TÜRKİYE İKİNCİ MEDİNE’DİR

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından organize edilen, “Ümmetin Son Umudu Türkiye” konulu konferansın konuğu Hatip Abdülmetin Balkanlıoğlu oldu. Konferansta açıklamalarda bulunan Balkanlıoğlu, Suriyeli Müslümanlara sadece ülkemizin kapılarının açıldığını ifade ederek, “Türkiye ikinci Medine’dir. Türkiye ikinci Medine değildir diyenler namerttir” dedi.

Yayınlama: 24.12.2016
971
A+
A-

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Porgama Hatip Abdülmetin Balkanlıoğlu, Belediye Başkan Vekilleri Turgay Yel ve Ahmet Kara, bazı AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TAKVADA ÖNCÜLÜK EDECEK ALİMLER YETİŞMELİ






Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Aile Hayatı İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, “2007’den beri İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği olarak hizmetimize devam ediyoruz. Haftalık seminerlerimizin yanı sıra öğrenci sohbetlerimiz de var. Bunun yanında biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Suffe Yatılı Kuran Kursumuzun açılışını gerçekleştirmiştik. Burada öğrenim gören öğrencilerimiz liseyi açıktan bitirerek hem eğitimlerinden geri kalmayacaklar, hem de alim olarak Ümmet-i Muhammed’e yol göstermek için medrese eğitimi görecekler. Takvada bizlere öncülük edecek alimlerin yetişmesi gerekiyor. İşte bu kurslarda da inşallah büyük alimler yetişecek. İlk olarak 12-15 öğrenci arasında başladık. Ama inşallah önümüzdeki senelerde bu sayı daha da fazla olacak. Bu vesile ile gecemiz mübarek olsun. Dinlediğiniz için Allah razı olsun” dedi.

 

KABE’DE EDİLEN TÜRKİYE DUASI DUYGULANDIRDI

Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu’nun konuşmaların ardından sinevizyon gösterisine geçildi. Sinevizyon gösterisinde İslam coğrafyasının çeşitli ülkelerinde bulunan Alimlerin Türkiye’nin İslam kalesi olduğuna dair sözleri ve videoları yer aldı. Sinevizyon gösterisinin başında Kabe’de Türkiye için duaların edilmesi anının videosu izlenime sunulurken, duygulu anlar yaşandı.

 

ALLAH BİZE YETER

Sinevizyon gösterisinin ardından Konferansın konuğu olan Hatip Abdülmetin Bakanlıoğlu sahneye çıktı. “Görünmeyen 3. Dünya Savaşı’nı yaşıyoruz” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Balkanlıoğlu, “Şu anda biz görmesek de 3. dünya savaşını yalıyoruz. 3. Dünya Savaşını yaşıyoruz ve bütün oklar bize çevrilmiş durumda. PYD, PKK, DAEŞ, FETÖ… Neleri yok ki. Şangay’ı var, Avrupa Birliği var, Amerika’sı var… İşte İran’ı var, İsrail’i var. Biliyorsunuz İsrail’in bir amacı var. O bayraklarındaki yani Fırat ve Nil Nehri’nin arasına bir de siyon yıldızı. Yani azcık Türkiye’den koparacak, azıcık diğer taraftan koparacaklar ve Yehova’nın onlara vaat ettiği topraklara kavuşacaklar… Bütün oklar bizim üzerimizde. Ya beyaz bayrağı kaldıracağız ya da kara toprak… Tam o an ne diyoruz; ‘Hasbinallah ve ni’mel vekil’… Yani; Allah bize yeter, O ne güzel vekildir” dedi.

 

TÜRKİYE İKİNCİ MEDİNE’DİR

Suriye konusuna da değinen Balkanlıoğlu, Türkiye’nin ikinci Medine olduğunu ve Müslüman kardeşlerine kucak açtığını ifade ederek, “Suriye’de onlara bakıyoruz. Ülkemize bakıyoruz. Türkiye onlar için ikinci Medine oldu. Türkiye ikinci Medine’dir. Türkiye ikinci Medine değildi diyenler namerttir. Nasıl Ensar o zamanda vardı, bu zamanda da var. İran’dan gelip Halep’te Müslümanları canlı canlı yaktılar. Allah da onları yaksın… Kumda kavrulsunlar… Cepheden gelen bir arkadaş anlattı. Orada tanınan bir komutanı esir alıyorlar. Tabi o komutan orada tanındığı için ailesini de alıyorlar. Komutanın karısına tecavüz edip, videosunu komutana izletiyorlar. Kadınının çığlıklarını dinletiyorlar. Komutan gözlerini kapatıyor, zorla açtırıp izletiyorlar.” dedi.

 

TİRİM TİRİM TİTRESİNLER

Avrupa’da İslamofobi düşüncesini çıkarıp Müslümanlara saldırdıklarını belirten Balkanlıoğlu, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “İslamofobi’yi bizlere dayatanların kendi içlerinden teröristler çıksın. Korkularından evlerinin panjurlarını çekip tirim tirim titresinler. Kumda kavrulsunlar. Tabi bunların hepsini düşünüp kendimize bakıp tövbe etmemiz gerkiyor. Allah’tan özür dilememiz gerekiyor. Peki nasıl yapacağız onu; ‘Estağfirullah’ diyeceğiz. Pişman olacağız yaptıklarımızdan dolayı”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş