve Cemil Bayık da daha önce yaptıkları açıklamalar ile Yedili Koalisyonu desteklediklerini, seçimde Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını bildirmişlerdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.