Hayaldi gerçek oldu

Vahşi depolama sonucu 2 milyon ton çöpün biriktiği Alanyurt Çöplüğü, İnegöl Belediyesi ve Çevre Bakanlığı’nın çalışmaları sonucu botanik park ve mesir alanı oldu.

Yayınlama: 18.03.2014
1.296
A+
A-

Dün 16:30’da gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BURAYA 3 MİLYONDAN FAZLA YATIRIM YAPTIK








Açılış öncesi konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, botanik park ve mesir alanına 3 milyondan fazla yatırım yaptıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Alanyurt’lu vatandaşlarımız bu çöplükten kurtulmak istiyordu. Bizde yaptığımız çalışmalar sonucunda katı atık depolama tesisimizi kurduk ve Alanyurt Mahallemizi çöplükten kurtardık. Burası 110 dönümlük bir alana sahip ve 2 milyon çöp vardı. Fabrika atıkları buradaydı. Biz gerekli metan gazı ayrışmasını yaptık. Buraya 3 milyondan fazla yatırım yaptık ve sonunda mesire alanımızı bu hale getirdik.

 

BUNDAN SONRA İNEGÖL’E BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE YATIRIM YAPACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise güzel bir çevre projesinin açılışını yaptıklarını söyleyerek, “Burada Alinur Aktaş İnegöl için çalışıyor ve İnegöl’e projeler kazandırıyor. Kötü kokuların yayıldığı bu alanda artık çiçek kokuları yayılacak. Şimdiden sonra yapılacak düzenlemelerle birliktede güzel bir mekân olacak. Bundan sonra İnegöl’e Bursa Büyükşehir Belediyesi de yatırım yapacak. Bu dönemi en güzel şekilde değerlendirip tüm hizmetlerimizi birlikte yapacağız. Bu bölgemiz gibi yatırımlar yapacağız. Biz en güzel sosyal tesisi de buraya yapmayı planlıyoruz. İnegöl’ün çevre illere bağlantısı konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu konuda destek sizden hizmet bizden… İnşallah 30 Mart akşamı en iyi sonucu İnegöl’de alacağız” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’E YAPILAN 10 YILLIK YATIRIMLAR ORTADA

İnegöl’e birçok yatırım yapıldığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise vahşi bir çöplüğün modern bir yeşil alan olarak gördüğü için mutlu olduğunu söyleyerek, “İnegöl olarak çok şanslıyız. İnegöl’e yapılan 10 yıllık yatırımlar ortada. Biz sandıktan da selametle yepyeni hizmetlere yelken açacak belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Başkan adaylarımızın hem İnegöl’de hem de büyükşehirde desteğe ihtiyaçları var. Ben bu alanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

BURASI İNEGÖL’ÜN ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR OLDUĞUNUN EN İYİ GÖSTERGESİDİR

Son olarak konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, yapılan çalışmalarla İnegöl’ün çağdaş bir şehir olduğunu ifade ederek, “Önemli bir hizmetin açılışı için İnegöl’deyiz. Burası İnegöl’ün çağdaş bir şehir olduğunun en iyi göstergesidir. Artık çağdaş kentlerde vahşi depolamaya yer yoktur. İnegöl Belediye Başkanımızı Bursa Valisi olarak kutluyor ve teşekkür ediyorum. İnsanlarımıza yakışır bir yer ortaya çıkarmışlar. Eskiden sadece İnegöl Belediyesi vardır 30 Mart’tan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi de yanınızda olacak. Bu şansı Türkiye’nin illerine veren Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Alanyurt Mesire Alanı kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Açılışın ardından Vali Münir Karaloğlu başta olmak üzere protokol üyeleri vatandaşlara sucuk ekmek ikram ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.