İnegölspor’da Şaban Yıldırım dönemi

Eşref Güç başkanlığında göreve seçilen İnegölspor’un yeni yönetimin ilk icraatı teknik direktörde değişikliğe gitmek oldu. İsmail Güldüren ile yolları ayıran İnegölspor, teknik direktörlük görevine Sakaryaspor’u Süper Lig’e taşıma başarısı gösteren Şaban Yıldırım’ı getirdi.

Yayınlama: 03.06.2014
1.422
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan olağan kongre ile göreve gelen Eşref Güç ve yönetimi, yeni sezon için çalışmalara hızlı başladı. Yapılan ilk toplantıda İsmail Güldüren ile yolları ayırma kararı alan yeni yönetim, geçtiğimiz sezon Kartalspor’u çalıştıran Teknik Direktör Şaban Yıldırım ile prensipte anlaştı.

 

İnegölspor Başkanı Eşref Güç, 30 Mayıs’ta yapılan olağan genel kurulun ardından oluşan yönetim kurulu olarak ilk toplantılarını yaptıklarını, daha sonra Teknik Direktör Yıldırım ile görüştüklerini ifade eden Güç, “Toplantı neticesinde bugün teknik direktör Şaban Yıldırım ile görüştük ve prensipte anlaşmaya vardık. Cuma veya Cumartesi günü Şaban Yıldırım ile kulüp tesislerinde sözleşme imzalayacağız” dedi.








 

Futbola Sakaryaspor altyapısında başlayan ve aktif futbolculuk hayatı boyunca Sakaryaspor, Denizlispor, Bursaspor ile Çanakkale Dardanelspor’da forma giyen Şaban Yıldırım, 2000-01 sezonun sonunda aktif futbola veda etti. Şaban Yıldırım, futbola vedasından sonra antrenörlük hayatına altyapısında yetiştiği Sakaryaspor’un genç takımında başladı. 2003-04 sezonunda Sakaryaspor’un A takımının başına geçti. Sezon sonunda takımı Süper Lig’e çıkararak ilk başarısını elde etti. Sonra sırasıyla Samsunspor, İstanbulspor, Mardinspor’u çalıştırdıktan sonra, 2006-2007 sezonu ortasında tekrar Sakaryaspor’un başına getirildi. 2009 yılında küme düşmesiyle görevden alındı. 2009-2010 sezonunun 19. haftasında Elazığspor’un başına geçti. Elazığspor’u sonunculuktan beşinciliğe yükseltti ve kümede kalmasını sağladı. Sezon sonunda Elazığspor’dan anlaşarak ayrıldı. 2010 sezonunda tekrar Sakaryaspor’un başına geçen Şaban Yıldırım, takımını 2. Lig Play-Off şampiyonu yaparak 1. Lig’e yükselmesini sağladı. 2011-12 sezonunun 5. Haftasının ardından katıldığı yerel TV kanalında sporla ilgili değerlendirme yaparken, programa telefonla katılan Sakaryaspor yöneticisi Cihan Yıldırım tarafından görevden alındığı bildirildi. Bu olaydan sonra Kasım 2011’da Sakaryaspor yönetiminin değişmesi üzerine yeni yönetim tarafından tekrar tekrar teknik direktörlük görevine getirildi. Takımın kötü gidişi üzerine 15 Şubat 2012’de kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. Şaban Yıldırım, geçtiğimiz sezon ise İnegölspor’un grubunda yer alan Kartalspor’u çalıştırmıştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.