Başkanlık Kupası ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası ödülleri sahiplerini buldu.

Yayınlama: 18.05.2016
658
A+
A-

İlçe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ödül törenine protokol üyeleri yoğun bir katılım gösterdi.

 

6 branştan yaklaşık 4000 sporcu öğrencinin katılım gösterdiği organizasyonun ödüllerin dağıtıldığı ve coşkunun hiç eksilmediği programda Karizma Şov’un gösterileri ödül törenine ayrı bir renk kattı.






 

7’DEN 70’E HERKESİN SPOR YAPABİLECEĞİ BİR İNEGÖL İÇİN ÇABALIYORUZ

Bursa’nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan Başkanlık Kupası ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak sadece bir kesimin değil, bütün İnegöl halkının katılıp yararlanabileceği, 7’den 70’e isteyen herkesin spor yapabileceği bir İnegöl için çabalıyoruz. Eğitim amaçlı spor faaliyetlerinden şölenlere, ulusal organizasyonlardan ulusal şampiyonluklara ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesine, bunun yanında spor saha ve tesislerinin inşasına kadar, spor ve sporcunun yararına olan her faaliyet ve düşüncenin yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

SAĞLIKIL BİR NESLİN YETİŞMESİ İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ

Belediye olarak spor ile sağlıklı bir neslin yetiştirilmesine katkıda bulunmak adına özellikle çocuklara ve gençlere yönelik düzenlenmiş olan spor etkinliği, faaliyet ve projeleri sıralayan Başkan Aktaş; “Çocuklarımızın spor ile buluşmaları ve en azından sporun bir alanı ile uğraşmalarını sağlamak için Belediyespor bünyesinde, voleybol, basketbol, masa tenisi vb. branşlarda birçok lisanslı sporcu yetiştiriyoruz. Yaz spor okullarını hayata geçirerek çocuklarımızın tatil dönemlerini en iyi şekilde geçirmeleri için çalışıyoruz. Bunun yanında şehrimizin birçok farklı yerinde hayata geçirdiğimiz semt sahaları ve parklar ile çocuklarımızın rahat bir şekilde spor yapmaları ve oyun oynamalarına imkân sağlıyoruz. 2004 yılında 6 olan spor tesisi sayısı bugün 35’dir”dedi.

 

BURSA’NIN EN GENİŞ KAPSAMLI ORGANİZASYONUNA İMZA ATIYORUZ

Bütün bunların yanında sporun ve sporcunun dostu olarak bugüne kadar pek çok projeye imza atan belediyemiz, Bursa’nın en geniş kapsamlı spor organizasyonuna imza atmanın haklı gururunu yaşıyordiyen Aktaş; Başkanlık Kupası adını verdiğimiz 6 branştan yaklaşık 4000 sporcu öğrencinin katılım gösterdiği bu büyük organizasyonumuzun startına 14 Mart tarihinde vermiştik. Birbirinden güzel maçların ortaya koyulduğu ve öğrencilerin spor yaparak öz güven kazanmalarını sağlayan etkinliğimiz 13 Mayıs 2016 tarihine kadar sürmüştü” dedi.

 

TURNUVAMIZIN TÜM MÜSABAKALARI CENTİLMENLİK İÇERİSİNDE GEÇTİ

Aktaş; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla öğrencilerimizin öz güven kazandıkları ve farkındalıklarını ortaya koydukları spor şölenimiz de basketbol, voleybol, masa tenisi, puanlı atletizm, futbol ve futsal branşlarında yapılan müsabakalarda sporcularımız küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler olmak üzere 6 kategoride yarıştılar. Başkanlık Kupamızda yapılan müsabakalarda şükürler olsun ki herhangi bir aksilikle karşılaşmadık. Turnuvamızın tüm müsabakaları centilmenlik içerisinde geçti” dedi.

 

SPOR KARDEŞLİK VE DOSTLUKTUR

Aktaş; “Bugün şölen havasında geçen müsabakalarımızda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Bu ödüllerin öğrencilerimizin hem eğitim hem de özel hayatlarına pozitif bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Spor kardeşlik ve dostluktur sloganını unutmadan, bu organizasyona katılarak kendilerini en iyi şekilde ifade etmeyi başaran tüm öğrenci kardeşlerimizin bizim gönlümüzde birinci olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Şunu gördük ki İnegöl adına büyük bir kazanım olan organizasyonumuz ile öğrencilerimiz eğlenerek müsabakalarını yaparken, ayrıca ders dışında sosyal ve sportif bir kazanım da elde etmiş oldular. Bu kapsamda öğrencilerimizin ders dışında da sportif faaliyetlerde uğraş vermeleri ve onların özgüven kazanmaları açısından önem arz eden bu tür etkinlikleri belediye olarak düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Aktaş; “Ayrıca bugün benim doğum günüm. Tesadüf mü bilemiyorum ama böyle bir günde geleceğin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte olmak ve bu güzel organizasyonun ödül törenini düzenlemekte benim için ayrı bir mutluluk kaynağı” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Spor; “Dostluk, Kardeşlik ve Barıştır. Centilmenlik; Sevgi ve Saygı için Yarıştır” anlayışı ile ortaya koyduğumuz organizasyona katılarak farkındalık ortaya koyan bütün okullarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, Başkanlık Kupasına katılan tüm öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyor, böyle güzel organizasyonların devam etmesi temennisiyle saygılarımı sunuyorum.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise: “Belediye Başkanlığı Kupası yarışmaları 52 okulumuzun katılımıyla 14 Mart tarihinde başlamış ve 40 gün süren yarışmalar sonucunda 13 Mayıs tarihinde sona ermiştir. Yarışmalar küçük, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kız ve erkekler klasmanlarında voleybol, basketbol, futbol, futsal, puanlı atletizm ve masa tenisi branşlarında olmak üzere toplam 6 branşta yapılmıştır. Turnuva süresince 482 müsabaka düzenlenmiş ve yarışmalara yaklaşık 4000 öğrenci katılmıştır. Son olarak böyle güzel bir etkinliğin yapılmasına vesile olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası organizasyonuna katılım gösteren okullara plaketleri takdim edildikten sonra, başkanlık kupasında dereceye giren öğrencilere tek tek madalya ve kupaları verildi.

 

Coşkunun hiç eksilmediği ve büyük bir mutluluğun yaşandığı ödül töreni Karizma Şov’un görsel sunumuyla sona erdi.

 

HABER: Recep DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş