Uludağ’da snowboard şov

Bursa Valiliği ve BEBKA tarafından düzenlenen Uluslararası Uludağ Qpark Snowpark yarışları finali nefes kesti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 10.02.2015
688
A+
A-

Olimpiyat dalı olan Slopestyle yarışlarına Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun öncülüğünde ülkemizde  ilk kez Uludağ’da yapıldı.

 

SNOWPARK FİRMASINI TÜRKİYE’YE GETİRDİK








Uludağ’da etkinliklerin devam ettiğini belirten Vali Karaloğlu; ” Uludağ’da etkinlikler devam ediyor bir taraftan otellerde Whitefest devam ediyor diğer taraftan snowboard, dört gündür burada gösteriler oluyordu. Dünyaca ünlü snowboard’çılar burara bizim çocuklarımızla beraber kaydılar onlara dersler verdiler bu gün de finaller yapılıyor. Bütün amacımız Uludağ’ı hakkettiği yere getirmek. Uludağ  bu gün hakkettiği yerde değil arkadaşlar. Uludağ sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin çok önemli bir marka değeri ama maalesef bugün dünyada çok bilinen bir kayak merkezi değil. Bu tip organizasyonlarla Uludağ’ın sadece Türkiye’de değil dünyada bilinirliğini arttırmak, Uludağ’a daha çok yabancı kayakçıyı, sporseveri, kar severi Uludağ’a getirebilmek. Uludağ sadece bizim için bir kış sporları merkezi değil aynı zamanda yazın da Uludağ’ı çok aktif kullanıyoruz.  4 mevsim 12 ay Uludağ’ı nasıl kullanırız ? nasıl tanıtabiliriz? bütün amacımız bu. Levent Beyle birlikte bir işbirliği yaptık Qpark diye snowboard şampiyonaları düzenleyen bir organizasyonu getirdi. Bizde, Bursa Valiliği ve BEBKA ile destek olduk. Bursa Kültür Turizm birliğince destek verdik. Bu gün burada oluşacak görüntüler Uludağ’ın tanıtımına katkı sunar diye temenni ediyorum. Bu gün yarışacak olan finalde yarışacak olan bütün çocuklarımızı şimdiden kutluyorum. 1.olmuş olmamış önemli olan bu spora gönül vermek burada yarışmak.  Ayrıca sizi de kutluyorum arkadaşlar titreyerek de olsa görevinizi yaptığınız için hepinizi kutluyorum” dedi.

Qpark Türkiye Temsilcisi Levent İyici ise: “Bursa Valiliği, BEBKA ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye’nin ilk Slopestyl yarışı Avrupa’nın en iyisi Snowpark firmasını Türkiye’ye getirdik. Organizasyonu da onlarla birlikte yapıyoruz dolayısıyla gençler heyecanlı ve iyi bir mücadele içerisine girdiler. 4 gündür getirdiğimiz sporcularla birlikte Uludağ’ın çeşitli yerlerinde videolar çektik. Uludağ’ı bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada da nitelikli tesislerin olduğunu  artık göstermek istiyoruz. Heyecan devam ediyor” dedi.

 

Qpark Uludağ Snowpark yarışlarında Snowboard Pro kategorisinde  Birinci Deniz Altınok, 2. Kerem Gürdal, 3. Süleyman Atlı olurken En iyi hareket ödülü Umut Ogucu’nun oldu.

 

Dereceye girenlerin Ödül ve Kupalarını Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı A. Hamdi Usta ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.