Sonuçlar hayırlar getirsin

12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri dün İnegöl’de huzur içinde, olaysız bir şekilde tamamlandı. Cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçimde oylarını kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan İnegöl siyasetinin önde gelen isimleri, sonuçların tüm Türkiye için hayırlar getirmesini dilediler.

Yayınlama: 10.08.2014
712
A+
A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi dün İnegöl’de de seçim heyecanı yaşandı. İlk kez Cumhurbaşkanını seçecek olan halk İnegöl’de sandıklara koştu. Vatandaşlar 480 sandıkta oy kullanırken; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, MHP İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve CHP İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe oylarını kullandıktan sonra basın mensuplarına seçimi değerlendirdiler.

 

AKÇA, HUZUR VE GÜVEN ORTAMINA DİKKAT ÇEKTİ






Kaymakam Ali Akça ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile oylarını İshakpaşa İlköğretim Okulu’nda kullandılar. Oy kullanma işleminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Ali Akça şöyle konuştu: İlçemizde 163 bin 383 seçmen var ve kurulu bulunan 480 sandıkta vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlar. Çok şükür büyük bir huzur ve güven ortamında seçimlerimiz cereyan ediyor. Bu demokratik kültürün yerleşmiş olduğunu göstermesi bakımından da önemli. İnsanlarımız bugün 12. Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidiyorlar. Seçim sonuçlarının hem ülkemiz için hem de dünya için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

 

TARİHİ BİR GÜN

Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu’nda ailesi ile birlikte oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise şunları dile getirdi: Bugün tarihi günlerden birini daha yaşıyoruz. 10 Ağustos 2014 tarihi bir gün. Demokrasimizin yapı taşlarından birini daha yerine oturtturmuş oluyoruz. İnşallah mütekâmil bir vaziyete getirdiğimiz demokrasimizi Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi ile taçlandırmış olacağız. İnşallah bundan sonra Türkiye demokratikleşme yolunda 12 yıldır AK Parti hükümetleri ile aldığı yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. Hem Müslüman ülkelere hem de diğer ülkelere demokratik Müslüman bir ülkenin nasıl olması gerektiği konusunda da örnek teşkil edecek. Ben seçimlerin milletimize, devletimize, yakın coğrafyamıza ve bütün dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah ilk seçilmiş Cumhurbaşkanımızın da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasını diliyorum. Bu akşam inşallah sandıklar açıldığında da bunu milletimizin bize verdiği destek ile göreceğimizi ümit ediyorum. Nasip olursa 11 Ağustos Pazartesi sabahı Türkiye, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile yeniden görevlendirilen Cumhurbaşkanı ile seçilmiş hükümeti ile seçilmiş yerel yöneticileri ile demokrasisini tamamlamış ve kalkınmaya, büyümeye, büyük Atatürk’ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler ilkeleri seviyesine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bugün sandığa sahip çıkan, tatile gitmeyip kendi seçim bölgelerinde kalarak oylarını kullanan bütün hemşerilerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah biz de İnegöl’ümüzde çok güzel bir oranla Sayın Başbakanımıza destek göndereceğimizi ümit ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

 

%70 CİVARINDA OY BEKLİYORUM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da oyunu Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu’nda kullandı. Oy verme işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bugün çok önemli bir gün yaşıyoruz. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek bu adımlar ileri demokrasinin çok güzel ve önemli adımlarıdır diye düşünüyorum. 12 yıldan beri ülkemize başbakan olarak hizmet eden başbakanımız ülkemizi dünya ile yarışır duruma getirdi. Türkiye artık eski Türkiye değil. Gerek insan hakları ve ileri demokrasi alanında, gerek ekonomi ve sanayileşme alanında ve gerekse dış ilişkiler alanında gerçekten çok büyük mesafeler aldık. Artık başkanımız ülkemize cumhurbaşkanı olarak hizmet etmek istiyor. Bizlerde bunu yürekten arzu ediyor inanıyor ve ümit ediyorum ki ilk turda seçim sonuçlanacak ve sayın başbakanımız Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Köşk’e çıkacaktır ve halkı tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olacaktır. İnegöl’den % 70 civarında oy bekliyorum.

 

HEDEF 100.YIL

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile dün Atatürk İlköğretim Okulu’nda sandık başına geçerek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiler. Oy kullanma işleminin ardından bazı açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli şunları söyledi: Özellikle son 3-4 aydır gündemimizi meşgul eden ve son bir aydır da artık dozu iyice artmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimimizin, ilk defa olacak dediğimiz seçimin günü. Sandıklar vatandaşlarımızın önüne konuldu. Öncelikle çıkacak olan seçim sonucunun, sonuçları itibariyle ülkemize ve ülkemize göz dikmiş, bel bağlamış tüm Türk dünyasına, İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Gerçekten bu seçim sonuçları itibariyle çok önemli. O hep arzu ettiğimiz, söylediğimiz 2023 Türkiye’sine gidişte önemli bir kilometre taşı olarak tarihe geçecek. Belki biz bugünden 10 Ağustos diyerek geçiyoruz ama nasıl geçmişteki önemli tarihleriniz varsa bu 10 Ağustos 2014 tarihi de belki 10-15 yıl sonra önemi de daha da çok kavranacak. Bu yüzden gelip burada oy veren, tercihini koyan tüm vatandaşlarımızın önemli bir tarihi ana tanıklık ettiğini biz biliyoruz. İnşallah yarın sabahtan itibaren gireceğimiz yeni döneme hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

