Siyasi talihsizlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Başbakan Ahmet Davutoğl’nun kongre kararını açıklaması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Sayın Başbakanın bu kararı siyasi bir talihsizliktir” dedi.

Yayınlama: 06.05.2016
531
A+
A-

CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, AK Parti genel merkezinde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

SİYASİ TALİHSİZLİK






Büyükışıklar, “23,5 milyon seçmenin oyunu almış meşru bir hükümetin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu bir kişinin sözü ile istifa kararı almıştır. Sayın Başbakanın bu kararı siyasi bir talihsizliktir. Bu karar kendisinin hür ve özgür kararı değildir. Başbakanımızın bu kısa dönemde en çok ölüm yaşanan lider olması kendisini ömür boyu rahatsız edecektir. Demokrasi adına doğru olan Sayın Başbakanın ‘Bu koltuğa beni halk getirdi ancak halk gönderir’ diyebilmesiydi. Her konuşmasında Milli İrade diyenlerin ne kadar iradeli oldukları ortadadır. Yönetemiyorsanız yönetilirsiniz. O zaman bırakın o koltukları bu ülkeyi yönetecek ve böldürmeyecek Cumhuriyet Halk Partisi var” dedi.

 

“ATAYACAKSANIZ NEDEN SEÇTİRİYORSUNUZ?”

Büyükışıklar, “Ne kadar üzücü bir durum ki bugün demokrasi adına kendisini Cumhuriyet Halk Partisi savunmak zorunda kalmıştır. Bir gün her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Başbakan gibi Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olacağı ortadadır. Halkımız bu acizliği çok iyi görmeli, oy verdiği yapıyı iyi anlamalıdır. Atama ile Başbakan olunacaksa o zaman halkımız neden sandıkta oy kullanmaktadır?” şeklinde konuştu.

 

MİLLİ İRADEYİ EMPERYALİST OYUNLARLA İSTİFAYA ZORLADI

“Hükümete darbe yapacaklar yalanı ile basın özgürlüğünü ambargo altına almaya çalışanların bugün darbe yaptığı tüm ulusumuz tarafından görülmüştür” diyen Büyükışıklar, “Sayın Cumhurbaşkanımızı Başbakanımız konusunda da kandırmışlar ki milli iradeyi emperyalist oyunlarla istifaya zorladı. Hafızalarımızı yokladığımızda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Haluk Koç’un daha birkaç ay önce yaptığı açıklamanın ne denli doğru olduğu ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi yine her konuda olduğu gibi yanılmamıştır. Öngörü ve projeleri her zaman haklı çıkmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece hiç kimsenin şüphesi olmasın demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi yok edemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş