Belediye’den spora bir destek daha

İnegölspor ve Kurtuluşspor camiasına önemli hizmetlerde bulunan Mesut Yetiş’in adı verilen Kurtuluşspor Mesut Yetiş Tesisleri, düzenlenen törenle açılışı gerçekleşti. Törende açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş “İnegöl Belediyesi olarak, spor konusunda önemli altyapısı ve hedefleri olan İnegöl’ü; tesislerle de destekleyip, yeni spor sahaları açarak, İnegöl’de spora altın çağını yaşattık.” dedi.

Yayınlama: 20.10.2014
771
A+
A-

Açılış törenine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, bazı Belediye Meclis Üyeleri, CHP İnegöl İlçe Başkanı Turan Neşe, MHP İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, İnegölspor Başkanı Eşref güç ve bazı yöneticiler, Kurtuluşspor Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİR ALAN YAPMAMIZ VEYA YAPILMASINA VESİLE OLMAMIZ GEREKİYORDU








İlk olarak açılış konuşmasını yapan Kurtuluşspor Kulübü Başkanı İbrahim Demirtaş, “Geçen sezon arkadaşlarımla beraber Kurtuluşspor yönetimine seçildik. Hedefimiz iyi bir takım kurmak, altyapıya önem vermek ve İnegölspor’a oyuncu yetiştirmekti. Yönetime geldiğimiz günden beri sürekli tesislerimizde bir yapılanmaya şahit olduk. Bu yapılanma, stadımız BAL’da oynanacak hale getirildi. Misafir tribünü yapıldı. Geceleri maç yapabileceğimiz şekilde ışıklandırmalarımız kuvvetlendirildi. Bulunduğumuz yerler topraktı, parke taşlar ile düzenlendi. En son olarak önemli bir eksiğimiz kalmıştı. Bu eksik, futbolcularımızın konaklayabileceği, dinlenebileceği, sosyalleşebileceği alanları yapmak veya yapılabilmesine vesile olmak gerekiyordu. Bir alan yapmamız veya yapılmasına vesile olmamız gerekiyordu. Bu konuyu Sayın Belediye Başkanımıza iletip, destek vermelerini kendilerinden rica ettik. Devamlı olarak sporun yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Bey bizi kırmadı. Maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemedi. Ve bu tesisleri İnegöl sporuna ve Kurtuluşspor’umuza kazandırdı. Camiamız adına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 

VEFA GÜZEL BİR ŞEY

İnegölspor camiasına ve Kurtuluşspor camiasına önemli hizmetlerde bulunan Mesut Yetiş’in oğlu Fatih Yetiş, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Ben İnegölspor, Kurtuluşspor ve İnegöl Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Vefa güzel bir şey… Vefa sevgide devamlılık demektir. Ben kendimi bildim bileli bu duyguya sahip olan insanlara saygı duydum. Bu görüşü benimseyen herkese de büyük saygı duyuyorum. Hepiniz geldiğiniz için gönlümde yer ettiniz. Zaten vardınız. Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’DE SPORA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyesi olarak, spor konusunda önemli altyapısı ve hedefleri olan İnegöl’ü; tesislerle de destekleyip, yeni spor sahaları açarak İnegöl’de spor’a altın çağını yaşattık. Göreve geldiğimizden bu yana İnegöl’de spora çok büyük yatırımlar yaptık. Spor yapma kültürünü benimsemiş, seyirci olmanın ötesine geçerek sporu gündelik hayatının bir parçası haline getirebilmiş nesiller yetiştirme adına spor yatırımlarımız hızla devam ediyor. Amacımız; sporu sevdirmek, kitlelere yayıp bu yolla hoşgörü ve sevgi ortamı oluşturmak. Bunun yanında sporu, sadece futbol benzeri seyir oyunları seviyesinde bırakmayıp, diğer bireysel dalları da yaygınlaştırıp geliştirerek insanımızın bizzat icra ettiği bir sağlık meselesi haline getirmek istiyoruz. Amacımız sadece bir kesimin değil, bütün İnegöl halkının katılıp yararlanabileceği bir ortamının geliştirilmesi. 7den 70’e, isteyen herkesin spor yapabileceği bir şehrin tesisi… Kısaca, eğitim amaçlı spor faaliyetlerinden şölenlere, ulusal organizasyonlardan ulusal şampiyonluklara ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesine, bunun yanında spor saha ve tesislerin inşasına kadar, spor ve sporcunun yararına olan her faaliyet ve düşüncenin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu amaçla 2009 yılında kurduğumuz; İnegöl Belediyespor, kentte salon sporlarının gelişmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat etti ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterdi. Belediyespor sosyal anlamda ilçedeki spor hareketliliğine de büyük ivme kazandırdı” dedi.

