Ahıskalıların sorunları çözülecek

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, seçimlerden önce görüştükleri İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yaşadıklarını sorunları çözeceğine inandığını söyledi. Yakında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile tekrar görüşeceklerini ifade eden Mehmet Taş, “Sıkıntılarımız inşallah bitecek” dedi.

Yayınlama: 10.04.2014
912
A+
A-

Ahıska Türklerinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilgili yerlere başvurular yaptıklarını hatırlatan Mehmet Taş, son olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüklerini belirterek, seçimlerin gitmesinin ardından tekrar görüşeceklerini ifade etti.

 

AKTAŞ’I TEBRİK EDİYORUM






Öncelikle yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş şöyle konuştu: Yerel seçimler sonucunda tekrar İnegöl Belediye Başkanlığı’na seçilen Alinur Aktaş’ı tebrik ediyorum. Ne zaman dernek olarak makamında ziyaret etsek bizi çok iyi bir şekilde ağırladı. Elinden gelen bütün desteği bize verdi. Biz siyasi partilerin hepsine aynı mesafedeyiz ve böylede olmalıyız.

 

BU İNSANLAR ÇALIŞAMAZSA GEÇİMİNİ NASIL SAĞLAYACAK?

Oturma izni verilen Ahıska Türklerine çalışma izni vermediklerini söyleyen Mehmet Taş, “Ahıska Türkleri olarak çok sorunla karşılaştık. Osmanlının tazminat olarak verdiği bir yerde bizim insanımız bir başına kaldı. Bizim onları bir kenara atmamız mümkün değil. Oralarda zulüm her zaman devam ediyor. Bunu kimse inkâr edemez. O insanlar Türkiye’ye gelip burada yaşamak istiyor. Çoğu geliyor ama burada da sıkıntılar bitmiyor. Buraya gelince çalışma izni olmadan çalışamazlar. Sadece oturma izni çıkıyor. Bu insanlar çalışamazsa geçimini nasıl sağlayacak? Belgelerin arkasına çalışamaz mührü basılıyor. Biz yabancı değiliz. Ama yabancı muamelesi görüyoruz. Çalışma izni olmadan insanlar kaçak çalışmanın yollarını arıyor. Buda kanunen yasak. Ama bu insanlar peki ne yapsın? Bırakalım orda zulüm mü görsünler? Veya burada kanunsuzluk mu yapsınlar?” dedi.

 

KENDİSİ SÖZÜNÜN ERİ BİR İNSAN

Yaşanan sıkıntılarla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüklerini ve yakın zamanda yine görüşeceklerini ifade eden Taş, “İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştük. Kendisi de zaten Ahıska göçmeni. Seçimlerden 2 ay önce görüştük. Kendisine sıkıntılarımızı anlattık. Oda bizi sıcak karşıladı ve bu sorunların çözeceğini söyledi. Kendisinin sözüne itimadımız tamdır. Kendisi sözünün eri bir insan olduğunu düşünüyorum. “Seçimlere kadar size söz veremem ama seçimden sonra elimden geleni yapacağım” demişti. Seçimler bitti ve yine görüşmek için randevu talebinde bulunacağız. Ahıska Türkleri’nin sorunlarının çözüleceğine inanıyorum” dedi.

 

BU ARKADAŞLARIMIZ ÇİFTE VATANDAŞLIK İSTİYOR

Yurt dışında yaşayan Ahıska Türklerinin çifte vatandaşlık istediklerini ifade eden Taş, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: Yurt dışında 20 bin civarında Ahıska Türk’ü var. Durumu çok iyi olmalarına rağmen Türk kimliği istiyorlar. Bu arkadaşlarımız çifte vatandaşlık istiyor. Onlar da sonuçta Türk. Çifte vatandaşlık onların hakkı. Bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile bu konuları da görüşüp çözeceğimize inanıyorum. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş