“Uyuşturucu meselesinin üzerine gitmemiz gerekiyor”

Bursa AK Parti Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, genel seçim çalışmaları kapsamında İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Torun, “Özellikle Roman mahallelerinde malum kötü alışkanlıklardan kurtulması için ciddi faaliyetler yapıyorlar. Bu uyuşturucu meselesinin üzerine gitmemiz gerekiyor” dedi.

Yayınlama: 15.05.2015
753
A+
A-

Ziyarete Bursa AK Parti Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

 

HER GİTTİĞİMİZ YERDE ROMAN KARDEŞLERİMİZİ ZİYARET EDİYORUZ








Bursa AK Parti Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, Roman vatandaşları gittikleri yerlerde ziyaret ettiklerini belirterek, “Biz her gittiğimiz yerde Roman kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Gemlik’te, Yenişehir’de ve Mustafakemalpaşa’da da ziyaret etmiştik. Karacabey’de de inşallah ziyaret edeceğiz” dedi.

 

UYUŞTURUCU MESELESİNİN ÜZERİNE GİTMEMİZ GEREKİYOR

Roman mahallelerinde uyuşturucudan kurtarmak için ciddi faaliyetlerin yürütüldüğünü belirten Torun, “Özellikle Roman mahallelerinde bu malum kötü alışkanlıklardan kurtulması için ciddi faaliyetler yapıyorlar. Dergâhlar açıyorlar. İnsanları kötü alışkanlıklarından vazgeçirip namaza başlatıyorlar. Roman kardeşlerimizin geleceği açısından bu önemli. Bu uyuşturucu meselesinin üzerine gitmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

KALİFİYELİ İŞÇİ EKSİĞİ VAR

Roman vatandaşların sosyal hayata kazandırılmaları için meslek edinme kursları ile kalifiyeli eleman olup iş alanlarında kendilerine iş bulabileceğini belirten Torun, “Bunlara meslek edinme kursları ile belirli meslekler kazandırıp, sabah mesela sanayideydik. Sanayici kardeşler, yeterince işçi bulamıyoruz diyorlar. Kalifiyeli işçi eksikliği var. Bu konuda kurslarla, bu uyuşturucu illetinden kurtulmuş insanları, namusu ile para kazanacağı, alın teri ile para kazanacağı bir işe sokmak… Hem ilçe başkanımız hem de belediye başkanımız elinden gelen desteği verecek. Önemli olan o zaten” diye konuştu.

 

KÖTÜ ALIŞKANLIK

Uyuşturucu gibi maddelerin efor sarf etmeden çok para kazandırdığını ve bunun kötü bir şey olduğunu belirten Torun, “Gençlere hayatlarını kazanacakları bir iş gerekiyor. Doğru düzgün bir iş olması gerekiyor. Önce kalifiyeli eleman olarak doğru düzgün bir işe girerler. Çünkü bu tür uyuşturucu vs. işlerde fazla efor sarf etmeden çok para kazanma şeyi var. O kötü bir alışkanlık” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.