 

KISA BİR GEÇMİŞİ OLMASINA RAĞMEN BİRÇOK FAALİYETE DAMGASINI VURDU

İnegöl Belediyespor’un 9 farklı branşta hizmet verdiğini aktaran Aktaş, “Bugün 9farklı branşta İnegöllülere hizmet veren İnegöl Belediyespor kısa bir geçmişi olmasına rağmen birçok faaliyete damgasını vurdu. Yaz spor okulu uygulamaları yanında; Sabah Sporu çalışmaları önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de devam etmektedir. İnegöl Belediyespor olarak başta voleybol olmak üzere salon sporları konusunda çok ciddi başarılara imza atıyoruz. Yaklaşık 52 bin nüfusa sahip olan ilköğretim ve lise öğrenci sayımız var. İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren tüm branş sporcularımız, çeşitli il ve ilçelerde gerçekleştirilen müsabaka ve organizasyonlarda Belediyesporumuzu temsil ediyor ve İnegöl’ümüzün adını oralarda gururla duyuruyor. İlçe sporuna canlılık getiren İnegöl Belediyespor, salon sporları başta olmak üzere birçok dalda sporcular yetiştiriyor. İlgilendiği branşlarda Türkiye çapında mücadelelere katılıyor. Bu yönüyle İnegöl Belediyespor’u hem Türkiye tanıyor hem de İnegöl’ün tanıtımına katkı yapıyor. İlçe halkından gelen talepleri dikkate alarak Kış Spor okulları ve Yaz Spor Okullarında toplam 9 branşta düzenlediğimiz kurslarda; Voleybol, Basketbol, Yüzme, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Güreş, Halter, Cimnastik ve Taekvondo yer vermekteyiz” dedi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN KENT TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SPOR YATIRIMLARI

Spor yatırımlarından bahseden Başkan Aktaş, “Yine İnegöl Belediyesi, Turgutalp ve Alanyurt antrenman sahaları,  Akhisar ve Huzur Futbol Sahaları, Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi ile Sanayi Amatör Spor Kompleksimizi de ilçemiz amatör kulüpleri için hayata geçirerek kulüplerimize tahsis etmiş ve amatör spora adeta altın çağını yaşatmakta. Göreve geldiğimiz günden bu yana fiziki ve sosyal birçok spor yatırıma imza attık. Spor yatırımlarımızı kısa başlıklar halinde özetleyecek olursak; Kültür park tenis kortu, 10 adet Mahallede semt sahaları, Yunus Emre Spor Kompleksi, Belediye Spor Salonu, Herkes İçin Spor (HİS) çalışmaları (Sabah sporu, step-aerobik vs.), Yaz ve kış spor okulları, Kurumlar ve birimler arası turnuvalar, İnegölspor’a ve amatör spor kulüplerine verilen destekler, Özel çocuklar sportif etkinliği, Avrasya Maratonuna katılım, Halk Koşusu, Okullardaki sportif başarıların ödüllendirilmesi, Atletizm pisti ve antrenman sahası, Yarı olimpik yüzme havuzu projemiz. Bu yatırımlar İnegöl Belediyesi’nin kent tarihindeki en büyük spor yatırımları. Bugün Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Halter, Güreş, Atletizm, Yüzme, His (Herkes İçin Spor) olmak üzere 8 branşta hizmet veren Belediyespor;geçen bu kısa süre içerisinde 1.500 civarında lisanslı sporcuya ulaştı. Başta İnegölspor olmak üzere tüm takımlara malzeme, otobüs vb. destekler vermekteyiz. Bugün de İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin önemli kulüplerinden olan Kurtuluşspor tesislerimize kazandırmış olduğumuz 2. katının açılışında bir aradayız.  Kurtuluşspor tesisleri ilave kat inşaatı yapım işi yaklaşık 100 bin TL’ye mal oldu. Yapılan ilave kat inşaatı 180 m2 olup, toplantı salonu, mutfak, idari oda, iki adet yatak odası, teras, ve wc’leri içermektedir. Bir alt katıyla birlikte binanın dış cephe mantolaması ve binanın çatısı da Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Güle güle, iyi günlerde kullanın.  Yapılan çalışmaların başta Kurtuluşspor olmak üzere tüm ilçe amatör sporumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tesisin ilçe sporumuz için yeni başarılara ev sahipliği yapmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.