Bir çocuk parkı da Edebey’e

Yeni yasayla köylerin hizmetini de yürüten İnegöl Belediyesi, köyken mahalle statüsü kazanan yerleşim yerlerine park alanları yapmaya devam ediyor. İnegöl Belediyesi son olarak Edebey Mahallesi’nde çocuk parkı yapımını gerçekleştirdi.

Yayınlama: 04.12.2014
922
A+
A-

Edebey’de yeni mahalleler ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 01 Nisan 2014 itibarı ile yeni mahallelerin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dâhilinde giderilmeye başlandığını söyledi.

 

12 YENİ MAHALLEMİZE ÇOCUK OYUN ALANI OLUŞTURMAYA BAŞLADIK






Park alanında incelemelerde bulunan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Yasasıyla birlikte belediyemiz bünyesine katılan mahallelerimize de hizmet götürme gayretindeyiz. 01 Nisan 2014 itibarı ile yeni mahallelerimizin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dâhilinde giderilmeye başlandı. Alt yapı ve üst yapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde planlanan ve çocuk parkı olmayan 12 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturmaya başladık” dedi.

 

12 ADET ÇOCUK PARKINDAN 11’İ TAMAMLANDI

Park yapımı için önceliğin park yapılmayan mahalleler olduğunu belirten Aktaş, “Parkların yapımında önceliğimizin parkı olmayan mahallelerimiz olduğunu özellikle hatırlatmak isterim. Bu kapsamda yapılması planlanan 12 adet çocuk parkından, 11 tanesini bugün itibarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Kalan mahallemizde olan Şipali Mahallemizde de çocuk parkı uygulamamız tamamlanmıştır.  Bu 12 adet çocuk parkımıza ilave olarak gelen talep ve ihtiyaç doğrultusunda Süpürtü ve Akıncılar Mahallelerimizde de çocuk parkı yapımına gideceğimizi belirtmek istiyorum. Bu 2 oyun alanı çalışmalarımızı da İnşallah yılsonuna kadar tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

 

PARKIMIZIN ORTALAMA MALİYETİ İSE 20 BİN TL

Yapılan yeni çocuk parkı çalışmaları hakkında bilgi veren Aktaş, şu ifadeleri kullandı: Yapımı gerçekleştirilen Edebey Mahallemizdeki çocuk parkımız, mahallemizde uygun alan bulunmadığından dolayı toplam büyüklüğü yaklaşık 60 metrekare olarak planlandı. Bu alan içerisinde 60 m2 kum zemin üzerinde çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Kum zeminden oluşan parkımızda; tek kuleli oyun grubu, bağımsız salıncak ve bulunuyor. Etrafı panel çit ile çevrili olan parkımızın ortalama maliyeti ise 20 bin TL’dir. Böylelikle projemiz dâhilinde Park yapım çalışmaları tamamlanan mahallelerimiz; Hasanpaşa mahallesi, Edebey mahallesi, Kulaca Mahallesi, Aşağıballık mahallesi, Çitli mahallesi, Çeltikçi mahallesi, Alibeyköy mahallesi, Hocaköy mahallesi, Tüfekçikonak mahallesi, İsaören mahallesi, Şipali ve Ortaköy mahallesidir. Bu 12 adet çocuk parkımıza ilave olarak Süpürtü ve Akıncılar Mahallelerimizde de çocuk parkı yapımı çalışmalarımızda İnşallah yılsonuna kadar tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Parkımızın mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hizmetlerimizin devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

 

AKTAŞ’TAN YARDIMCILARINA TALİMAT

İkindi namazını Edebey’de camide mahalleli ile kılan Başkan Aktaş, namaz sonrası mahalle sakinleriyle çay sohbeti, hasbi hal yapıp, onları dinledi. Mahallede kısa bir inceleme gezisi de yapan Aktaş, çocuklarla vakit geçirerek, onlara çeşitli hediyeler verdi. Aktaş, sonrasında yapımı tamamlanan çocuk parkında incelemelerde bulunduktan sonra Mahallede yapılacak birkaç çalışmayla ilgili, ilgili başkan yardımcılarına talimat verdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş