Bir köyü yok olmaktan kurtardılar

Beşir Derneği Ekipleri Afganistan’da 300’den fazla insana yardım eli uzattı.

Yayınlama: 12.05.2014
746
A+
A-

Türkiye’den giden yardım ekipleri sahada yardım faaliyetlerini sürdürürken gelen bir haber üzerine Jozjan Vilayeti Karaboyun köyüne giden yardım görevlileri adaya dönmüş bir köy ile karşılaştılar. 70 ailenin yaşadığı bu köyde 300 den fazla insan mahsur kalmış, çaresiz bir şekilde kurtarılmayı bekler halde buldular.

 

Beşir Derneği Yardım Ekibi mahsur kalmış köylüleri bir araya toplayarak yerel yönetim ile irtibata geçti. Ekip Sorumlusu Ramazan UÇAR durumu Milletvekili Hacı Baz Mohammed Jozjani Beye ileterek; helikopter ile mahsur kalan köylülerin güvenli bir bölgeye transfer olması gerektiğini ve bu işlemin süratle yapılması aksi takdirde suların hızla yükselerek can güvenliğini tehdit ettiği bilgisini yetkililer ile paylaşarak müdahale yapılmasını istedi. Bir müddet sonra askeri bir helikopter ile mahsur kalan köylüler Beşir Derneği Ekibinin de desteği ile kurtarıldılar.  








 

Ekibin duyarlılığı birçok can kaybının önüne geçmiş oldu. İlerleyen saatlerdeki gelen büyük sel Karaboyun Köyünü tamamen sular altına bıraktı.

 

Mezarı Şerif ve Jozjani Vilayetlerinin temsilcisi  Milletvekili Hacı Baz Mohammed Jozjani  Afganistan’da mevsim gereği, sel olaylarının fazlalaştığı  “Sarıpul”, “Javizcan” ve “Fariyab” bölgelerinde acil yardım gerektiğini söyleyerek Türk halkından yardım talep etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.