22 modifiyeli araç trafikten men edildi

İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri, modifiyeli araçlara yönelik uygulama yaptı. 2 aylık uygulama sonucunda 22 modifiyeli araç trafikten men edildi.

Yayınlama: 24.06.2014
1.467
A+
A-

Uygulama sonucunda, 2 ayda toplam 146 otomobile cezai işlem uyguladı, modifiyeli 22 araçta trafikten men edildi.

 

UYARILARI DİKKATE ALMAYAN 22 ARAÇ İSE TRAFİKTEN MEN EDİLDİ






İnegöl’de eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullananlara yönelik uygulama yapan trafik ekipleri,2 ayda toplam 146 araca cezai işlem uygulandı. Daha önceki uyarıları dikkate almayan 22 araç ise trafikten men edildi.

 

SES KİRLİLİĞİ YAPAN ABARTILI EGZOZ DENETİMİNDE BULUNDU

İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri, başta Atatürk bulvarı olmak üzere İnegöl’ün her noktasında modifiyeli araçlara yönelik uygulama yapılıyor. İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri ve Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekiplerinin de destek verdiği uygulamada, kurallara aykırı bir şekilde araçlara filim abartı egzoz vb taktıranlara ilgili kanun maddesi uyarınca para cezası kesiliyor. Ekipler, vatandaşların yoğun bir şekilde şikâyetçi olduğu çevreyi rahatsız eden ve ses kirliliği yapan abartılı egzoz denetiminde bulundu.

 

UYGULAMALAR RUTİN BİR ŞEKİLDE 7 GÜN 24 SAAT DEVAM EDECEK

İnegöl’ün her noktasında uygulama yaptıklarını söyleyen İnegöl ilçe Emniyet Müdürü Şükrü KAPLAN, uygulamanın özellikle abartılı egzoz konusunda yoğunlaştığı bilgisini verdi. Kaplan, modifiyeli araçlara ilgili kanun maddeleri uyarınca,80 ile 172 lira para cezası kesildiğini, vatandaşlarda en fazla abartılı egzozdan ve lastik çektirerek (dirif yapan)araçlar kendi hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye sokan araç sürücülerinden şikâyetçi olduğunu, diğer ihlal konularının ise şehir içerisinde hız yaparak tehlikeli araç kullanan, film, cam, süs, aksesuar, sürücünün kendisini veya yolcuları ve dışarıdakileri tehlikeye sokacak unsurlar olduğunu ifade etti. Kaplan, para cezası kesilen sürücülerin kuraldışı 2 kez aynı şekilde yakalanmaları durumunda ise aracın trafikten men edildiğini belirtti.  Uygulamalar rutin bir şekilde 7 gün 24 saat devam edecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş