Hıdrellez ateşi yandı

Baharın müjdecisi olan Hıdrellez günü kutlamaları İnegöl Belediyesi tarafından önceki gün Kültür Park’ta 8.kez gerçekleştirildi. Gün boyu süren kutlamalar çerçevesinde her yaştan İnegöllü gönlünce eğlenerek, baharın gelişini kutladı.

Yayınlama: 05.05.2014
815
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdrellez günü kutlamalarının adresi bu yıl Kültür Park oldu.

 

Gün boyu çeşitli aktivitelerle baharın gelişi kutlanırken, akşam yakılan Hıdrellez ateşi ile coşku en üst noktasına vardı.






 

GELENEKLERİMİZİ VE ADETLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Hıdrellez ateşi yaktıktan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit şunları söyledi: İnegöl Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve yaz mevsiminin başlangıcını simgeleyen Hıdrellez Şenliği’nin sekizincisini gerçekleştirmek için bir aradayız. Örf, adet ve gelenekler hayatımızın vazgeçilmez unsurlarındandır. Bu değerler birlik ve beraberliğimize güç katmakta. Bu tür etkinlikler bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren münasebetlerdir. Bu etkinliklerde 7’den 77’ye herkes bir araya geliyor. Küçük büyük bir arada örflerimizi, geleneklerimizi ve adetlerimizi yaşatıyoruz. Rabbim gönlünüze göre versin, gününüz aydın, gözünüz aydın olsun. Hıdrellezin bereket, huzur getirmesini diliyorum ve Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diliyorum. Hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusu dayanışmaya dönüşmekte. Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. İnsanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkânlarımızı seferber ettik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Bayramı’nı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş