Aktaş şampiyonları ödüllendirdi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, farklı branş ve farklı müsabakalarda Türkiye şampiyonluğu, Türkiye 3’üncülüğü ve Avrasya 2’nciliği elde eden sporcuları makamında ağırladı. Başkan Aktaş, sporcuları elde ettikleri dereceler ve İnegöl’ün adını başarıyla duyurdukları için altınla ödüllendirdi.

Yayınlama: 18.05.2016
1.078
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlenen farklı spor müsabakalarında elde ettikleri başarı ile İnegöl’ün temsil eden sporcuları makamında ağırladı.

 

İlk ziyaret, karate branşında Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye 3’üncülüğü elde eden Çakır Spor Kulübü sporcuları tarafından yapıldı. Gemlik’te yapılan Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasında 3 bin sporcu arasında 35 kiloda Türkiye şampiyonu olan ve milli takıma davet edilen Esin Vataner ile okullar arası gençler karate şampiyonasında önce Bursa’da, ardından da Burdur’da yapılan grup müsabakalarında 1’inci olarak Düzce’de yapılan okullar arası şampiyonada Türkiye 3’üncülüğü elde eden Ahmet Talha Çakır, antrenörleri Cemil Çakır ile birlikte Başkan Aktaş’ı makamında ziyaret etti.








 

Ziyarette konuşan Çakır Spor Kulübü Antrenörü Cemil Çakır, yaklaşık 25 yıldır İnegöl’de hem karate, hem fitness, hem de kondisyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Sporcularımızdan Esin Vataner, Gemlik’te yapılan Türkiye Yıldızlar Şampiyonasında 35 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Ahmet Talha Çakır da okullar arası müsabakalarda Bursa şampiyonu oldu. Ardından Burdur’da yine gruplar şampiyonu oldu ve Düzce’de yapılan Türkiye şampiyonasında Türkiye 3’üncüsü oldu” dedi.

 

Esin Vataner’in önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak milli takım kampına çağırıldığını da dile getiren antrenör Cemil Çakır, “Kamp sonrası Sırbistan’da yapılacak Balkan Şampiyonasına gidecek. Orada en iyi şekilde kulübümüzü ve İnegöl’ümüzü temsil edeceğine inanıyoruz. Başkanımıza da bizleri kabul ettiği ve destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sporun çeşitlenerek devam etmesinin en büyük arzuları olduğunu ifade ederek, “Çakır Spor Kulübü de İnegöl’de bu zenginliğe önemli katkı veren kulüplerden bir tanesi. Ben öncelikle hocamıza ve emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hem Esin Vataner kızımız, hem de Ahmet Talha Çakır oğlumuz önemli başarılar elde ettiler. Allah yollarını açık etsin” dedi.

 

HER ÇOCUK BİR SPOR DALIYLA İLGİLENMELİ

Çocukların eğitim öğretim hayatları devam ederken beraberinde en az bir spor dalıyla kurumsal olarak ilgilenmelerinin önemli olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Çocuklarımız sadece çok para kazanmak amaçlı sportif faaliyet peşinde koşturmaktan ziyade, eğitim ve çalışma hayatları devam ederken bir kulüp bünyesinde bir spor dalıyla kurumsal anlamda ilgileniyor olması onların kişisel gelişimleri için sağlıkları için ve eğitimleri için olmazsa olmaz konulardan bir tanesi. Çakır Spor Kulübü de bu manada hizmet veren önemli kulüplerden bir tanesi. Ben İnegöl isminin duyurulması anlamında verilmiş tüm emek ve gayretlerin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hem Esin kızımıza, hem de Ahmet Talha oğlumuza bu önemli başarı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aktaş’ın Çakır Spor Kulübü sporcularının ardından Antalya Kundu’da Wushu Federasyonunun düzenlemiş olduğu full kontak karate organizasyonunda Avrasya 2’nciliği elde eden Kadir Halim ve antrenörü İsmail Kocal’ı kabul etti. Ziyaret sırasında açıklama yapan antrenör İsmail Kocal, “22-25 Nisan tarihlerinde Antalya Kundu’da Wushu Federasyonunun düzenlemiş olduğu full kontak karate milli takım organizasyonuna katıldık. Bize milli takım antrenörlük görevini verdiler. Sporcumuz da gençler 60 kilogramda Türkiye’yi temsil etti. Avrasya 2’ncisi olduk. Giderken birçok zorluklarla gittik. Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz ondan destek aldık. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkürü Alinur Başkanımıza etmek istiyoruz. Her zaman yanımızda oldu. İnegöl’de 22 yıldır antrenörlük yapıyorum. Bu 22 yıl içinde Hikmet Şahin Başkanımızla da çalıştık, Alinur Başkanımızla da çalıştık.  İnegöl olarak. İnegöl Belediye Başkanları hep yanımızda oldular, onların gücünü hissettik bu manda İnegöl olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sevincimizi paylaşmak için de bugün Başkanımızı ziyaret etmek istedik” dedi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da antrenör İsmail Kocal ve Avrasya 2’ncisi olarak İnegöl’ü en iyi şekilde temsil eden, Kadir Halim’i kutladığını belirterek, “Spor ilçemizde de ülkemizde de çeşitleniyor. Farklı farklı kategorilerde önemli başarılar gün geçmiyor ki duymayalım. Öğleden önce yine bireysel sporda farklı bir sporcumuzun Türkiye şampiyonluğunu ve bir başka sporcumuzun da farklı bir başarısını tebrik ettik. Bugün de yaklaşık 20 gün önce Antalya’da yapılan full kontak karatede Avrasya 2’ncisi olan İnegöl Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Kadir Halim kardeşimizi ağırlıyoruz. Kendisini hem sporun çeşitlenmesine verdiği destek, hem de İnegöl’ün adını duyurdukları için kutluyoruz. Hocama da emek ve gayretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ziyaretlerin sonunda Başkan Aktaş, Türkiye dereceleri elde eden sporcuları altınla ödüllendirdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.