Hedef klasman şampiyonluğu

Bursa Genç Erkekler Ligi’nde geçtiğimiz hafta Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada temsilsimiz Çarşıspor güçlü rakibi Bursa Basket’i 57-54 yenmeyi başardı.

Yayınlama: 04.02.2015
634
A+
A-

Ligde 10. galibiyetine imza atan İnegöl Çarşıspor, normal sezonun ardından kaldığı klasman gruplarında şampiyonluğu hedefliyor.

 

ÇOK İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK








Maç sonu değerlendirmelerde bulunan antrenör Kemal Başaran, “Bu sene gerçekten çok iyi bir normal sezon geçirdik. Oyuncularımızdan tahmin ettiğimizden çok daha fazla verim aldık. Bulunduğumuz C Grubu, en zorlu rakiplerin bulunduğu bir gruptu. Buradan 10 galibiyet ve 2 mağlubiyet almak bizim için başarı. Daha dikkatli olsaydık tüm maçlarımızı da alabilirdik. Bugün oynadığımız Bursa Basket takımı da son derece kaliteli kadro ve iyi bir antrenöre sahip. 2 mağlubiyetimizden birini onlara karşı almıştık. Rövanşı almak istiyorduk. Bütün maç boyunca hep 3-5 sayı ile önde olduğumuz bir maçtı. Rakibimize skor avantajını elde etme fırsatını vermedik ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” dedi.

 

HER GEÇEN GÜN GELİŞEN BİR TAKIMIZ

Çok iyi bir takım olduklarını belirten Başaran, “1996 doğumlu oyuncudan 2000 doğumlu oyuncuya kadar 2 jenerasyonu bir arada bulunduruyoruz. 2000 doğumlu oyuncularımız hiç sırıtmadı ve bize normal sezon boyunca müthiş katkı yaptılar. Her geçen gün gelişen ve ne oynadığını bilen bir takımız. Amacımız maç kazanırken oyuncu kazanmak ve bu doğrultuda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

 

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Klasman maçları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan deneyimli antrenör Başaran, “Kurumsal bir çalışma ve imkan olsa Türkiye Şampiyonası’na gidecek seviyede işler yapılır. İnegöl’de bu potansiyel var. TOFAŞ, Final Gençlik ve TED Koleji gibi takımlarla ancak bu şekilde daha iyi yarışabilirsiniz. Ancak biz kısıtlı imkânlara rağmen çok başarılı işler yapıyoruz. 17 Şubat’ta başlayacak olan Klasman Gruplarında 1. olup Bursa Şampiyonu olmak istiyoruz. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Oyuncularım bu hedefi başarı ile gerçekleştirebilecek potansiyelde” ifadelerini kullandı.

 

HOBİ DEĞİL HEDEFLİ İŞLER YAPILMALI

Yetenekli olan oyuncuya bu işi ‘Hobi olarak yap’ diyemeyeceğini aktaran Başaran, “Ancak bazı oyuncular ‘İnegöl’de bir şey olmaz’ diyor. Kısmen haklılarda. Bireylere bu sporu sevdirmek lazım. Bu sene ailelerimizi maça davet ettik. Şimdi her maça geliyorlar. Büyük keyif alıyorlar. Çocuklarının ne kadar değerli bir iş yaptıklarını görüyorlar. Takım olmak bir bütündür. Eğer herkes buna inanırsa, oluşan bu sinerjinin karşısında hiçbir güç duramaz. Burada oyuncu olacak yetenekler var. Eğer biz bu oyuncularımız İnegöl olarak bir yerlere getiremezsek herkesin kabahati var bu işte. Ümit ediyorum ki basketbolda hak ettiği değeri ilçemizde yakın zamanda bulacaktır” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.