Doğa yürüyüşüne büyük ilgi

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Doğa Yürüyüşü, 450 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları liderliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılanlar bahar havasında geçen programda doyasıya eğlendiler.

Yayınlama: 17.05.2016
1.074
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Doğa Yürüyüşü etkinliğine 450 kişi katılım gösterdi. Yaklaşık 22 kilometrelik güzergâh boyunca patika yollardayürüyüş yapma ayrıcalığını yaşayan doğaseverlere Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve İnegöl Belediyespor Müdürü Hüseyin Kurt da eşlik etti.

 

Pazar günü sabah saat 08.00’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan İnegöllü doğaseverler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen 10 otobüs eşliğinde saat 08.30 sıralarında yürüyüşün başlayacağı Arapoturağı mevkiine doğru yola çıktılar.








 

YOLDA SÜRPRİZ KARŞILAMA

Arapoturağı mevkii yakınlarında doğaseverleri İnegöl BelediyesporDağcılık Branşı sporcusu olan Engin Karabacakoğlu önderliğindekibisiklet grubu karşıladı. Bisikletli grup, yol üzerinde İnegöl Belediyesi ve İnegöl Belediyespor bayrakları açarak doğaseverlere heyecan kattılar.

 

İNEGÖL’ÜN DOĞASINI VE GÜZELLİKLERİNİ YENİDEN KEŞEDİYORUZ

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi’nin her yıl rutin olarak Mayıs ayının ilk haftalarında düzenlediği İnegöl doğasını ve dağ güzelliklerini yeniden keşfetmek, halka tanıtmak oksijen ormanlarında sağlıklı yaşam için doğa yürüyüşü yapmak ve gençlere doğayı sevdirmek için bu sene 5’incisini düzenlediğimiz geleneksel halk doğa yürüyüşüne İnegöl halkımızın yoğun ilgisini gördük. Tabiri caizse 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşımız bu gezimize katıldı. Gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşüne olan ilgi bize gösterdi ki insanımız doğayı özlüyor. Günlük koşturmaca ve yoğun geçen iş temposuna karşı kendimizi dinleme ve rahatlamak için arayış içerisindeyiz. İnsanımız böyle güzel bir doğada stres atma fırsatı yakaladı. Genel anlamda da çok güzel ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı bir gezi oldu. Organizasyona emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum. Belediye olarak bundan sonra da doğa gezileri ve daha fazla spor etkinliği ile vatandaşlarımızı buluşturacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

Arapoturağı mevkiine gelinmesinin ardından araçlardan iniş yapan doğaseverler, İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcularından belirlenen ekip liderleri ile tanıştırılarak yürüyüş esnasında ve genel olarak doğa ortamında yapmaları ve yapmamaları gerekenler konusunda bilgilendirildiler.

 

DOYASIYA EĞLENDİLER

450 kişinin büyük bir heyecanla Arapoturağı mevkiinden start verdiği yürüyüşte yaklaşık 2,5 saat sonra Sütlük Yaylası mevkiine varıldı. Doğaseverler mola verilecek olan bu bölgede dinlenmek için gölgelik alanlara yayılırken bir yandan da İnegöl Belediyesi tarafından verilen sucuk-ekmek ziyafetinden faydalandılar. Bölgede verilen 2 saatlik mola esnasında yemeklerini yiyen doğaseverler, İnegöl Dağcılık Arama Kurtarma (İNDAK)ekibi tarafından hazırlanan istasyonda bir ağaçtan diğer ağaca kadar hat üzerinde gitmeyi öğrendiler. Gitar dinletisi, yöresel ve sportif dans gösterileri, voleybol gibi birçok renkli etkinliğin de gerçekleştirildiği alanda dinlenme sürelerini tamamlayan doğaseverler bölgedeki artıklarını temizleyerek tek bir çöp bile bırakmadan duyarlılık örneği gösterdiler.

 

ZORLU YÜRÜYÜŞ OYLAT GİRİŞİNDE TAMAMLANDI

Molanın tamamlanmasının ardından kafile liderinin startıyla tekrar yollara düşen İnegöllü doğaseverler 1,5 saat sonra Mesruriye Mahallesine vardılar. Burada da yaklaşık 1 saat mola veren ve kafilenin tamamlanmasını bekleyen doğaseverler son olarak Oylatçatrağınadoğru yola koyuldular. Yine 1 saat süren bir yürüyüş gerçekleştiren doğaseverler Oylatçatrağına varınca kendilerini bekleyen otobüslere binerek yürüyüşü tamamladılar.

 

Toplamda 22 kilometre süren parkur sonucunda katılım gösteren doğaseverler, verdikleri destekten ve düzenledikleri organizasyondan dolayıİnegöl Belediyesine ve yürüyüş esnasında kendilerine refakat eden İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcularına teşekkür ettiler.

 

Mesruriye Mahallesi eski Muhtarı Selahattin Yılmaz dayürüyüşte baştan sona kafileye eşlik ederken İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları olan bisikletli grup ise yaklaşık 110 kilometrelik yayla sürüşünün ardından kafileye yetişerek geriden takip ettiler.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.