ÇOCUKLARA YATIRIM GELECEĞİ PARLATIR

Mesudiye Mahallesinde otopark ve çocuk oyun alanının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çocuklarımıza ne kadar yatırım yaparsak, geleceğimiz o kadar parlak olur” dedi.

Yayınlama: 11.10.2016
915
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından Mesudiye Mahallesi Zencefil Sokak, Betül Sokak ve Başak Sokak’ta yapımı tamamlanan 36 araçlık mahalle otoparkı, çocuk oyun alanı ve fitness aletlerinin bulunduğu alan hizmete girdi. 3 ayrı alan olarak düzenlemesi yapılan mahalle otoparkı ile çocuk oyun alanının açılışı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Mahalle toplantısı şeklinde yapılan programda mahalle sakinlerinin sorunları ve talepleri de dinlendi.

 

İNEGÖL’DE 58 OTOPARK VE 141 ÇOCUK PARKI VAR








Çocukların renkli görüntüler oluşturduğu programda Belediye Başkanı Alinur Aktaş mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl’de 58 tane mahalle otoparkı ve 141 tane çocuk parkı olduğunu ifade eden Aktaş, “Bunların yıllık bakımları ve onarımları ile birlikte her yıl 15-20 tane yeni park ekleniyor. Açıkçası bunlar çok kolay işler değil. Bilindiği gibi son olarak Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokakta 26 araçlık yeni bir otoparkı hayata geçirmiştik. Ben hem bu mahalle sakinlerimize hem diğer mahalle sakinlerimize bir kez daha hatırlatmak istiyorum; araçlarımızı gelişi güzel park etmek yerine mahalle otoparklarımızı kullanalım. Bunu da bir düzen içerisinde yapalım. Bazen öyle bir araç park ediyoruz ki iki araçlık yer işgal ediyor. Şehrimiz büyük. 53-54 bin tane motorlu araç var trafikte. İnegöl nüfusunun 5’te 1’inden fazla araç var. Bunu da göz önüne almak lazım” dedi.

 

KENDİ MALINIZA SAHİP ÇIKAR GİBİ KORUYUN

Yapılan otopark ve çocuk oyun alanlarının vatandaşların ödediği vergilerle hayata geçirilmiş projeler olduğuna dikkat çekerek bunların korunması için de mahalle sakinlerine ricada bulunan Başkan Aktaş, “Bugün Zencefil Sokak, Betül Sokak ve Başak Sokakta 36 araçlık yeni bir otopark ve bir oyun parkı ile fitness aletlerinin bulunduğu güzel bir alan oluşturduk. Allah bağışlasın çocuk sayımız da bu bölgede itibariyle oldukça fazla. Tabi burada sizlerden bir ricam da var. Özellikle anne babalardan… Park yaptığımızda hep bunun başına bir güvenlikçi koyun talebi oluyor. 141 tane parka 3 vardiyadan güvenlikçi koysanız bizim 420 tane güvenlikçi koymamız lazım. Böyle bir şey de mümkün değil. Öncelikle bu güvenlikçi biz olacağız. Bunların hiçbiri benim şahsi paramla yapılmadı. Bunların hepsi sizin paranızla yapıldı. Bunlar sizin kendi malınız. Evinizdeki televizyonunuz, arabanız neyse sizin için bunlar da en az o kadar değerlidir. O yüzden sizden rican kendi malınıza sahip çıkar gibi bunlara da sahip çıkın” diye konuştu.

 

MESUDİYE ALT GEÇİDİ YENİDEN YAPILACAK

Alinur Aktaş, Mesudiye Mahallesinde yapılan projelerden de söz etti. Bölgede onlarca projenin hayata geçirildiğini kaydeden Aktaş, “Mesudiye Mahallesinde karşı bölgede bizim semt sahalarımız var. İnegöl’de yaptığımız 3’üncü semt sahasını Mesudiye Mahallemize kazandırmıştık. Ekim Sokakta bin 900 m2’lik bir koruluk oluşturmuştuk, 70 tane ağaç dikmiştik. Yine 6’ncı Bilgi Kültür Evimizi Mesudiye Mahallemize yapmıştık. Muhtelif sokaklarda asfalt kaplama, kilit parke ve bordür çalışmaları yapıldı. Mesudiye alt geçidimizin tadilatı yapıldı, ama orada asıl olacak çalışma farklı. İhalesi yapıldı fakat iptal edildi. Tekrar yapılacak. Orayı komple yıkıyoruz. İnegöl Mesudiye arasına mükemmel bir alt geçit, kışın sorun olmayan, gece karanlık olmayan genişletilmiş bir alt geçit yapılacak. Mesudiye mezarlık yolunun asfalt olmasıyla ilgili talep vardı onunla ilgili çalışma yaptık. Aile Sağlığı Merkezimiz buraya da yapıldı. Farklı sokaklarda mahalle otoparkları yaptık. Yine önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz çalışmalar var” ifadelerinde bulundu.

 

KÖTÜ NİYETLİ KULLANANLARI ŞİKAYET EDİN

Açılışı yapılan otopark ve çocuk oyun alanı hakkında da bilgi veren Aktaş, şöyle devam etti: “Ben biraz bu alandan da söz etmek istiyorum. Toplam alan 4200 m2. Proje uygulama alanında 36 araçlık 540 m2 otopark, 1200 m2’lik sert zemin alanı, 1850 m2 yeşil alan, 300 m2 çocuk oyun alanı ve 130 m2’de fitness alanı var. Toplam bu yaptığımız çalışmanın maliyeti ise 325 bin TL. Bu parklara sahip çıkarsak, parkların oyun aletlerinin değişme süresi daha da uzun olacak. Dolayısıyla bu bize bir avantaja dönüşecek. O yüzden sahip çıkmanızı istirham ediyorum. Ayrıca bu alanda farklı ağaç uygulamaları yaptık. Yürüyüş ve oturma alanları oluşturduk. Oturma banklarımız var. Özellikle fitness aletleriyle alakalı biraz daha büyüklerin ilgi göstereceği bir alan. Ola ki kötü niyetli kullananları gördüğünüzde muhakkak suretle 153 İnegöl Belediyesi şikayet hattı veya 155 polis imdatı arayın. Şikayetinizi yapın. Nihayetinde bunlara sahip çıkarsak şehrin yer yeri güzel olur.”

 

ÇOCUKLARIMIZA NE KADAR YATIRIM YAPARSAK, GELECEĞİMİZ O KADAR PARLAK OLUR

Aktaş, çocuklara yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunun altını çizerek “Biz inancımız gereği temiziz. Temizlik imandandır. Dolayısıyla Müslümana temiz olmak yakışır. Nasıl ki içki içmek, hırsızlık yapmak günahsa kirletmek de günahtır. Devletin malına, şehrin malına hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Burada ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da gördük. Eminim ki her anne babanın buradaki çocuklarla ilgili hayalleri var. Çocuk kesinlikle sabahtan akşama kadar okula giden, dersten başka bir şey yapmayan monoton bir varlık değildir. Bilgi Kültür Evlerine gönderin, yaz spor okullarına gönderin, kış spor okullarımız var onlara yollayın. Çocuklarımıza ne kadar yatırım yaparsak, geleceğimiz o kadar parlak olur” dedi.

 

MAHALLENİN SORUNLARINI KONUŞULDU

Konuşmanın ardından mahallenin çocuklarından parkı düzgün kullanacakları ve zarar vermeyip koruyacakları yönünde söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinlerinin de sorunlarını dinledi. Bölgeyle ilgili istişarelerin de yapıldığı mahalle toplantısında Aktaş, İnegöl ile ilgili sorduğu 3 soruya doğru yanıt veren 3 çocuğu da oyuncakla ödüllendirdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.