TEŞKİLAT SANDIĞA SAHİP ÇIKTI

Sabah 06.00’dan itibaren çalışmalara başladık. Özellikle şunu sevinerek belirteyim ki, AK Parti teşkilatlarımız Başbakan’ına, liderine, Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a her yerde olduğu gibi burada da sahip çıkıyor. İnegöl’ümüzün 480 sandığının yüzde 99 diyebilirim, 1-2 sandığımızda güzel hadiselerde olmuş. Akşam çocuğu olan arkadaşlarımız var. Kötü hadiselerde var. Ayağı kırılıp şuanda hastanede olan da var. Ama bunların yerine de müşahitlerimizin veya yedek görevlilerimizin görev başı yapmasıyla yüzde 100 olarak sandık başındalar. Vatandaşımızın oyuna sahip çıkıyoruz. Diğer partilerin aynı hassasiyeti göstermediğini söyleyebilirim. Tüm diğer partilerin sandık başındaki görevlilerinin AK Parti’ye nazaran yarısı kadar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın katılım oranına bakarsak şuana kadar 30 Mart seçimlerine göre çok düşük olduğunu görüyoruz. Ancak malum Pazar, insanlarımız tatil saatleri. Belki birazdan yüklü bir şekilde oylarını kullanmak üzere gelen hemşerilerimiz olabilir. Yerel veya genel seçimlere göre yüzde 10 civarında 1-2 puan aşağısı veya yukarısı olabilir, düşük bir katılım olacağı şeklinde bilgiler geliyor. Malum çatı aday olarak ortaya çıkartılan Sayın İhsanoğlu’nun başta kendisini aday olarak gösteren 2 partimiz tabanın da karşılık bulmaması. Ve bu nedenle de seçmenin hatta teşkilatlarının adaya sahip çıkmaması noktasında. Birde bu seçimlere biliyorsunuz para cezası ilk defa uygulanmayacak. Bu da katılımı biraz düşük tutacak. Veya katılsa dahi geçersiz oyların malum adayı beğenmeyen bu partiye gönül vermiş insanların da adayı desteklemeyerek geçersiz oy vererek olayı protesto edeceği kanaatindeyim. Yaklaşık 18.00 gibi sonuçları alacağız. Bu konuda seçim sonuçlarının çok uzun sürmeyeceğini umuyorum. 17.00’de sandıklar kapandıktan sonra 17.30’da okullarda işlemler bittikten yarım saat sonra 18.00-18.15’ten sonra İnegöl’ümüzün sonuçlarını AKBİS’e yüklemiş oluruz. Genel Merkezimin 81 il, 957 ilçesinde ki sonuçları elde etmiş olur.

 

İLÇE BAŞKANI OLARAK SON KEZ OY KULLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile dün Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nda sandık başına geçerek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiler. Oy kullandıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fahri İnkaya, “Katılımın az olduğunu görüyoruz. Katılımın az olması tabi ki iyi değil. Seçimlerin Müslüman ve Türk dünyası için hayırlı olmasını diliyorum. İsminin olduğu gibi seçim sonuçlarında da Cumhurbaşkanı seçmiş oluruz. İnşallah bu seçim ileride çelişkili sonuçlara yol açmaz. Hükümet ve Cumhurbaşkanı’nın ayrı olduğu bir dönem olursa da sıkıntı yaşanmamasını diliyorum. Ayrıca bu benim MHP İlçe Başkanı olarak kullandığım son oy olacak. Önümüzdeki hafta içi görevi Fikret Fidan’a devredeceğim” şeklinde konuştu.

 

2023’LERİ VE 2071’LERİ HEDEF KOYMAK YANLIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile dün İshakpaşa İlköğretim Okulu’nda oy kullandılar. Oy kullanma işleminin ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise şunları kaydetti: Umuyoruz ki bu demokratik yapı Türkiye’ye layıkıyla çalışır bir şekilde işlenir. Ama çok kısa bir süreye sıkıştırıldığı için bu seçimi doğru bulmuyorum. 60 günlük bir süreye sıkıştırıldı. Ayrıca 41 derece sıcakta vatandaşlarımız çok zorluk çekiyorlar. Köylülerimizin harman zamanında çalıştığı bir dönemde yapılan bir seçimin zamanı doğru değildir. Ama buna rağmen tüm siyasi partiler seçimden kaçmamak için görevi kabul ettiler. Demokrasiyi daha da içselleştirerek ortak bir karar alınması gerekirdi. Benim çoğunluğum var, istediğim tarihte istediğim seçimi yaparım anlayışını reddediyoruz. Bu seçimler o kadar önemli ki bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti ve yeni Cumhurbaşkanı, diğer tarafta soyut ve gerçeklikten uzak yeni Türkiye anlayışı var. 2023’leri ve 2071’leri hedef koymak yanlış. Türkiye her gün kendini yenileyen dev bir ekonomi. 2071 ile ilgili olayları bugünden planlamanın ne kadar akılcı olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bizim cebimizdeki cep telefonları bile 15 günde değişiyor. Bu hızlı değişen dünyaya ayak uyduran siyasi partiler ve seçim yasasının değiştirildiği bir anlayış bekliyoruz. Yeni Türkiye değil, Türkiye’nin üniter yapısının bütünüyle korunduğu bir seçim istiyoruz. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanmasını diliyor ve Atatürk’ün koltuğunda oturacak kişinin de tüm toplumu kucaklaması gerekiyor. Bu kişide Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş