İNEGÖL’DEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA

Masa tenisinin geleceğinin sporcularının yarıştığı Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi A Grubu eleme maçlarında ilk 8 sporcu arasına girmeyi hak kazanan İnegöl Belediyespor Masa Tenisi sporcusu Yaren Kurt, İnegöl Belediyespor formasıyla Bursa’yı Türkiye Şampiyonasında temsil edecek.

Yayınlama: 25.10.2016
999
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından 22- 23 Ekim tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirilen Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi A Grubu eleme maçlarında İnegöl Belediyespor Masa Tenisi Sporcusu Yaren Kurt elemelerde ilk 8 sporcu arasına girerek Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi Müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Türkiye Şampiyonasında Minikler kategorisinde Bursa ilini temsil edecek Yaren Kurt’u başarısından dolayı kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her geçen gün başarı çıtasını yükselten Masa Tenisi branşındaki sporcularımızın katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda hem İnegöl’ü hem de Bursa’yı en iyi şekilde temsil ederek önemli başarılara imza attıklarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

 

SPORU HER YAŞ GRUBUNA YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ








Türkiye Şampiyonası Minikler Masa Tenisi Ferdi Müsabakalarında Bursa ilini temsil edecek İnegöl Belediyespor Masa Tenisi Sporcusu Yaren Kurt hakkında açıklama yapan Başkan Aktaş; “İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza atarken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Bu manada Belediyespor projesinin ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha iyi görüyoruz. Sporu bir yaşam biçimi yapmak ve sporu her yaş gurubuna yaymak adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca sporcularımızın hem iyi birer birey olmaları ve derslerinde başarılı olmaları hem de sportif açıdan gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

MASA TENİSİNDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ

2009 yılında kurulup bugüne kadar faaliyetlerini devam ettiren İnegöl Belediyespor 10 farklı branşta İnegöllü gençlere hizmet etmektedir diyen Aktaş; “Bu branşları tanımalarına ve ilerleyen dönemlerde bu branşları profesyonel düzeyde yapmaları için 2500’e yakın lisanslı sporcumuzla çalışmalara devam etmekteyiz. Bu kapsamda önem verdiğimiz branşlardan olan Masa Tenisi branşında da 80 lisanslı sporcumuz mevcut. Masa tenisine olan ilgi ve alakadan dolayı bu sayı her yıl artıyor. Bu anlayışla her geçen gün başarı çıtasını yükselten Masa Tenisi branşındaki sporcularımız katıldıkları şampiyona ve turnuvalardan önemli başarılar elde ederek ve madalyalar kazanarak dönüyorlar” dedi.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BURSA’YI TEMSİL EDECEK

Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi A Grubu eleme maçları hakkında da konuşan Aktaş; “Öncelikle birçok sporcu arasından sıyrılarak dereceye giren Yaren Kurt’u kutlamak isterim. Bolu’da düzenlenen ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyet programında yer alan Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi A Grubu eleme maçlarında Yaren Kurt 7. Oldu. Elemelerde ilk 8 sporcu arasına girerek Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası gitmeye hak kazandı. Dört grupta yapılan maçlar sonucunda ilk 8’e giren sporcular ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 2 sporcunun katılımlarıyla toplam 34 en iyi sporcu Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edecek. Ayrıca Yaren Kurt Bursa ilinden finallere kalan tek sporcu olarak İnegöl Belediyespor formasıyla Bursa ilini finalde temsil edecek” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Ferdi A Grubu eleme amaçlarında sporcumuzun elde ettiği bu başarıdan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtir, kendisinin İnegöl Belediyespor formasıyla Türkiye Şampiyonasında Bursa’yı en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

HABER: UĞUR KESEN

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.