Belediyeden Oylat’ta dere ıslahı

İnegöl’ün en önemli turistik değerinin başında gelen Oylat kaplıcalarında yaptığı her çalışma ile alanın daha cazip, daha estetik, ve daha kullanışlı hale getirilmesini amaçlayan İnegöl Belediyesi, Oylat’ta bulunan derede ıslah çalışması yapıyor.

Yayınlama: 18.08.2014
730
A+
A-

Oylat A.Ş. tarafından yaptırılan esnaf pazarının yan tarafından geçen derenin ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar verebilme ihtimalini göz önüne alarak tedbir amaçlı yaptığımız dere, ıslah çalışmasıyla daha temiz ve düzenli hale dönüşüyor” dedi.

 

Kansu, Ağustos başı itibarı ile çalışmaların başladığı Oylat’taki dere ıslah edildiğinde sel baskını tehdidi son bulacak. Yapılan dere ıslahı çalışmalarında geçmişe göre çok daha bilimsel, çok daha hızlı çalışmalar gerçekleştiriliyor.  Islah çalışması için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.








 

Yapılan çalışma kapsamında 1×1 ebatlarında 50 metre tül uzunluğunda kutu box büzleri uygulaması yapıldığını ve dolgu işleminin devam ettiğini belirten Kansu,  “Dere yatağındaki ıslah çalışmaları bugün itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Yapılan uygulamanın belediyemize yaklaşık maliyeti 50.000 TL’dir” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.