Çiftçiler Günü’nde maden şehitlerini unutmadılar

14 Mayıs Çiftçi Günü, dün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı. İnegöl Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ve bazı oda üyelerinin katıldığı törende, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri unutulmadı.

Yayınlama: 15.05.2014
713
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in anıt önüne çelenk bırakmasıyla başlayan törende, maden işçileri için saygı duruşu yapıldı.

 

TARIM SEKTÖRÜ TEMEL BİR SEKTÖRDÜR






Saygı duruşu sonrası bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik şunları söyledi: 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle toplandığımız bugünde Soma’da ekmek parası için yerin kilometrelerce altında çalışırken hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aslında tarım herkes için çok önemlidir. Ülkemiz için önemi, nüfusumuzun büyüklüğü, toprağımızın bereketinden gelmektedir. Tarım sektörü gerek çok zengin ülkeler için olsun, gerekse gelişmekte olan ülkeler için olsun hepsi için de çok önemlidir ve hepsi için de stratejik bir değeri vardır. Dolayısıyla bu anlamda tarım sektörü temel bir sektördür ve herkes için de çok büyük bir önem atfetmektedir. Türkiye için söz konusu olduğunda tabii ki 75 milyonun beslenmesi, 15 milyar dolayında yaptığımız ihracat dolayısıyla 30 milyon turistin beslenmesi ve gelecekteki nüfusun beslenmesi hepimiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Tarım dediğimizde gıda akla gelir. Gıda dediğimizde insanların aç kalmaması akla gelmektedir. Açlık tarımla, direkt hayvancılıkla, direkt gıda ile ilgilidir. Tarih boyunca insanlar, daima açlık tehlikesiyle ve açlık korkusuyla da yaşamışlardır. Ve bunun için de zengin ülke de olsa, fakir ülke de olsa tarım sektörüne daima öncelik vermişlerdir. Ve hiçbir zaman tarım sektörünü ihmal etmemişlerdir. Çünkü bilinir ki, aç insan çalışamaz ve üretemez.

 

ZİRAAT ODALARININ ÖNEMİ BÜYÜK

Türkiye’nin ilelebet kendisine yeterli bir şekilde kalması, dünyayı, bölgeyi besleyecek bir ülke olarak devam etmesi için tarım politikalarına çok büyük önem verilmesi gerekiyor. Özellikle sulama kanallarının bir an önce bitirilmesi, Türk tarımını, Türk çiftçisini çok daha güçlü hale getirecektir ve üretim kapasitemizi inanılmaz şekilde arttıracaktır. Tarım politikalarının çiftçilere ulaşması konusunda Ziraat Odalarının önemi büyük. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin tarihi Osmanlı dönemlerine, 1880’lere kadar gidiyor. Her ne kadar 1963 yazılsa da, 1963’te kamu niteliğinde kurum haline gelmiştir. Tarım politikalarının çiftçilere, köylülere her tarafa ulaşabilmesi için, bizler aslında kılcal damarlar gibiyiz. Biz tarımda eğitime ve teknolojiye büyük önem vermekteyiz. Bunun için göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bir ay içinde açılışını gerçekleştireceğimiz Toprak Bitki Su Analiz Laboratuarı İnegöl çiftlerimiz için atılmış en büyük adımdır. Tarım sektöründe hizmet vermeyi tercih edecek olan yeni neslin daha eğitimli olması için açılacak olan meslek lisesine tarım bölümlerini de eklemek için yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç vermiş ve 4 adet tarım bölüm ile eğitime başlanacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş