Büyükşehir’in ilk desteği Halhalca’ya

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylere ilk yardımını gerçekleştirdi. 15 ilçede toplam 58 mahalle muhtarlığına hilti ve jeneratör hibe edilirken, İnegöl’de büyükşehrin ilk desteğini alan muhtarlık Halhalca oldu.

Yayınlama: 02.05.2014
971
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’ün de aralarında bulunduğu 15 ilçedeki köy statüsünden mahalleye dönüşen 58 mahalle muhtarlığına hilti ve jeneratör hibe etti.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 58 jeneratör ve 58 delici iş makinesi, ‘Köylere uzanan Büyükşehir eli’ projesi kapsamında düzenlenen törenle muhtarlara teslim edildi.






 

Bugüne kadar hizmet konusunda sınır ayrımı hiç yapmadıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet talebi gelen tüm bölgelere imkânlar ölçüsünde ulaşmaya çalıştıklarının altını çizdi.

 

Belediyecilik hizmetlerinde Bursa’nın artık örnek gösterilen bir kent olduğunu ve ulaşımdan spora, tarihi mirastan çevre yatırımlarına kadar her alanda örnek projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, artık Bursa’nın kırsal kalkınmada da örnek bir Kent haline geleceğini vurguladı.

 

BURSA’DA TERSİNE GÖÇ İLE ÖRNEK OLACAK

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde insanların şehir merkezlerinde çalıştığını ancak kırsal bölgelere yaşadığını ifade eden Başkan Altepe şunları söyledi: Bizim amacımız da kırsal kalkınma yatırımlarını ile merkeze olan göçü tersine çevirmek. İstiyoruz ki kırsal yaşayan halkımız göç etmeye ihtiyaç duymasın. Gerek ekonomik gerekse sosyal ihtiyaçları bulunduğu bölgede karşılansın. Böylelikle göç etmek zorunda kalmasın. Bunu gerçekleştirecek projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki Bursa’mız tersine göç hamlesi ile de Türkiye’ye örnek olacak.

 

İNEGÖL’DEN HİBEYİ HALHALCA ALDI

Konuşmanın ardından Başkan Recep Altepe, Orhaneli’nin Süleymanbey, İkizoluk, Belenoluk, Fadıl, M.Akalan, Akcabük, Yörücekler, Yakuplar, Yeşiller, Çivili, Semirci, Sadağı, Karaoğlanlar, Emirköy, Göktepe ve Dereköy, Büyükorhan’ın Danacılar, Gedikler, Balaban, Aktaş, Kuşlar, Zaferiye, Mazlumlar, Pınarı, Perçin, Sarnıç ve Geynik köylerine jeneratör ve hiltileri teslim etti. Harmancık’ın Ballısaray, Akpınar, Bekdemirler, İshaklar ve Kışmanlar, Mustafakemalpaşa’nın Kestelek, Camandar, Adaköy ve Söğütalan ile Keles’in Bıyıklıalanı, Belenören, Baraklı, Yazıbaşı ve Menteşe, İznik’in Dırazali, Nilüfer’in Kadriye, Mudanya’nın Dereköy, İnegöl’ün Halhalca, Orhangazi’nin Narlıca, Karacabey’in Yeşildere, Çamlıca, Tophisar, İnkaya ve Karakoca, Kestel’in Ümitalan, Gürsu’nun Dışkaya, Osmangazi’nin Güneybudaklar ve Yenişehir’in Kı



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş