“Sürece hiçbirimizin dâhili yok”

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı’nda 5. olağan kongre öncesinde medya ile bir araya gelen İlçe Başkanı Bülent Temelli, önemli açıklamalarda bulundu. Kongre sürecinin başladığını ve Genel Merkez tarafından çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Bülent Temelli, “Şuan çalışmalar yapılıyor, tamamen bizim dışımızda, hiçbirimizin dâhili yok ve kural gereği olamıyoruz da” dedi.

Yayınlama: 13.10.2014
771
A+
A-

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile yönetim kurulu üyeleri Mustafa Ersan ile Ahmet Erden, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında İnegöl medyası ile bir araya geldiler. Burada bir konuşma yapan Bülent Temelli, 5. Olağan Genel Kongre ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

NE YAPTIKLARINI VATANDAŞLARIMIZ GÖRÜYOR








AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Yakın coğrafyamızda ülkemizi, bu coğrafyayı ve dünyayı 1. dereceden ilgilendiren çok önemli günler yaşıyoruz. Özellikle IŞİD adı verilen bir örgütün son aylar içerisinde başta Suriye ve Irak toprakları üzerinde yapmış olduğu eylemler ve onun boyutlarının sınır komşusu olmamız hasebi ile ve bütünüyle bir coğrafyayı ilgilendirmesinden dolayı önemli günler geçiriyoruz. Bu anlamda bunu fırsat bilen özellikle ülkemizin gelmiş olduğu durumu engellemek, bundan sonraki bu hızlı gidişe, kalkınmaya engel olmak isteyen ve yine içinde bulunduğumuz artık son aşamasına geldiğimiz barış sürecine dinamit koymak üzere bunu kullanan dış ve iç mihrapların ülkemizi karıştırmaya yönelik çalışmaları da gözlüyoruz. Özellikle son 1 haftadır ülkemizde doğu ve güneydoğu illerimizde ağırlıklı olarak başlatılan hiçbir alakası olmayan, Kobani’deki IŞİD örgütünün yapmış olduğu eylemlere ülkemizin müdahale etmesini sağlamaya çalışmak üzere sivil araçlarımıza, sivil işyerlerine ama nihayetinde devlete yönelik okullarımıza, hastanelerimize, polisimize taşlı, sopalı, molotof kokteylli saldırıların geldiği nokta da ortada. Bugün 30’u aşkın vatandaşımızın can verdiği, yüzlerce yaralının olduğu ama milyonlarca TL ekonomik zararı olan bir noktaya geldi. Olayların bu şekilde gelişmesine zemin hazırlayan başta maalesef ana muhalefet partimizin, yine o bölgenin sorunlarını dile getirmeye kendini hedeflemiş ama yanlış yolu seçmiş HDP’li siyasetçilerin ve onun basındaki malum ta 17 Aralık süreçleri ile ülkenin kalkınmasına bu şekilde terör olayları ile yol vermek isteyen, Gezi Parkı gibi olayları da destekleyen bugün paralel yapı dediğimiz ve onların da elinde olan basının da bunu kaşıması ile bu noktalara gelindi. Buradaki tezadı vatandaşımız çok net görüyor. Özellikle meclis çatısı altında tezkereye hayır diyerek oradaki silahlı müdahaleye hayır oyu veren ama 1 hafta sonrasında ‘Buraya sınırlı harekât yapılmalıdır, Türk askeri buraya girmelidir’ diyen başta ana muhalefet olmak üzere tüm bunların ne yaptıklarını vatandaşlarımız görüyor. Ve yine devletimiz ve kolluk kuvvetlerimiz sağduyuları sayesinde bunun üzerinden gelerek dün itibari ile onların da bu işten çark etmesine, devlet ile karşı karşıya gelinmeyeceğini, devletin gücünün ne olduğunu anlayarak sözlerini, eylemlerini değiştirdiklerine şahit oluyoruz. İnşallah bu daha da artar gider. Burada teşekkür etmemiz gereken partilerimiz, kuruluşlarımız da var. Başta Milliyetçi Hareket Partisi’nin çok değerli Genel Başkanı ve partililer olmak üzere bazı önemli sivil toplum kuruluşlarımızın da vatandaşlarımıza bu konudaki sağduyu çağrılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

 

DİKLENMEDEN DİK DURDUK

Yaşanan bu olayların lider olma durumunda olan Türkiye’nin kaçınılmaz gerçekleridir. Bunlar daha da artacaktır. Çünkü Türkiye son 13 yılda, özellikle yeni yüzyılımızın son 13 yılında eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, enerjiden dış politikaya her alanda bir atılım gerçekleştirmiştir ve bu atılım artık muhakkak ki rakipleri olan bir ülkenin rakiplerini de harekete geçirerek onun bu hızlı gidişine engel olmak üzere çalışmaları başlatmıştır. Bunlar olacaktır. Ancak bizim her zaman için uyanık olmamız, hazır ve teyakkuzda olmamız bizi yolumuzdan çevirmeyecektir. Özellikle bu gelişmeleri ve ülkemizdeki reform niteliğindeki çalışmaları yapan bir kadro var, hükümet var. AK Parti hükümeti… Başında kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hareketi ile başlayan ve kendisinin bugün Cumhurbaşkanı olması ile de bunun bir bayrak yarışı gibi yeni Genel Başkanımız, Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’na devrettiği bu hareket. Ve bu hareketimizin muhakkak ki bir iç bünyesi var ve bu iç bünyenin her 3 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Bunu da kongreler ile gerçekleştiriyoruz. Bu kongrelerimizin 5’incisini yapma dönemimiz geldi. Bugün özelde de bu konuyu ilçe halkımıza sizler vasıtası ile duyurmak üzere bir araya geldi. Geldiğimiz noktada AK Parti’nin kaderinin aynı zamanda ülke kaderi olduğu bugün bir gerçek. Seveni ile sevmeyeni ile oy vereni ile vermeyeni ile hatta seçim zamanı müşahede ettiğimiz ‘Evet, AK Parti’yi sevmiyorum ama Türkiye’nin istikrarı için, yakalamış olduğu bu ivmenin devamı için AK Parti’ye oy vereceğim. En azından şu 10 Ağustos seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim’ diyen birçok sağduyulu vatandaşımızın konuşmalarına şahit olduk. Bu, artık Türk siyasi hayatına yapmış olduğu bu çalışmalar ile güç katmış olan, siyasetten ‘ben’ fikrini çıkartıp ‘biz’, ‘ülkem’ ve ‘davam’ fikrini Türk siyasi hayatına kazandıran ‘diklenmeden dik durma’ gibi hasletleri Türk siyasi hayatına kazandıran, siyasetçinin bugün söylediğini yarın unuttuğunu, akşamdan sabaha kararının değiştiği dönemlerin unutularak siyasetçinin bir kanaat önderi, bir dik duruşu olduğunu gösteren bir süreci AK Parti başta siyasi büyükleri ile genel merkez yöneticileri ile ve özelde tüm teşkilatları ile Allah’a şükür tüm Türkiye’mize yaşattı.

 

YENİ ANAYASAYI AZİZ MİLLETİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ

Hedefimiz, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz 5. Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflerine ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz; yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasamızın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının ve milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır. Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, lider ülke olma hedefine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. 

 

KONGRE TAKVİMİ 15 EYLÜL’DE BAŞLADI

Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başladı. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5’nci Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallelerimizde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.

 

İNEGÖL’ÜN DELEGE SEÇİMLERİ 18-19 EKİM’DE

İlçemizdeki delege seçimlerinin tüm mahallerimizde 18 ve 19 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacak. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre Takvimine uygun olarak 1 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014-22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri yapılacaktır. Bu bağlamda da net tarih henüz belli olmamakla birlikte Aralık ayı ortalarında da İnegöl ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz.

 

YENİ TÜRKİYE’NİN KAPILARI ARDINA KADAR AÇILDI

AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açıldı. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla tek vücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Bu vesile ile AK Parti’ye gönül vermiş ve bu çatı altında ilçemize ve ülkemize hizmet etmek isteyen tüm hemşerilerimizin görüş, öneri ve tekliflerini beklediğimizi bildiriyor, 5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

PARTİLER KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR

İlçe Kongresinin ardından oluşturulacak olan yeni listede farklı ve daha önce siyasetin içerisinde yer almayan isimler de yer alabilir. Siyasi partiler kimsenin babasının mülkü değildir. Bir siyasi partide en son üye olmuş ile ilk üye olmuşun aynı haklara sahip olduğunu biliriz. Onun için bu AK Parti veya hangi parti olursa olsun eğer vatandaş gelip de ‘Ben Türkiye’nin bu parti çatısı altında alınacak kararlar ile ilerleyeceğine inanıyorum’ diyerek geliyorsa bu beyana inanmamız lazım, güvenmemiz lazım ve onu da dışlamadan, ötelemeden içimize almamız lazım. Bu anlamda bu davetim bu şekilde görev yapmış olsa dahi bu arkadaşlarımızadır, dostlarımızadır. Ama şuan böyle bir isim yok.

 

AMAÇ EN GÜÇLÜ KADROYU OLUŞTURMAK

Çalışmalarımızın tek liste olarak istenmesi anti demokratikmiş gibi algılanıyor ancak biz aslında kongremizi kongreden önce yapıyoruz. Nedir bu? 3 liste çıkar kongrede çarpışır 1 tanesi ilçe başkanı olur ama ne olur? Her listede faydalı arkadaşlarımız vardır, gücünüzü dağıtmış olursunuz. Ama bu arada birisi de alacaktır. Nasıl alacaktır? Yaralı bir şekilde alacaktır. Sadece diğer 2 başkan adayını değil diğer 2 ekibi onun içerisindeki güzel, verimli insanları dışarıda tutmuş, elindeki mevcut arkadaşları ile bir 3 yıl teşkilatı yönetmek zorunda kalacaktır. O listede şu tehlikeler vardır; kongre kaygısı ile seçim kazanma kaygısı ile yapılan bu listede ‘şunun arkasında bu kadar delege var’, ‘bunda bu kadar o var’ diye yapıldığında kongrenin ertesi günü ‘Ben bu arkadaşı oy için aldım, oyları da getirdi ama ben bununla ne yapacağım’ diye düşünme kaygısı vardır. Genel merkezimiz bu istişareleri yapıyor. Bu hafta içerisinde Bursa İl Koordinatörümüz Kırşehir eski Milletvekilimiz Sayın Hacı Turan Bey gerçekten çok ilgili, 3 gündür Bursa’da ‘Ne zaman bitirirsem o zaman gideceğim’ diyor. Belki 10 gün Bursa’da kalacak. Tek tek gelerek yönetim kurulumuzdaki üye arkadaşlarımız ile görüştü, tek tek görüşlerini aldı. Kiminle görüştüğünü bilmiyorum. Sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri ile görüşüyor. Belki de farklı bir arkadaşa, bugüne kadar görmediğiniz arkadaşımıza bu göre tevdi edilecektir. Nasıl edilecektir? İşte İnegöl’de AK Parti’yi, bu hizmetleri en iyi götüreceğine inandıkları arkadaşlarımızdan 3-5 tanesini Ankara’ya davet edecek, Ankara’daki gerekli görüşmelerin sonucunda da bir arkadaşımıza bu görev tevdi edilecektir. Biz de o zaman şu rahatlığa çıkıyoruz; mevcut AK Parti yöneticilerinden, AK Parti’de görev yapmış bu işi bilen, güzel, üretken arkadaşlarımızdan dışarıdaki oy kaygısı ile değil ‘Bunu alıyoruz, belki yeni geldi, AK Parti teşkilatı içerisinde tabanı yok ama verimli, üretken’ diyerek bu arkadaşlarımızı toplayarak kongre kaybetme kaygısı ile değil İnegöl’e hizmet etme kaygısı ile bir liste oluşturabileceğiz. Daha öncesinde yapılan çalışma budur. Ve akabinde de tek liste ile güçlü bir yapıyı, hizmet edecek bir yapıyı oluşturma çalışmasıdır. Şuan bu çalışmalar yapılıyor, tamamen bizim dışımızda, hiçbirimizin dâhili yok ve kural gereği olamıyoruz da. Bu konu içerisinde biz genel merkez idarecilerimizin yanlış değil aksine bizim eksik kaldığımız yönleri de tamamlayacak bir karar alacağını düşünüyoruz.

 

BASIN MUHALEFETİN YERİNİ DOLDURUYOR

Basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorular esnasında söze giren Temelli, siyasette muhalefetin olmamasından yakındıklarını, özellikle İnegöl yerelinde muhalefetin olmadığını ve bu muhalefet boşluğunu yönlendirilen sorular ile basının doldurduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

 

ERSAN: KONUŞMAK İÇİN ERKEN

Kulislerde AK Parti İlçe Başkanlığı için kendisinin isminin geçtiğinin ve bu konu ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sorulması üzerine konuşan Mustafa Ersan ise, “Şu anda mevcut bir ilçe başkanımız var, hala başımızda. Sonucu belli değil. O başımızda iken şuanda bir şey söylemek çok erken olur. O belli olduktan sonra oturup siyasi büyüklerimiz ile görüşürüz ama şu anda çok erken” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.