Düzce Teknopark’ta destek projeleri bilgilendirme günü gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (Düzce TTO) ve Düzce Teknopark iş birliğiyle; firma temsilcilerine, girişimcilere ve akademisyenlere yönelik “Eureka-Eurostars Programları Bilgilendirme Günü” düzenlendi.

Yayınlama: 09.08.2018
13.617
A+
A-

Düzce Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Eureka-Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Tarık Şahin, Standard Profil Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, Düzce Teknopark FSMH ve Lisanslama Hizmetleri Uzmanı ve aynı zamanda Avrupa İşletmeler Ağı Proje Uzmanı Dr. Aslı Astarcı bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. 

Programın ilk sunumunu gerçekleştiren, Eureka-Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Tarık Şahin, söz konusu destek programı sayesinde, proje üretmek isteyen girişimcilerin alanında lider Avrupa firmaları ile çalışma fırsatları yakaladıklarını belirterek, programın uluslararası işbirliklerinin kurulmasına yardımcı olduğunu dile getirdi. 

Projelerin, pazar odaklı, inovatif bir ürün çıktısı olması gerektiğini vurgulayan Şahin, tüm teknoloji alanlarında yapılacak yeniliklerin değerlendirmeye tabii tutulduğunu belirtti. Başvuru süreçlerinde oldukça sade ve anlaşabilir bir dil kullanılması gerektiğini ifade eden Şahin, olumlu değerlendirilen projelerin Eureka etiketini almaya hak kazandığını söyledi. 

Standard Profil Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, firma olarak yaptıkları çalışmalar ve başvurdukları ulusal ve uluslararası destek programlarından bahsetti. 

Firma yöneticilerinin vizyonunun çok iyi olması gerektiğini önemle vurgulayan Dr. Ali Erkin Kutlu, oluşturulacak projelerin iş odaklı, yenilikçi ve kullanılabilir olması gerektiğini sözlerine ekledi. Bazı proje başvurularının ret edilebileceğini katılımcılarla paylaşan Kutlu, ret aldı diye yapılan projenin rafa kaldırılmaması gerektiğini, gerekli düzenlemeleri yapıp aynı projeyle tekrar başvuru yapılabileceğini söyledi. 

Programın son sunumunu gerçekleştiren Düzce TTO Avrupa İşletmeler Ağı Proje Uzmanı Dr. Aslı Astarcı, Avrupa Birliği Destek Programları, Uluslararası İşbirlikleri, İkili İşbirliği Görüşmeleri, İnovasyon Destekleri gibi konularda açıklamalarda bulundu. Düzce TTO olarak ihracat yapmak ya da yurt dışındaki firmalarla ortak girişimlerde bulunmak isteyen yatırımcılara da yardımcı olduklarını ifade eden Dr. Aslı Astarcı, bilgi ve destek almak isteyen herkese Düzce TTO olarak gerekli destekleri sağladıklarını dile getirdi. 

Program sonunda konuşmacılara Düzce Teknopark işletme Koordinatörü Emrah Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş