BİN YETİME BİN FİDAN

İnegöl İHH tarafından “Bin yetime bin fidan” sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliği, Hamzabey yolu üzerinde bulunan dikim sahasında gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Yayınlama: 18.04.2016
708
A+
A-

Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği projede Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyeleri de hazır bulundular.

 

DİNİMİZDE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR






İnegöl İHH’nın Hamzabey yolu üzerinde gerçekleşen ağaç dikim programında, açılış konuşmasını yapan İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı; “Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir bitki ekerse, ondan kuş, insan veya hayvan yediğinde bu onun için sadaka olur. Kıyamet kopmaya başladığında birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikmeye gücü yeterse hemen diksin. Dinimiz bu olaya bu kadar önem verdiğini özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

 

HER YETİMİN BİR FİDANI OLSUN

Her yetimin bir fidanı olması gerektiğini ifade eden Tatlı, “İstedik ki her yetimin dikili bir fidanı, dikili bir ağacı olsun. İnegöl İHH olarak dünyanın 43 farklı ülkesinde sizlerin desteği ile 600 civarında yetime bakmaktayız. Şimdilik hedefimiz bin yetime ulaşmak, bin yetime bakabilmektir. Onun için de bu kampanyamıza bin yetime bin fidan dedik. İnanıyorum ki sizlerin desteği ile şimdilik belirlediğimiz bin yetime bakma hedefimize ulaşırız” şeklinde konuştu.

 

134 BİN FİDAN DİKİLDİ

Alana yapılan fidan yatırımları hakkında bilgiler veren İnegöl Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Muzaffer Demirel, “Burası bizim Boğazköy ağaçlandırma sahamız. Bu sahada 2014 yılından beri 150 kilometre toprak işlemesi yaptık. Ve biz bu sahalara 134 bin fidan dikmiş bulunuyoruz. Bunlardan 95 bin adet seyir ağacımız, 2 bin 500 adet fıstık ağacımız, 25 bin adet yabani fidan ile bu sahamızı doldurduk” diye konuştu.

 

TÜM DÜNYAYI GÖRMEK ZORUNDAYIZ

İHH’nın yaptıkları çalışmanın örnek olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Fidan dikim törenimiz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kardeşlerimizin dikili bir fidanı olacak. İHH gerçekten değişik coğrafyalara el atıyor. İnsanları bu yönde bilinçlendiriyor. Farklı etkinliklerle, aktivitelerle güzel şeylere imza atıyor. Bugün İnegöl İHH, bin yetim hedefine ulaşmak adına burasını hazırlıyor. Burası ilçemizin güzel noktalarından bir yer ve burada ağaçlandırma çalışmaları yapıyorlar. Ben kardeşlerimize bu bilinci oluşturma noktasında verdikleri gayretlerden dolayı kutluyorum. Bizim sadece ülke insanı olarak yalnızca Türkiye’yi değil tüm dünyayı görmemiz gerektiğini burada çok güzel hatırlamış oldular” ifadelerini kullandı.

 

YETİM-ÖKSÜZ DENDİĞİ ZAMAN AKAN SULAR DURUR

Kaymakam Ali Akça ise, “Dinimizde, inancımızda geleneklerimizde göreneklerimizde yetim dendiği zaman, öksüz dendiği zaman akan sular durur. Güzel kitabımız Kur’an-ı Kerim’de maun süresi vardır ki Müslümanlar o suredeki uyarıları ikazları çok önemserler. Cenab-ı Hakk dini yalanlayanı gördün mü başlar ve devam eder. Yetimin itilip kakılmasını, öksüzün itilip kakılmasını, yoksulun doyurulmaya teşvik edilmemesini ciddi derecede eleştirir. Ben bugünkü etkinliğin davetiyesini okuduğumda etkinliğe çok nefis bir başlık bulmuşlar. Bin yetime bin fidan şeklinde başlığı okuduktan sonra bu etkinliğe gelmeyi bir vazife addettim” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş