İDOHA Ramazan Sokağı’nda vatandaşla buluştu

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA), Ramazan Sokağı içerisinde bulunan standında vatandaşlarla bir araya geldi.•

Yayınlama: 07.07.2014
748
A+
A-

 

İDOHA yetkilileri, İDOHA’nın ve Belediye Bakım Evi’nin sokak hayvanları için neler yapabilecekleri vatandaşlara anlatarak hayvanlar için bağış topluyor. Vatandaşlar ise gerçekleştirilen bu organizasyona büyük ilgi gösteriyor.

 






GEREKEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Önceki akşam İDOHA standında gerçekleştirilen basın açıklamasında bir konuşma yapan İDOHA Saymanı Canan Şentürk, “Ramazan Sokağı’nda, İnegöl’deki yardıma muhtaç, sahipsiz hayvanlara gelir elde etmek için ve kendimizi halka tanıtabilmek için bir organizasyon yapıyoruz. Sağ olsun Belediye bize destek oldu, yardımlarını esirgemedi ve yer tahsis ettiler. Biz de gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Burada çocuklara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kedi ve köpekler için mama satışlarımız var. Onun haricinde vatandaşları bilgilendiriyoruz. Balon ve broşür dağıtıyoruz, yüz boyuyoruz ve bunun karşılığında bağış topluyoruz” dedi.

 

HAYVANLARA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Çalışmayı başlatan İDOHA yetkililerine teşekkür ederek söz alan İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Musa Subaşı ise, “İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak tamamen gönül esasına dayalı olan bir dernek kurdukları için arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz, broşürler hazırlattık. Belediyemize bağlı bir bakım evimiz var. Bakım evimizde dışarıdan gelen sahipsiz hayvanlar kısırlaştırma ve bütün aşılamalar yapılıp tekrar alındıkları bölgeye bırakılıyorlar. Elimizden geldiğince sahipsiz hayvanlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Arkadaşlar da gönüllülük esasına dayalı hizmet ediyoruz. Herkesin başarılı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği olarak Ramazan Sokağı’nda Belediye’nin katkıları ile stant açtıklarını belirterek konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Ramazan Sokağı’nın açılışından itibaren de vatandaşlarımıza derneğimizi ve Belediye Bakım Evi’nin sokak hayvanları için neler yapabileceğini anlatarak tanıtmaya çalışıyoruz. Burada öncelikli hedefimiz balon dağıtarak çocukların ilgisini çekmek ve oradan da ailelere ulaşmaktır. Bunun dışında mübarek Ramazan ayında biraz daha insanların merhamet duygularına hitap ederek bu sıcak günlerde sokaktaki aç ve susuz canlılar için bağış toplamaya çalışıyoruz. Bir yandan da insanları bilinçlendiriyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

PROJELER BELEDİYE İLE BİRLİKTE

Topladığımız bağışların sokak hayvanları için mama dağıtımı konusunda değerlendirileceğini belirten Nilay Parlar Ateş, “Onun dışında en kısa zamanda Belediye ile beraber çok güzel projelerimiz olacak. Bu projelerde de çeşitli bağışlar toplayıp değerlendirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş