Belediye çalışmaları tam gaz

Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem vererek, mahalle ve sokaklarda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Mesudiye Mahallesi Asil Sokak’ta 26 araçlık otopark yapım çalışmalarına başladı.

Yayınlama: 26.06.2015
800
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Mesudiye Mahallesi Asil Sokak’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

30 ADET OTOPARK KAZANDIRILDI






İncelemenin ardından açıklamada bulunan Kansu, ” Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca; şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştiriyor ve uyguluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 30 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Bilindiği üzere son olarak Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’ta yeni hastanenin karşısında 34 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk”

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 85 BİN TL’DİR

“Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Mesudiye Mahallesi Asil Sokak’taki bu bölgede 26 araçlık yeni bir otoparkın çalışmalarını incelemek üzere buradayız.  Söz konusu olan otopark alanı; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 1253 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; Asil Sokak’ta 13 araç bir tarafta ve 13 araç karşı tarafta olmak üzere 26 araç kapasiteli 390 m2’lik araç park alanı 90 derece açılı olarak projelendirilmiştir. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; Sarı yapraklı akçaağaç, melez selvi ve top akasya bitkilerine yer verilecektir. Dikilecek olan yetişkin ve görselliği ön planda olan ağaçlar; doğal taş kaplamalı beton çiçekliklerin içerisine taş kaplama uygulaması tamamlandıktan sonra konulacaktır. 30 adet doğal taş kaplamalı dekoratif beton çiçeklik otopark alanına proje dâhilinde uygun yerlere yerleştirilmiştir. Yeşil alan dışında kalan bölge de sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanacaktır. Mesudiye Mahallesi Asil Sokak’taki uygulamamız Haziran ayında başlanmış olup, Temmuz ayı başı itibarı ile de uygulamamızı tamamlamayı planlıyoruz. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL’dir. Diğer bir otopark çalışmalarımız olan Mesudiye Mahallesi Gülerer Sokak’taki 20 araçlık otopark uygulamamız da devam etmektedir. Otoparkımızın ilçemize ve Mesudiye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bölge sakinlerinden ara sokaklara veya boş alanlara değil de bu otoparka araçlarını park etmelerini rica ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş