Ümmet iftarına davet

İnegöl İHH İslam coğrafyasında yaşanan yoksulluk ve açlıkla imtihan edilen Müslümanların hallerini daha iyi anlamak ve acılarını paylaşmak amacıyla her sene düzenlemiş olduğu ‘ümmet iftarı’nı bu sene de düzenleyecek.

Yayınlama: 13.06.2016
965
A+
A-

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada; “İslam Ümmeti yaşayan ilk Müslüman’dan yaşayacak son Müslüman’a kadar tüm Müslümanları kapsayan tarih üstü bir ailedir. İslam Ümmeti ailemiz sadece tarih üstü olmayıp, ahrette cennette birlikteliği sonsuza kadar devam edecek olan dünya ötesi sonsuz bir birlikteliktir. Allah tüm müminlerin kardeş olduğunu bildirmiş olup, ümmet kardeşliğimiz mezarda bile bitmeyip, ahirette bile devam edecektir”

 

“İftarımıza katılımın artmasıyla birlikteliğimiz daha da pekişecek.  İnşallah burada oluşturulacak birliktelik, hayatın içerisine de akseder ve hep birlikte bir vahdet bilinciyle yeryüzünde Rabbimizin barışını ve adaletini hâkim kılarız. Biz son Peygamber Muhammed (as)’a tabi olan Müslümanlar olarak yaklaşık 1,5 milyarlık İslam Ümmeti ailesiyiz. Bizim ümmet ailemiz soy, sop, cinsiyet, renk esasına değil, iman esasına, kelimeyi tevhit esasına dayanır. Ümmet kavramına, ümmetine önemine, Ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkış yoluna ve Ümmete karşı görevlerimize vurgu yapmak amacıyla ümmet İftarı” olarak isimlendirdiğimiz iftar programımız yarın İshakpaşa camiinde yapılacaktır. İftar menümüz 1 hurma 1 su 1 simit… Tüm halkımız davetlidir” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş